Før kampen: WBA

Oppdatert: 12. December 2020

Newcastle har hatt en svært uvanlig oppladning til kampen. For tilhengerne er det uvisst hvor mannsterkt Steve Bruce kan stille.

Dato: Lørdag 12. desember
Kampstart: Kl. 16:00 på St. James’ Park
Dommer: Darren England

Oppladningen til kampen
Newcastle har hatt en svært spesielle oppladning til kampen. På onsdag gjennomførte laget sin første trening siden treningsanlegget ble stengt ned mandag 30. november. Bakgrunnen var som kjent en stor smittespredning av Covid-19-viruset i spillertroppen og trenerstaben. The Magpies skulle egentlig ha gjestet Villa Park forrige fredag, men kampen ble utsatt på forespørsel fra Newcastle. Spillerne som har holdt seg friske har dermed fått ekstra hvile, men et stort antall har i løpet av de siste dagene blitt syke eller nylig testet negativt etter å ha fått påvist viruset. Newcastle kan derfor på ingen måte hevdes å ha fått noen fordel som følge av den utsatte kampen. Både Bruce og Matt Ritchie har uttalt i oppladningen til kampen at Covid-19-situasjonen i klubben ikke kan brukes som noen unnskyldning når West Bromwich gjester St. James’ Park.

Motstanderen
Lørdagens motstander står med kun én trepoenger denne sesongen. Seieren kom mot tabelljumbo Sheffield United i forrige serierunde, som står med kun ett lutfattig poeng etter elleve forsøk. Albion befinner seg på plassen over Chris Walders menn med seks poeng, og kan vise til én smultring så langt. Det rene buret kom mot nettopp The Blades. Laget har sluppet inn totalt 23 baklengsmål på elleve kamper. Til sammenligning befinner Newcastle seg på en 13.-plass med 14 poeng etter ti kamper. The Magpies har sluppet inn 15 mål på disse kampene, noe som synes å være omkring medianen så langt. Det er kun Sheffield United og den andre nedrykksnaboen Burnley som har scoret færre enn lørdagens motstander. Kun åtte scoringer har det blitt i ligaen på Slaven Bilics menn.

Forre serierunde endt i et stort nederlag for West Bromwich. Da tapte laget på hjemmebane hele 1-4 mot Crystal Palace. Det hører til historien at vertene fikk en spiller utvist på stillingen 1-1 i første omgang. Ifølge flere rapporter vil Slaven Bilic miste jobben om utfallet på St. James’ Park går i favør hjemmelaget. Forhåpentligvis gjør Steve Bruce gutter jobben, slik at man får fasiten på om disse rapportene medfører riktighet.

Lagene
Steve Bruce var svært sparsommelig rundt hvilke spillere som var tilgjengelige til lørdagens batalje mot West Bromwich. Newcastle-treneren uttalte imidlertid at det var et stort antall spillere som var utilgjengelige på grunn av påvist Covid-19. Bruce uttalte seg heller ikke omkring spillerne som mistet kampen mot Palace sist som følge av skader. Det er derfor uvisst om spillere som Allan Saint-Maximin, Jamal Lascelles, Ryan Fraser og Andy Carroll har ristet av seg sine respektive skadeproblemer. En annen sak er kvartetten kan være blant spillerne som for tiden er i isolasjon.

Reservelaget spilte kamp fredag kveld mot Stoke, noe som resulterte i en 3-2-seier. Det er tilsynelatende et godt tegn at de fleste som pleier å starte var å skue i lagoppstillingen. Det tyder på at Bruce ikke har vært tvunget til å plukke et større antall spillere fra U23-laget. Målvakten Dan Langley og 18 år gamle Elliot Andersson var utelatt fra kamptroppen, noe som indikerer at duoen blir å skue innenfor portene på St. James’ Park i morgen. Det tyder i så fall på at Karl Darlow eller Mark Gillespie mister kampen.

Spillere som iallfall er utilgjengelige som følge av skader er Paul Dummett og Martin Dubravka. Dwight Gayle skal være tilgjengelig igjen – forutsatt at han ikke er blant spillerne som er i isolasjon. Basert på diverse hint fra apparatet rundt klubben, skal Callum Wilson, Isaac Hayden, Ciaran Clark og Matt Ritchie være blant spillerne som er disponible til kampen. Grunnet det store antallet som skal være utilgjengelige antas det derfor at firkløveren blir å finne i startelleveren.

Mulig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Fernandez, Clark, Lewis – Fraser, Shelvey, Hayden, Ritchie – Joelinton, Wilson

West Bromwich må klare seg uten sin aller mest kreative spiller, Matheus Pereira. Spilleren ble utvist i kampen mot Palace sist. Til tross for å ha påklaget avgjørelsen, ble suspensjonen opprettholdt av FA-panelet. Utilgjengelig til kampen er også backen Conor Townsend og den walisiske landslagsspissen Hal Robson-Kanu. Sam Field mister også etter alt å dømme kampen, mens midtbanekollega Jake Livermore skal ha blitt friskmeldt.

Sannsynlig lagoppstilling: Johnstone – Ajayi, Ivanovic, Bartley – Furlong, Gallagher, Krovinovic, Sawyers, Gibbs – Ahearne-Grant, Robinson

Innbyrdes oppgjør
Sist gang West Bromwich plukket alle poengene i en bortekamp på det øverste nivået, var faktisk på St. James’ Park i april 2018. Den gang vant gjestene 0-1, etter en scoring av kantspilleren Matt Phillips. Det var også sist gang lagene møttes i Premier League, ettersom sesongen endte med nedrykk for klubben fra West Midlands. Det motsatte oppgjøret endte 2-2.

Forrige sesongen møttes lagene til dyst på The Hawthorns i FA-cupens fjerde runde. Det endte med avansement for Newcastle, etter en 2-3-seier. Igjen var Phillips å finne på scoringslisten for vertene, mens Miguel Almiron (2) og Valentino Lazaro scoret for The Magpies.

Lagene har møtt hverandre 24 ganger i Premier League. På St. James’ Park står Newcastle med syv seiere, to tap og tre poengdelinger mot lørdagens motstander. Den siste seieren på Tyneside kom i nedrykkssesongen, da Aleksandar Mitrivoc sørget for 1-0 til vertene.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login