Før kampen: Crystal Palace

Oppdatert: 26. November 2020

To tidligere Newcastle-elever står på motsatt banehalvdel når laget må klare seg uten sin aller største stjerne.

Dato: Fredag 27. november
Kampstart: Kl. 21:00 på Selhurst Park
Dommer: Graham Scott

Motstanderen
Crystal Palace har hatt en solid start på sesongen. London-laget fikk imidlertid beina plantet godt til gressmatten mot Burnley på mandag, etter å ha høvlet over Leeds i den foregående serierunden. Bunnlaget Burnley fikk sin første ligaseier for sesongen, etter at Chris Wood fant veien til nettmaskene tidlig i kampen. Det ble kampen eneste mål mot et tafatt Crystal Palace, som helt tydelig savnet Wilfried Zaha i sitt offensive spill.

Palace har innkassert 13 poeng så langt, noe som tilsvarer fire seiere, fire tap og én poengdeling. Det plasserer London-klubben på en 11.-plass. Til sammenligning har Newcastle elleve poeng, og befinner seg på en skuffende 15.-plass.

Lagene
Newcastle må atter en gang klare seg uten Martin Dubravka, Dwight Gayle og Paul Dummett. Ryan Fraser og Andy Carroll er også ute med skader. Callum Wilson skal imidlertid være tilgjengelig igjen, etter å ha stått over mot Chelsea sist. Jamaal Lascelles har vært usikker i oppkjøringen til kampen, men det er ventet at midtstopperen også vil være tilgjengelig. Matt Ritchie er iallfall disponibel igjen, så vel som Jonjo Shelvey, som var å skue på benken sist. Dwight Gayle har deltatt på treninger denne uken. Kampen anses nok likevel å komme for tidlig for den tidligere Palace-spissen, som ikke har vært i kampaksjon denne sesongen.

Steve Bruce meddelte på fredagens pressekonferanse at to til tre personer på treningsfeltet for tiden er i karantene, som følge av koronasymptomer. Han ville ikke meddele hvem disse personene er, men 59-åringens formuleringer tilsier at det ikke bare er tale om spillere. Steve Agnew var eksempelvis ikke å skue på sidelinjen mot Chelsea, og kan derfor være en av personene som Bruce siktet til. For å spekulere litt videre, var ikke Isaac Hayden og Emil Krafth å skue på onsdagens bilder fra treningsfeltet, noe som kan tyde på at duoen har opplevd symptomer på korona. Det legges til at Bruce sa at én av spillerne som muligens er smittet, og som etter alle solemerker derfor må stå over kampen, er en spiller som var tiltenkt en plass i startoppstillingen. Den kategorien kler Hayden. Med mindre en negativ test foreligger før kampstart, vil de aktuelle spillerne som Bruce sikter til være indisponible.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Lascelles (Fernandez), Clark, Lewis – Shelvey, Sean Longstaff – Saint-Maximin, Almiron, Joelinton – Wilson

Crystal Palaces største stjerne, Wilfried Zaha, måtte stå over mandagens kamp mot Burnley, på grunn av at han måtte isolere seg som følge av Covid-19-retningslinjer. Det går heldigvis fint med spilleren, og da er da særdeles godt nytt at hjemmelaget må klare seg atter en gang uten ivorianeren når fredagens batalje går av stabelen. En annen viktig herremann, Luka Milivojevic, er suspendert som følge av det røde kortet han pådro seg mot Wolves i slutten av oktober. For øvrig er forsvarsspiller Nathan Ferguson, keeper Wayne Hennessey og eks Sunderland-spiss Connor Wickham utilgjengelige. Kampen kommer også for tidlig for James Tomkins. Det er usikkert om James McCarthy er tilgjengelig, som av personlige grunner stod over kampen mot Burnley.

Sannsynlig lagoppstilling: Guaita – Clyne, Kouyaté, Dann, Van Aanholt – Townsend, Riedewald, McArthur, Eze – Ayew, Batshuayi

Innbyrdes oppgjør
En må faktisk helt tilbake til 2014/15-sesongen for å finne sist gang Newcastle beseiret Crystal Palace i London. Den gang var det i ligacupens tredje runde at ørnene lot seg beseire, etter en kuriositet av målscorere. Det var nemlig en Emnanuel Riviere-dobbel og et hodestøt fra Paul Dummett som sendte Newcastle videre i cupen, i en kamp som holdt til ekstraomganger. En må imidlertid tilbake til 2013/14-sesongen for å finne sist gang Newcastle vant en bortekamp i ligaen mot Roy Hodgsons gutter. Den gang var det helt andre navn, som gir helt andre assosiasjoner, som sikret en 0-3-seier; Yohan Cabaye, Hatem Ben Arfa og et selvmål.

På de fem siste kampene på Selhurst Park, har Newcastle kun maktet tre poengdelinger og tre scoringer. Forrige sesong endte oppgjøret med 1-0 i vertenes favør, mens Newcastle vant hjemmekampen med samme sifre. De to foregående sesongene endte bortekampene mot The Eagles med poengdelinger.

Foruten de fem siste kampene, som involverer to tap og to poengdelinger, har Newcastle en merkverdig god statistikk mot Crystal Palace i Premier League. På 18 kamper på det gjeveste nivået, har Newcastle kun tapt fire av dem. Videre har kun fem av disse har endte med et uavgjort resultatet. I løpet av denne perioden kan The Magpies også vise til fire av fire cupseiere og to av to seiere i Championship.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login