Før kampen: Manchester City – Newcastle

Oppdatert: 28. October 2014

Forrige sesong røk Newcastle ut av ligacupen etter ekstraomganger mot Manchester City i fjerde runde. Onsdag kveld håper Newcastle å revansjere seg – også denne gangen mot pengesterke City i fjerde runde av cupen.

Dato: Onsdag 29. oktober
Kampstart: Kl. 20:45 på Etihad Stadium
Dommer: Stuart Attwell

Etter en utrolig god andre omgang borte mot Tottenham søndag formiddag, sikret NUFC sin første trepoenger på bortebane for inneværende Premier League-sesong. Med full pott i bagasjen på sine to siste kamper, er de grufulle og triste omgivelsene i ferd med å gjemme seg bort for Alan Pardew og co. Optimisme og selvtillit befinner seg nok på treningsanlegget til Newcastle for tiden, men spillerne må komme seg fort ned på jorden igjen. På onsdag venter nemlig fjorårets Premier League- og ligacupvinner Manchester City på motsatt banehalvdel. På bortebane.

Newcastle må finne seg i å være klar for dyst bare tre dager etter seieren over Spurs, når det er duket for fjerde runde i Capital One Cup på Etihad Stadium onsdag kveld. Det er ventet et revansjesugent City-lag, som gikk på et meget skuffende ligatap borte mot West-Ham sist lørdag. Det stjernespekkede laget klarte i tillegg dessuten bare å få med seg ett poeng i Moskva, etter å ha rotet bort en tilsynelatende komfortabel tomålsledelse i Champions League-oppgjøret forrige tirsdag. Newcastle på sin side står med syv poeng på sine tre siste kamper. Til sammenligning har City bare fire på like mange kamper om en teller med lagets Champions League-oppgjør. Newcastle har nå klatret opp på en 14. plass på tabellen, og har kun tre poeng opp til Manchester United på 8. plass. City derimot, må ta til takke med en tredje plass for øyeblikket, og har seks poeng opp til tabelltopp og sesongens argeste konkurrent Chelsea.

Newcastle startet sitt hittil kortvarig cup-eventyr med 1-0 seier borte mot Gillingham i andre runde, før Crystal Palace måtte gå beseiret av banen etter NUFCs 3-2-seier, etter at Dummett stod ekstraomgangenes eneste scoring. City var som Europacup-spillende lag automatisk kvalifisert til tredje runde. Der ble Sheffield Wednesday noen skostørrelser for små, og City ga seg ikke før resultattavlen viste 7-0 til de lyseblå. Sannsynligvis vil City få større motstand mot et Newcastle-lag i medvind.

Selv om en vanskelig kan forutse at Manchester City kommer til å stille med sitt fremste arsenal, vil pengesterke City selv med et B-preget lag kunne slå hvem som helst i England. Etter Newcastle-kampen venter erkerival og storebror Manchester United påfølgende søndag, en hatkamp det er ventet at City vil spare sine aller største stjerner til. Det ser imidlertid ut som at City ikke tar lett på onsdagens oppgave.

For de lyseblå fra Manchester, er det bare Frank Lampard som skal være utilgjengelig for kamp. Samir Nasri er usikker før oppgjøret, men er blitt inkludert i kamptroppen. Spillertilgjengeligheten er derimot langt mørkere på Tyneside. Alan Pardew har allerede indikert at han ikke regner med at verken Cissé eller Tioté blir aktuelle for kamp denne uken – noe som også tyder på at afrikanerne mister kampen mot Liverpool. I motsetning til Cissé, skal visstnok Tioté ha blitt inkludert i troppen som drar til Manchester – noe som øyner håp om at ivorianeren skal rekke City-kampen. Også Riviere og Williamson måtte begge stå over mot Spurs, og begge regnes som usikre ledd før onsdagens kamp. Ellers er fremdeles Good, de Jong og Santon utilgjengelig for spill i den nærmeste fremtid, mens talentfulle Aarons forventes å rekke kampen mot LFC førstkommende lørdag.

Pardew er ikke kjent for å være en mann som roterer særlig mye på startelleveren, men det er ventet at 53-åringen vil foreta hvertfall noen få endringer på laget som slo Spurs i klubbens tette kampprogrammet. Ryan Taylor ble tildelt en etterlengtet plass på benken mot Tottenham, og vil være høyaktuell for spilletid mot City. Det samme vil Sammy Ameobi være, etter at han gjorde sine saker eksepsjonelt bra når han kom inn mot Spurs. Den høyreiste lillebror Ameobi har vist strålende takter når han har fått sjansen den siste tiden, og fortjener virkelig å få sjansen fra start i nær fremtid. Mot Spurs gjorde han sitt første PL-mål noensinne. Remy Cabella er en annen mann som bør være tiltenkt fra start mot City, etter at han også gjorde sine saker som innbytter mot Spurs. Det er også ventet at Ayoze får fornyet tillit på topp, som mandag var i Spania for å ta i mot to ærefulle LFP-priser for fjorårssesongens innsats for Tenerife.

Sergio Aguero er sannsynligvis vertenes største stjerne, men er desidert deres største trussel. Den lille fotrappe argentineren har banket inn elleve mål på bare tolv kamper for de lyseblå denne sesongen – deriblant én fulltreffer i sesongpremieren på St. James’ Park. I åttende runde mot Tottenham ble det fire scoringer. Aguero står for ni av Citys nitten mål, og mannen med kallenavnet «Kún» blir særdeles viktig å temme i kampen. Manuel Pellegrini kan derimot finne på å lage plass til argentineren på benken, for å spare målgarantisten til helgens store kamp mot storebror United. Dersom City-manageren velger et slikt trekk, er nok det noe Newcastle-fansen vil synes er helt greit. Ellers er det ikke usannsynlig at vi får et gjensyn med tidligere Newcastle-spiller James Milner.

I fjor var det nettopp City som sendte Newcastle ut av fjorårets ligacup – da også var det sammenkomst i fjerde runde. De lyseblå trengte den gang ekstraomganger for å knekke koden, etter 0-0 etter 90 spilte minutter. Det endte til slutt 2-0 i favør City, i en jevnspilt kamp som Newcastle fort like så godt kunne ha kommet seirende ut av. Newcastle har ikke vunnet mot City på bortebane siden 01/02-sesongen. Den gang ordnet fansens mann Nolberto Solano 1-0-seier og FA Cup-avansement for Skjærene. De tre siste oppgjørene mot City har alle endt 2-0 i favør de lyseblå. Det er ingen tvil om at Newcastle vil få det tøft borte mot City, men West-Ham beviste nylig at det absolutt ikke er umulig å beseire det stjernespekkede laget.

Kampen sendes på TV 2 Sport Premium, så det er bare å ta kommandoen, sikre seg fjernkontroll og bli sittende i godstolen (eller hvor du enn finner stemningen); for på lille lørdag blir det særdeles spennende når Newcastle skal i aksjon mot pengesterke City – og forhåpentligvis vil seierschampagnen kunne sprettes.

You must be logged in to post a comment Login