Før kampen: WBA – Newcastle

Oppdatert: 27. December 2015

Newcastle misset sjansen sin til å klatre over streken da poenget glapp i siste sekund mot Everton, og skal nå opp mot et defensivt organisert West Bromwich Albion. Juleprogrammet er som vanlig tettpakket i Premier League, og med under 48 timer mellom kampene handler det ofte om å ha uthvilte spillere som kan takle romjulskampene. 

Dato: Mandag 28. desember
Kampstart: 16:00 på The Hawthorns
Dommer: Mike Jones

Newcastle ligger fremdeles på den utsatte 18. plassene, men samtidig er det bare 3 poeng opp til dagens motstander som ligger på en 13. plass. I mellom lagene ligger også Norwich, Bournemouth, Swansea og Chelsea som også har tøffe kamper i romjulen. Dette er altså den 19. serierunden i Premier League, og status etter kampslutt vil da være halvspilt serie for sesongen 15/16 – som har vært full av overraskelser for alle lag involverte. 

Lagene

McClaren kan stille med samme lag som startet mot Everton, men trenerteamet må samtidig gjøre en evaluering på hvem som tåler to kamper på under 48 timer – inkludert reisen fra Newcastle og sørover til Vest-Midlands. Det samme gjelder for Tony Pulis og hans WBA, som også opplever suspensjoner på viktige spillere.

Det er kjent at Papiss Cisse blir ute en del kamper, og det er forventet at han mister omtrent alle januarkampene. Dermed må det satses på at ungguttene Ayoze Perez og Mitrovic får spilt seg i form på spissplassene. Det er et lite usikkerhetsmoment rundt formen til Mitrovic, og det vil ikke være usannsynlig at McClaren velger å hvile serberen til lørdagens kamp mot Arsenal.

Ellers er Lascelles tilbake i kamptroppen etter å ha vært skadet i en stund, og det virker som at Taylor, Aarons og Riviere også snart er tilbake fra skader. Samtidig er fremdeles Tim Krul langtidsskadet, sammen med Haidara, Williamson og Obertan.

Motstanderne har også viktige McClean og spissen Rondon ute med suspensjoner. Sistnevnte kan dog bane vei for den talentfulle Berahino som har vært litt på sidelinjen denne sesongen etter å ha prøvd å bli solgt i hvert eneste transfervindu i 2015.

Tony Pulis har lovet rotasjoner på laget, som da også kan inkludere tidligere Mackem-spiller Sessegnon og McManaman (best kjent for å knekke beinet til Haidara da han spilte for Wigan). I tillegg har de Anichebe tilgjengelig, som scorer så å si hver gang han møter Newcastle.

Forventet Newcastle XI: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini, Dummett – Sissoko, Colback, Anita, Winjaldum – Ayoze/De Jong – Mitrovic/Ayoze

Forventet WBA XI: Myhill – McAuley, Dawson, Evans, Olsson – Fletcher, Garner – McMananaman, Sessegnon, Brunt – Berahino

Form

Newcastles form er mildt sagt ustabil (som vanlig). To seiere mot Spurs (A) og Liverpool (H) har blitt fulgt opp med uavgjort og tap hjemme mot Aston Villa og Everton. Alan Shearer sa etter tapet mot Everton at Newcastle burde hatt 5 poeng til før denne kampen, men har blitt straffet av elendige avslutninger (De Jong mot Villa og Mitrovic mot Everton).

At man kunne trengt en Shearer på topp nå er hvert fall sikkert. Newcastle har bare scoret 5 mål i bortekamper denne sesongen, noe som er lavest i Premier League. I 9 av de siste 14 bortekampene i 2015 har altså Newcastle gått målløs av banen. Samtidig har vi et godt tak på WBA, og har bare tapt 1 av de siste 7 møtene mot laget som Pulis leder. I tillegg har Newcastle bare 1 tap på de siste 4 kampene på The Hawthorns.

WBA er heller ikke i strålende form om dagen, og har bare 1 seier på sine siste 8 kamper noe som sakte, men sikkert, har sendt de nedover på tabellen. Med Boxing Day-tapet mot Swansea (0-1) så har WBA for første gang under Pulis gått 5 kamper uten en seier. I fjorårets oppgjør mellom disse lagene var det Ayoze Perez og Coloccini som sikret en 2-0 seier, mens Ayoze (og Anichebe) scoret da det ble 1-1 på St. James’ Park.

Kampen

Det er Mike Jones som skal dømme kampen, samme mann som også dømte 0-2 tapet for Swansea tidligere i år. Da sendte han Janmaat av banen med to gule kort, noe mange mener at nederlenderen også skulle vært under lørdagens kamp mot Everton. Jones dømte også Newcastle sitt 0-3 tap mot Leicester forrige måned, og han dømte oss også 3 ganger i løpet av fjorårssesongen (0-1-2).

McClaren har uttalt at han synes spiriten laget viste i 2. omgang mot Everton var lovende, og han håper at laget bygger videre på det i kampen mot WBA. Samtidig er det et usikkerhetsmoment rundt det harde kampprogrammet i julen, spesielt siden den våte gressmatten på St. James’ må ha vært tøff rent fysisk, i tillegg vil det være interessant å se hvordan laget reagerer på overtidstapet på Boxing Day.

Toon Army Norway er som vanlig naive optimister og spår en 3-2 seier etter to mål av Ayoze Perez og en suser fra Janmaat!

Howay!!

You must be logged in to post a comment Login