Før kampen: WBA – Newcastle

Oppdatert: 08. November 2014

Fortsetter Newcastles strålende form mot et hardtarbeidende West Bromwich? Vi håper Pardew har planen klar for hvordan vi skal kapre vår femte strake seier.

Dato: Søndag 9. november
Kampstart: Kl. 14:30 på The Hawthorns
Dommer: Craig Pawson

Ti serierunder er nå overstått, som kan sies å være en milepæl for Pardew. Dette er ifølge Newcastle-manageren antall kamper som måtte spilles før supporterne og kritikerne kunne bedømme hans mannskap. Etter en elendig start på sesongen har imidlertid Pardew og co. fått sving på sakene.

The Magpies drar utvilsomt til The Hawthorns med en stor dose selvtillit, og på jakt etter sin fjerde strake seier i Premier League. Det er tabellnabo West Bromwich Albion som står for tur til å få bryne seg på Pardews taktiske genistreker, og et Newcastle-lag som har begynt tabellklatringen. Alan Pardew og hans menn har med Cup-triumfen over Manchester City gått seirende av banen i de siste fire sammenkomstene, og har klart å holde nullen i tre av disse kampene (mot Leicester og LFC i PL og City i ligacupen). På de fire siste kampene til The Magpies, er målforskjellen 6-1 i favør Skjærene. Det er liten tvil om at Newcastle er i storform om dagen. Imidlertid vil kritikerne på langt nær friskmelde de uforutsigbare skjærene. Det tok åtte serierunder før Newcastles første ligaseier var et faktum, men The Magpies har siden 1-0-seieren over Leicester aldri sett seg tilbake.

The Baggies’ start på sesongen kan på flere måter ligne på Newcastles. Begge lag står med 13 poeng og tre ligaseire hver. Som Newcastle, hadde også West Bromwich en svært skuffende start på sesongen, men har den siste tiden også begynt å sanke poeng. Det eneste som skiller lagene er målstatistikken, som The Baggies kommer bedre ut av. Etter å ha blitt slått ut av ligacupen mot Dan Goslings Bournemouth, ble det 1-0-seier over Leicester for Alan Irvine og co. i forrige serierunde.

I anledning fredagens pressekonferanse ble det formidlet at Tioté mister kampen mot West Bromwich, grunnet en leggskade. Pardew uttalte også at det er usikkert hvorvidt Aarons og Cissé vil være tilgjengelige for dyst, og at dem begge følgelig må belage seg på sene tester før avspark for å teste muskulaturen. Det er også ventet at Williamson mister kampen. Ellers er det sikkert at uheldige Obertan må belage seg på sidelinjen for en lang periode, etter at den lynhurtige franskmannen måtte bli båret av banen i kampen mot LFC. Der vil han holde fremdeles skadede de Jong, Good og Santon med godt selskap.

West Bromwich må klare seg uten Silvestre Varela og svenske Jonas Olsson. Tidligere Sunderland-spiller Craig Gardner må stå over grunnet suspensjon. Med andre ord er spillertilgjengeligheten langt bedre for vertene.

Det vil overraske stort om Pardew gjør rokeringer bakover på banen. På de tre kampene Janmaat, Steven Taylor, Coloccini og Dummett har utgjort forsvarsfireren, har Krul bare plukket ut én eneste ball av nettet. Til tross for at Obertan er utilgjengelig og Aarons er et usikkert ledd, hinter Pardew om at Cabella igjen blir å finne på benken når dommer Pawson blåser kampen i gang søndag formiddag. Pardews uttalelser dets angår Cabella, gir indikasjoner på at Sammy og Aarons trolig vil bekle kantposisjonene mot West Bromwich. Skulle ikke Aarons rekke kampen, er det ikke usannsynlig at Gouffran får sin første kamp siden han ble byttet ut i pausen i kampen mot Tottenham.

Med ivorianske Tioté utilgjengelig for dyst, er det ventet at franskfødte Abeid får fornyet tillit sentralt på midtbanen, der han vil utgjøre en trio med de hardtarbeidende Sissoko og Colback. Abeid – som nylig ble tildelt landslagsplass i A-troppen til Algerie – har gjort sine saker særdeles godt den siste tiden, og er for første gang blitt en reell utfordrer for fast plass i førsteelleveren til Newcastle. Dersom Cissé rekker kampen, vil nok Pardew sette sin lit til senegaleseren. Ayoze – som har scoret i de to siste ligakampene – vil svært trolig bekle nierrollen om Cissé mister kampen.

Er det en mann Newcastle bør holde et ekstra øye med i kampen, er nok 21-årige Saido Berahino en het kandidat. Berahino fikk denne uken beskjed om at han er blitt tatt ut til Englands A-landslagstropp, og er nok ivrig på å vise landslagssjefen at han er landslagsplassen verdig mot Newcastle. Mannen som er født i Burundi, har scoret syv mål på ni Premier League-kamper denne sesongen. Ellers er de øvrige seks målene til The Baggies scoret av seks forskjellige spillere, noe som indikerer hvor viktig Berahino har vært for vertene denne sesongen.

Newcastle kommer til å møte et hardtarbeidende West Bromwich på bortebane. Ifølge Alan Pardew er Newcastles kommende motstander det mest hardtarbeidende laget i Premier League. Forrige sesong ble det et 1-0-tap for Newcastle på bortebane mot The Baggies, i en kamp der Debuchy ble sendt i dusjen og der vertene på tampen av kampen fikk tildelt straffespark. Det omvendte oppgjøret endte imidlertid 2-1 til NUFC.

Vi krysser fingrene for at Newcastle fortsetter den gode formen mot West Bromwich, og at vi kaprer vår femte strake seier!

You must be logged in to post a comment Login