Før kampen: Wolves

Oppdatert: 26. February 2021

Til tross for at en viktig trio er ute med skader, er Wolverhampton inne i sin beste periode for sesongen. Skulle Newcastle tape lørdagens oppgjør, vil de befinne seg på nedrykksplass når neste runde sparkes i gang om Fulham vinner sitt borteoppgjør mot Crystal Palace.

Dato: Lørdag 27. februar
Kampstart: Kl. 21.00 på St. James’ Park
Dommer: Mike Dean

Motstanderen
Sammenlignet med Wolverhampton-standarden man har blitt vant med under Nuno Esperito Santo, har Wolves levert under pari denne sesongen. Laget befinner seg på en tolvteplass, hvor fasiten er 33 poeng. Det er åtte flere enn Newcastle. Wolverhampton er ubeseiret på de siste fire ligakampene, hvor tre av disse har endt med trepoengere. Dette inkluderer seiere over Leeds (1-0), Southampton (1-2) og Arsenal (2-1), samt 0-0 mot ligatreeren Leicester City. Den gode rekken har medført at det kun er syv poeng opp til Liverpool på sjetteplass.

I likhet med Newcastle sliter lørdagens gjester med å omsette sjansene til scoringer. Santos mannskap er imidlertid langt bedre defensivt. Begge lag har scoret 25 ganger hver. Hos Wolves har 32 tellende baller havnet i eget nett, mot Newcastles 43.

Innbyrdes oppgjør
Da lagene møttes på Molineux sist, sikret Jacob Murphy at The Magpies kunne ta med seg ett poeng hjem til Tyneside. Kampen endte 1-1 etter at vingen omsatte et frispark til scoring på tampen av oppgjøret. Forrige sesong endte oppgjøret også 1-1 på St. James’ Park.

Siden etableringen av Premier League har Wolves ankommet St. James Park ti ganger. Newcastle kan vise til tre seiere, hvor den siste var i 2016/17-sesongen, da Rafael Benitez’ mannskap vant 2-0 i ligacupen. Den forrige ligaseieren kom i 2010/11-sesongen, da Ulvene måtte se seg slått 4-1.

Historisk har Wolverhampton et greit grep på Newcastle: 41 kamper har endt med seier til lørdagens gjester (om man teller med seieren i Premier League Asia Trophy), 27 har endt uavgjort, mens The Magpies har vunnet 32 ganger. Sist gang Newcastle beseiret Wolves var i Championship-sesongen 2016/2017 da lagene møttes til dyst på Molieneux. De fem siste Premier League-oppgjørene mellom lagene har resultert i fire poengdelinger og én seier til Wolves.

Lagene
Newcastle må igjen klare seg uten sin timålsscorer, Callum Wilson. Ute med skader er fremdeles også Javier Manquillo og Fabian Schar. Høyrebacken skal imidlertid snart være klar igjen. Det er uvisst om kampen kommer for tidlig for Federico Fernandez, som også er i ferd med å rise av seg sin skade.

Newcastle gjennomførte en god kamp mot Manchester United sist. Det ble imidlertid satt spørsmålstegn rundt Karl Darlows opptreden, som hadde en særdeles svak inngripen da Marcus Rashford satte inn kampens første scoring. På vertenes straffespark var også målvakten lite overbevisende. Darlow har hatt en særdeles god sesong i buret, men har samtidig plukket ut 43 tellende baller på 25 kamper. Kun fire rene bur har det også blitt. Keeperen har bidratt med enorme redninger denne sesongen, men tidvis dukker det opp svake involveringer som kan bidra til at man begynner å skikke mer og mer bort på Newcastle-benken, hvor en velkjent slovak har tatt plass. Det spekuleres derfor i at Martin Dubravka vil få sjansen til å vokte målet mot Wolverhampton, noe som ble forsterket av at selv Steve Bruce virket kritisk til Darlows involvering på 1-0-scoringen til Rashford.

Emil Krafth hadde en svært dårlig kamp på høyrebacken mot Manchester United, og lot seg passere svært enkelt av Rashford, før den hurtige angriperen plasserte ballen bak Darlow. Med Manquillo ute og DeAndre Yedlin solgt, er svensken det eneste naturlige alternativet på høyrebacken. Jacob Murphy har opptrådt som vingback, men er uprøvd i en forsvarsfirer. Isaac Hayden har spilt noen kamper som høyreback, og har fungert greit i posisjonen. Det vil imidlertid etterlate et sårt trengt kraft i midtbaneleddet. Det er imidlertid en mulighet, alt ettersom Longstaff-brødrene og Jeff Hendrick er tilgjengelige om Bruce velger å vrake svensken fra startelleveren. All den tid det er den fotrappe og tekniske duoen Pedro Neto og Adama Traore som sannsynligvis opptar kantrollene på motstanderlaget, bør Bruce være særs varsom hvem han setter sin lit til på sidebackene.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Hayden, Lascelles, Clark, Lewis – Shelvey, Sean Longstaff, Willock – Almiron – Saint-Maximin, Gayle

Wolverhampton må klare seg uten svært viktig trio; Raul Jimenez, Willy Boly og Daniel Podence er alle utilgjengelige. I tillegg er den brasilianske venstrebacken Fernando Marcal ute med skade.

Sannsynlig lagoppstilling: Patricio – Dendoncker, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Moutinhoo, Jonny Castro – Traore, José, Neto

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login