Før kampen: Wellington – Newcastle

Oppdatert: 25. July 2014

New Zealand-turen avsluttes med en kamp mot hovedstadslaget Wellington Phoenix.

Lørdag 26. juli

Treningskamp – Westpac Stadium

Kampstart: 06:30 (norsk tid)

Den siste halvdelen av Newcastles ukelange treningsopphold i New Zealand tilbringes i Wellington. Etter seieren over Sydney FC på tirsdag, er det Wellington Phoenix som står for tur. Det newzealandske hovedstadslaget havnet nest sist i årets utgave av A-League, men imponerte mange da de slo West Ham 2-1 for få dager siden.

Westpac Stadium ligger veldig sentralt i byen, akkurat som St. James’ Park i Newcastle. Stadionet, som kan huse 34 500 mennesker, vil selvfølgelig ikke fylles, men det er ventet av flere tusen tar turen. Akkurat som mot Sydney FC vil altså mange få se sitt favorittlag i aksjon for første gang. Skal vi tro Alan Pardew er nettopp dette noe av grunnen til New Zealand-turen:

Vi har en stor fanklubb Down Under (Australia og New Zealand, red.anm), og det er viktig å skape kontakt med de supporterne som ikke ser oss spille så ofte – eller i det hele tatt – men hvis lidenskap for klubben er like stor som hos Geordiene som møter opp på St. James’ Park uke etter uke. Forhåpentligvis kan vi få oss nye venner på turen også. Jeg er sikker på at vi kan reise hvem fra New Zealand med et smil om munnen etter en vellykket tur både på og utenfor banen.

Til tross for Newcastles nedsabling av Sydney FC var de to lagene gode venner igjen raskt etter kampslutt, og delte et fly til Wellington. Det australske laget skal nemlig møte West Ham til det man kanskje kan kalle en bronsefinale i miniturneringen.

Les også: Banket Sydney 4-0

Vil unngå skader

Mens sola varmer mer enn på over hundre år her hjemme i Norge, er det som kjent vinter i Oseania. Heldigvis skal det være noe varmere i hovedstaden enn i Dunedin, der Pardew fryktet at spillerne skulle skli på det glatte vinterføret. Et viktig mål for turen er nemlig å returnere uten nye skader, hvilket manageren har understreket tydelig:

Det er viktig for begge lag at vi kan starte den nye sesongen med våre beste spillere. Vi spiller fortsatt for å vinne, og noen ganger ser taklinger styggere ut enn de er, men jeg la merke til et par dueller (på onsdag mot West Ham, red.anm) som ikke egentlig passer seg under pre-season. Jeg håper jeg slipper å se sånne i morgen.

Ellers har Pardew stor tro på eget lag, men forventer god motstand:

De slo West Ham 2-1, og det var et overraskende resultat. De er åpenbart et utfordrende lag med gode spillere. Det kan bli en vanskelig kamp for oss, men vi ser bra ut om dagen. Gruppa jobber hardt på trening, og jeg forventer at vi vinner. Vi viser allerede at vi har mange flere offensive alternativer i år, noe vi manglet mot slutten av forrige sesong. Det er viktig for forsvarsspillerne som Steven (Taylor) og (Fabricio) Coloccini at de kan forvente at vi skårer. Det holder ikke å forsvare seg mens man bare håper på et mål.

treninginewzealand

TRENER GODT: Spillergruppa har unngått skader og trent godt i New Zealand.

Armstrongs første mål

Blant de imponerende opptredene mot Sydney FC var Adam Armstrong sin. “Arma”, som han kalles innad i laget, skåret nemlig sitt første A-lagsmål i en alder av 17 år. Etter kampen var han overlykkelig:

Det var utrolig å skåre mitt første mål for laget. Jeg vokste opp med drømmen om å skåre for Newcastle – i likhet med alle guttene i byen – og å gjøre nettopp det på tirsdag var rått. Det var en ekstrem følelse da ballen traff nettet, og jeg håper det vil gjenta seg snart.

MÅLSKÅRER: Adam Armstrong skåret sitt første mål på tirsdag. Her sammen med Mapou Yanga-Mbiwa.

MÅLSKÅRER: Adam Armstrong skåret sitt første mål på tirsdag. Her sammen med Mapou Yanga-Mbiwa.

Antatt startellever

I en treningskamp som denne er det tilnærmet umulig å tippe riktig lag fra start. Vi tipper derfor det samme laget som startet mot Sydney FC, selv om det helt sikkert vil bli utskiftninger.

4-2-3-1: Elliot; Haïdara, Steven Taylor, Coloccini, Yanga-Mbiwa; Colback, Anita; Aarons, de Jong, Gouffran; Rivière

 

Etter kampen reiser laget hjem til Europa. De resterende kampene frem mot seriestart er som følger: Sheffield Wednesday (30. juli), Malaga (2. august), Schalke (3. august), Huddersfield (5. august) og Real Sociedad (10. august)

You must be logged in to post a comment Login