Før kampen: Southampton

Oppdatert: 06. March 2020

Newcastle ankommer St. Mary’s Stadium med tre scoringer på samvittigheten mot West Bromwich i midtuken. Da venter ligaens dårligste hjemmelag på motsatt banehalvdel. Samtidig som en forsvarsfemmer synes å være historie inntil videre, ligger det til rette for en offensiv batalje fra Newcastle-leiren.

Dato: Lørdag 7. mars
Kampstart: Kl. 16.00 på St. Mary’s Stadium
Dommer: Graham Scott

Motstanderen
Southampton har vært svært variabel i prestasjonene denne sesongen, og har kanskje gjort seg mest bemerket med sitt 0-9-tap hjemme mot Leicester. På sine siste fire kamper står The Saints med én seier og tre tap. Seieren kom mot Aston Villa (2-0), mens tapene kom mot Liverpool (4-0), Burnley (1-2) og West Ham (3-1).

Kun Aston Villa (52) har sluppet inn flere mål enn Southampton (51). Newcastle har til sammenligning sluppet inn ti færre, men har til gjengjeld omsatt elleve færre sjanser til mål. Southampton har på sin side den dårligste poengfangsten på egen hjemmebane i ligaen. Kun fire seiere på 14 forsøk er fasiten der. Til sammenligning er det kun fem (!) lag som har tatt flere poeng på bortebane enn Ralf Hasenhüttls mannskap.

Før lørdagens kamp befinner Southampton seg på 13. plass – to poeng og én plassering over The Magpies. Newcastle vil altså passere lørdagens motstander om tre poeng skulle la seg innkassere.

Lagene
Ciaran Clark, Paul Dummett, Andy Carroll og Jetro Willems mister definitivt kampen. Det er antatt at Carroll også mister den påfølgende hjemmekampen mot Sheffield United. Det er uvisst om Emil Krafth er tilgjengelig igjen. Ellers er det bare Javier Manquillo som er usikker til kampen. Spanjolen har spilt to kamper på bare fire dager, etter å ha mistet seks ligakamper som følge av en skade, noe kanskje har vært i det meste laget for høyrebacken.

Det er tre posisjoner 4-2-3-1-oppstillingen som det er særlig konkurranse om i øyeblikket. Imens Jonjo Shelvey fremstår som et klart valg dypt på midtbanen, er det ikke helt klart hvem som bør spille ved 27-åringens side om dagen. Isaac Hayden har hatt en formdupp siden nyttår, noe som er bakgrunnen for at han har blitt satt ut av laget den siste tiden. Heller ikke mot Burnley var Hayden veldig god. Sean Longstaff og Nabil Bentaleb har imidlertid heller ikke opptrådt spesielt stabilt denne sesongen.

På høyrekanten er det i øyeblikket stor konkurranse mellom Valentino Lazaro og Matt Ritchie. Førstnevnte var svært god i cupkampen mot West Bromwich, og fremstår vesentlig mer komfortabel i en offensiv rolle. Dersom Manquillo ikke rekker kampen, vil sannsynligvis Lazaro få fornyet tillit på høyrebacken.

Ellers er det er usikkert hvem Bruce foretrekker på spissplassen. Dwight Gayle hadde en god kamp mot Burnley sist, noe som taler i favør av å gi fornyet tillit til spissen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Fernandez, Lascelles, Rose – Shelvey, Hayden – Lazaro, Almiron, Saint-Maximin – Gayle

Southampton må klare seg uten Nathan Redmond, Stuart Armstrong og unggutten William Smallbone.

Sannsynlig lagoppstilling: McCarthy – Valery, Stephens, Bednarek, Bertrand – Djenepo, Ward-Prowse, Højberg, Boufal – Ings, Obafemi

Innbyrdes oppgjør
Da lagene møttes på St. James’ Park i desember, vant Newcastle (kanskje noe ufortjent) 2-1 etter scoringer av Shelvey og Fernandez. Det endte 0-0 da The Magpies besøkte The Saints forrige sesong. Det ble også ett poeng i Southampton da klubbene barket sammen den foregående sesongen. På de siste seks møtene mellom lagene på St. Mary’s Stadium, har Newcastle kun scoret tre ganger og kun tatt to poeng. I Premier League står Newcastle med kun én seier på atten forsøk i Southampton. Hele tolv av disse oppgjørene har endt med full pott til lørdagens motstander. Av nyere historie er det verdt å nevne at Newcastle er ubeseiret på de siste fem oppgjørene mot Southampton, hvorav de tre siste hjemmekampene har endt med seiere.

Newcastle er for øvrig Southamptons favorittmotstander. Southampton har beseiret Newcastle 15 ganger i Premier League. Ingen andre klubber har blitt beseiret så mange ganger av The Saint i Premier League-sammenheng.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login