Før kampen: West Bromwich

Oppdatert: 02. March 2020

Vinner Newcastle kampen, vil de få en billett til kvartfinalen. En må helt tilbake til 2005/06-sesongen sist det skjedde.

Dato: Tirsdag 3. mars
Kampstart: Kl. 21.00 på The Hawthorns
Dommer: Anthony Taylor

Motstanderen
Tirsdag kveld venter Championship-lederen på motsatt banehalvdel. Likevel gikk ligaeneren på en overraskende smell hjemme mot Wigan i helgen. Wigan lå på nedrykksplass før de rodde i land en 0-1-seier i The Midlands. Med ti kamper igjen å spille er det bare ett og seks poeng ned til henholdsvis ligatoer Leeds og Fulham på den farlige kvalikplassen. Forut for Wigan-kampen var Birmingham-klubben ubeseiret på sine siste seks kamper, hvor fem av dem endte med seier.

Forrige sesong endte på fjerdeplass, noe som gav WBA den viktige kvalikplassen. En viktig grunn for at klubben havnet på fjerdeplass og omsatte nest flest sjanser til scoringer (87), var fordi Dwight Gayle herjet. I den første playoffkampen mot byrivalen Aston Villa fant Newcastle-spissen veien til nettmaskene, men kampen endte 2-1 til sistnevnte. Gayle ble også utvist på tampen av kampen, og måtte se WBA ryke ut på straffesparkkonkurranse i omkampen. På 41 kamper for klubben scoret spissen 24 ganger, i tillegg til å assistere åtte. Jacob Murphy tilbragte også andre halvdel av sesongen på lån i Brimingham-klubben, men det ble til sammenligning ingen stor suksess.

Til tross for at klubben må klare seg uten Dwight Gayle denne sesongen, er laget det klart mestscorende med sine 64 nettsusere på kun 36 kamper Kun Brentford (59) er i nærheten av matche en slik uttelling foran mostanderenes mål.

Forrige cuprunde ble West Ham beseiret 0-1 på London Stadium av Slaven Bilics menn, mens ligarivalen Charlton ble overlistet med samme sifre i cupens tredje runde.

Lagene
Newcastle må igjen klare seg uten Andy Carroll, Ciaran Clark, Paul Dummett og Jetro Willems. Det er uvisst om Emil Krafth er disponibel, men svensken er nok uansett ikke spesielt aktuell til kampen. Valentino Lazaro er nemlig tilbake fra suspensjon, mens DeAndre Yedlin og Javier Manquillo også er foran Krafth i køen.

Sannsynligvis vil Karl Darlow få muligheten fra start. Martin Dubravka fikk en smell i kneet mot Burnley, noe som antakelig gjør det enklere å gi slovaken velfortjent hvile. Etter lørdagens kamp uttalte Steve Bruce at Allan Saint-Maximin slet med en kjenning i hamstringen, og det var grunnen til at franskmannen måtte ta plass på benken. Det ville derfor være galskap å inkludere vingen i startoppstillingen, noe Bruce trolig derfor vil unnlate.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Lascelles, Fernandez, Rose – Sean Lonstaff, Bentaleb – Ritchie, Almiron, Joelinton – Gayle

Nyervervelsene Callum Robinson og Kamil Grosicki har spilt FA-cup for henholdsvis Sheffield United og Hull City, og er derfor utilgjengelige til kampen. Den egyptiske midtstopperen Ahmed Hegazy er usikker, etter å ha blitt byttet ut i kampen mot Wigan sist. Grady Diangana mister kampen, noe også suspenderte Romaine Sawyers gjør.

Sannsynlig lagoppstilling: Johnstone – O’Shea, Ajayi, Bartley, Townsend – Harper, Livermore, Krovinovic – Phillips, Austin, Periera

Innbyrdes oppgjør
En må tilbake til 2009/10-sesongen for å finne sist Newcastle møtte West Bromwich i en FA-cupkamp. Den tapte Newcastle 2-4 på The Hawtorns. Andy Carroll scoret målene for The Magpies. Sist lagene møttes ble det 0-1 i favør The Baggies, mens det motsatte oppgjøret endte 2-2.

På de siste ti oppgjørene mellom klubbene i Birmingham, har Newcastle vunnet tre og tapt fire oppgjør. Den forrige seieren mot The Baggies kom i 2015/16-sesongen, da Newcastle vant 1-0 på St. James’ Park.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login