Før kampen: Burnley

Oppdatert: 29. February 2020

Formsvake Newcastle tar imot formsterke Burnley. Kan to friskmeldte spillere friskmelde The Magpies?

Dato: Lørdag 29. februar
Kampstart: Kl. 16:00 på St. James’ Park
Dommer: Andy Madley

Lagene
Ciaran Clark er ute resten av sesongen, noe også Jetro Willems og Paul Dummett er. Valentino Lazaro soner karantene etter utvisningen på overtid mot Crystal Palace. Østerrikeren vil imidlertid være klar igjen til neste kamp, mot Southampton. Det vil sannsynligvis også Andy Carroll, som ikke rekker lørdagens kamp.

Javier Manquillo og Jonjo Shelvey har trent godt denne uken, og er meldt klare til kampen. Det er også antatt at Christian Atsu er tilgjengelig igjen, etter å ha vært utilgjengelig mot Crystal Palace som følge av sykdom. Det er antatt at også Emil Krafth er tilgjengelig igjen, men det er uansett vanskelig å se at svensken er aktuell for en plass i kamptroppen nå som Manquillo er friskmeldt.

Som forrige gang, er det ventet større utskiftninger på laget. Det er også godt mulig at vi får se en endring i formasjonen, enten i form av en forsvarsfirer eller en midtbanetrio. Danny Rose, Sean Longstaff, Nabil Bentaleb, Joelinton og Miguel Almiron er nok dem som har størst grunn til å frykte for deres plass i startoppstillingen. Det er svært vanskelig å se for seg at Steve Bruce setter opp et lag som ikke involverer Isaac Hayden og Matt Ritchie til lørdagens kamp.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Fernandez, Lascelles, Schar – Manquillo, Hayden, Shelvey, Richie – Almiron, Gayle, Saint-Maximin

Sean Dyche har bekreftet at spissen Chris Wood er tilgengelig, etter å ha gått glipp av kampen mot Bournemouth. Treneren står derfor overfor et dilemma med tanke på laguttaket, som følge av en overbevisende 3-0-seieren mot The Cherries. Dyche må imidlertid klare seg uten islandske Johann Berg Gudmundssson, krigeren Ashley Barnes og høyrebacken Matthew Lowton. Midtstopperen Ben Gibson er også utilgjengelig, da han for tiden har fått tillatelse til å trene med moderklubben Middlesbrough.

Sannsynlig lagoppstilling: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Hendrick, Westwood, Cork, McNeil – Rodriguez, Vydra

Motstanderen
Burnley har klatret opp på en solid 10.-plass, og har innkassert 37 poeng. Til sammenligning befinner Newcastle seg fire plasseringer under og er seks poeng fattigere. Lørdagens motstander er i formidabel form, og er ubeseiret på de fem siste ligakampene – kun én av disse har endt med poengdeling! Sist ble Bournemouth overlistet (3-0), mens også Leicester (2-1), Manchester United (0-2) og Southampton (1-2) har måtte kapitulere mot Sean Dyche hardtarbeidende krigere i løpet av de siste ukene. For øvrig endte det 0-0 mot Arsenal i starten av februar. Innenfor denne perioden er det kun (!) Liverpool som har innkassert flere poeng og seiere enn Burnley. Den svært bratte formkurven har kommet etter en periode som inkluderte fire ligatap på rappen; mot Everton, Manchester United, Aston Villa og Chelsea.

Burnley har innkassert hele elleve seiere. Det er samme antall trepoengere som Manchester United og Tottenham kan vise til, og henholdsvis to og tre seiere flere enn Wolverhampton og Arsenal. Det som spesielt skiller lørdagens motstandere, er at Burnley er mer effektive foran mål (33 mot 24).

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har til gode å tape en hjemmekamp i Premier League mot Burnley. På de tre møtene har det endt med to poengdelinger og én seier. Sistnevnte var oppgjøret forrige sesong, da Fabian Schar og Sean Longstaff sikret en 2-0-seier. Det motsatte oppgjøret endte da også med Newcastle-seier; 1-2 etter et selvmål og én Ciaran Clark-scoring.

The Clarets kan vis til to Premier League-seiere over Newcastle. Det første kom i 17/18-sesongen, da Jeff Hendrick stod for kampens eneste mål. Den andre seieren kom på Turf Moor like før jul, da Burnley vant 1-0 på Turf Moor. Villmannen Chris Wood stod da for scoringen.

I Premier League har lagene to seiere hver, mens de tre øvrige har endt med poengdelinger. Lagene har totalt møtt hverandre 106 ganger i historien; 43 oppgjør har klubbene vunnet hver, mens de øvrige 20 har endt med poengdelinger.

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login