Før kampen: Arsenal

Oppdatert: 10. August 2019

Arsenal i første serierunde blir ingen enkel oppgave for Newcastle, som sjeldent tar poeng i disse oppgjørene. 

Dato: Søndag 11. august
Kampstart: Kl. 15:00 på St. James’ Park
Dommer: Martin Atkinson

Lagene
På fredag ettermiddag ble 25-mannstroppen kunngjort. Da ble det klart at Jamie Sterry, Henri Saivet, Achraf Lazaar, Jack Colback og Rolando Aarons var utelatt fra troppen. Dermed blir ikke kvintetten å se i aksjon for Newcastle før eventuelt når ny tropp skal tas ut i februar.

Jacob Murphy ble på Deadline Day lånt ut til Sheffield Wednesday. I tillegg til ham er den unge keeperduoen Nathan Harker og Freddie Woodmann og Kielland Watts (19), som var blant dem som fikk spilletid i Kina, også utlånt. Dan Barlaser ble også sendt på utlånt tidligere i sommer.

Matty Longstaff har blitt tildelt draktnummer, og vil være en del av førstelaget denne sesongen. Det blir spennende å se om han blir å finne på benken mot Arsenal. Bruce har ikke spart på lovordene, og har virkelig latt seg imponere av rødluggen i sommer.

Utilgjengelig er langtidsskadde Florian Lejeune og hjemvendte Andy Carroll. Duoen skal ifølge rapportene stadig nærme seg comeback, men det blir nok tidligst i oktober. For øvrig er DeAndre Yedlin ute av spill en stund fremover i tid. Dwight Gayle sliter også med skader, og har ellers ikke fått noe kamptrening i sommer. Imens spissen uansett ikke ville ha vært tilgjengelig som følge av karantene, er det sannsynlig at Matt Ritchie rekker kampen.

Etter at Steve Bruce tok over trenerjobben i sommer, har Newcastle utelukkende operert i en 5-3-2-formasjon. Man kan dermed trygt legge til grunn at 58-åringens utvalgte kommer til å opptre i denne formasjonen mot Arsenal. Laget har på mange måter satt seg i sommer. Nysigneringene ble hentet sent, og det er derfor ventet at det tar litt tid før flere av dem anses varme nok i trøyen til å starte kamper. Slik TAN ser det, er det i grunnen bare to plasser det før søndagens kamp ikke er åpenbart hvem som vil kapre. Den ene plassen står mellom Federico Fernandez og Paul Dummett, mens den andre står mellom Matt Ritchie og Jetro Willems.

Sannsynlig Newcastle-lag: Dubravka – Manquillo, Schar, Lascelles, Dummett, Ritchie – Hayden, Shelvey, Sean Longstaff – Almiron, Joelinton

Hos Arsenal har det skjedd store utskiftninger i sommer. Storsigneringen Nicolas Pepe, som Newcastle for noen år tilbake var svært interessert i, kan få sin debut på søndag. Det vil sannsynligvis også Dani Ceballos få, som er hentet på lån fra Real Madrid. Nyervervelsene Kieran Tierney og David Luiz signerte for klubben på Deadline Day, men ikke i tide til å spille på søndag. Ellers har fjorårets kaptein, Laurent Koscielny forlatt klubben. Det har også Alex Iwobi, Aarons Ramsey, Danny Welbeck og Petr Cech gjort, for å nevne noen.

Høyrebacken Hector Bellerin har slitt med skader i lang tid, og mister også denne kampen. Det gjør også forsvarsduoen Rob Holding og Dinos Mavropanos. Nevnte Pepe, Alexandre Lacazette og Mohamed Elneny er usikre, men trioen rekker sannsynligvis kampen.

Duoen Mesut Özil og Sead Kolasinac har blitt utelatt fra troppen på bakgrunn av sikkerhetsmessige grunner. Det er ikke lenge siden spillerne ble utsatt for et ransforsøk.

Sannsynlig Arsenal-lag: Leno, Maitland-Niles, Sokratis, Mustafi, Monreal – Ceballos, Xhaka, Torreira – Mkhitaryan, Lacazette, Aubameyang

Motstanderen
Forrige sesong endte på femteplass for Arsenal, men bare to poeng bak Chelsea som fikk bronse. Kun Manchester City og Liverpool scoret flere, men Arsenal slapp inn 51 mål. Newcastle som endte på 13.-plass slapp til sammenligning inn 48 mål. Selv om formasjonen er endret og treneren er ny, har The Magpies beholdt alle sine forsvarsspillere.

Arsenal hadde en fin utvikling forrige sesong, noe som resulterte i Europa League-finale, hvor det ble tap mot Chelsea. I sommer har The Gunners mål krefter mot klubber som Real Madrid, Bayern München og Lyon. På syv treningskamper har Arsenal vunnet tre, spilt to uavgjort og tapt to. Siste kamp i sesongoppkjøringen endte 2-1 i favør Barcelona. Til sammenligning har Newcastle tre seiere og to tap i sommer. Ifølge rapportene ble førpremieren på St. James’ Park mot St. Etienne vunnet svært fortjent av Bruce sitt mannskap. Kampen endte 2-1 etter mål av Joelinton og Matty Longstaff.

Innbyrdes oppgjør
Newcastle får det vanligvis tøft mot Arsenal. Tilsvarende oppgjør endte 1-2 i favør gjestene sist, mens Newcastle tapte 2-0 på bortebane. Siste hjemmeseier mot Arsenal kom på hjemmebane i 17/18-sesongen – da ble det 2-1. Da var Perez og Ritchie målscorere. Foruten den seieren, må man helt tilbake til 10/11-sesongen for å finne sist gang Newcastle trakk det lengste stråete mot søndagens motstander. Siden 05/06-sesongen har det bare blitt to hjemmeseiere mot Arsenal.

 
Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login