Før kampen: West Bromwich

Oppdatert: 06. March 2021

Betydningen av søndagens oppgjør kan vanskelig overdrives. Hjemmelaget vil for alvor tenne et overlevelseshåp med seier, mens Newcastle for sin del vil få et sårt trengt pusterom om jubelscenene skulle nå Tyneside.

Dato: Søndag 7. mars
Kampstart: Kl. 13:00 på The Hawthorns
Dommer: Martin Atkinson

Motstanderen
West Bromwich Albion er inne i sin kanskje beste periode for sesongen, selv om Sam Allardyce og hans undersåtter måte bøte med et 0-1-tap hjemme mot Everton. På de tre foregående kampene står laget med fem poeng, etter 1-0-seier over Brighton og poengdelinger mot Burnley (0-0) og Manchester United (1-1).

Laget fra Birmingham har den siste tiden også klart å stenge buret i langt større grad enn tidligere. Søndagens hjemmelag har 56 innslupne ligamål på samvittigheten, noe som er klart flest i ligaen. Til sammenligning har tabelljumbo Sheffield United, som er nest svakest i forsvar, 45 baller i eget nett. Laget fra Sheffield har attpåtil unnagjort ytterligere én kamp. Uttellingen foran mostanderenes kasse er av det beskjedne slaget med 20 tellende fulltreffere. Kun nevnte Sheffield United har færre, med sine 16. …. På de fire siste oppgjørene står laget med … Sist: 1-0 hjemme mot Brighton, 0-0 mot Burnley, til tross for en utvisning etter en drøy halvtime og 1-1 mot Manchester United.

Lagene
Newcastle må klare seg uten sine tre viktigste offensive spillere: Callum Wilson, Miguel Almiron og Allan Saint-Maximin vil alle miste denne og de neste kampene. Fabian Schar er også utilgjengelig, mens det er antatt at kampen også kommer for tidlig for Javier Manquillo. Federico Fernandez har trent hele uken, og er tilgjengelig til kampen.

I oppkjøringen til kampen har også Emil Krafth og Isaac Hayden slitt med skader. Steve Bruce uttalte på fredagens pressekonferanse at han regnet med at sistnevnte ville rekke kampen, mens han var mer usikker på om svensken ville være tilgjengelig. Dersom Krafth ikke skulle rekke kampen, vil 60-åringen bli tvunget til å komponere et lag uten en utpreget høyrebackspiller.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Krafth (Murphy), Lascelles, Clark, Lewis – Shelvey, Hayden, Willock – Murphy (Joelinton), Gayle, Fraser

Bortsett fra Grady Diangana, som sliter med sykdom, er det antatt at Sam Allardyce har en fulltallig spillertropp å velge fra.

Sannsynlig lagoppstilling: Johnstone – Furlong, O’Shea, Bartley, Townsend – Yokuslu – Pereira, Gallagher, Maitland-Niles, Phillips – Diagne

Innbyrdes oppgjør
Lagene møttes forrige sesong på The Hawthorns, da i FA-cupen. Newcastle vant kampen 3-2 etter to mål av Almiron og ett av Valentino Lazaro. Sist gang lagene møttes i ligaen var i 2017/18-sesongen, da endte West Bromwich på sisteplass. Oppgjøret i Birmingham endte 2-2, mens The Magpies tapte 0-1 på eget gress.

Da West Bromwich gjestet St. James’ Park i desember, endte det 2-1 i vertenes favør. Den gang tegnet Almiron seg på scoringslisten etter kun ett minutt, mens Dwight Gayle sikret alle poengene mot gamleklubben med et flott hodestøt.

Lagene har møtt hverandre til dyst 23 ganger i Premier League. Newcastle har et godt grep på laget fra Birmingham: tolv har endt med seier og fem har resultert i poengdelinger. Målforskjellen på disse 23 kampene er 40-27 i Newcastles favør. De siste gangene lagene har møtt hverandre har det imidlertid vært betraktelig jevnere: De siste åtte oppgjørene har endt med tre seiere til hvert av lagene og to poengdelinger. Kun ved én anledning innenfor dette tidsrommet har ett av lagene vunnet med mer enn ett mål; i 2014/15-sesongen, da Skjærene vant 0-2.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login