Før kampen: Newcastle – Everton

Oppdatert: 26. December 2015

Newcastle står uten tap på tre kamper når de blå fra Liverpool kommer på besøk.

Tidspunkt: 26. desember

Hvor: St. James’ Park

Dommer: Lee Mason

Seier mot Liverpool, seier mot Tottenham og uavgjort mot Premier Leagues desiderte bunnlag, Aston Villa. Newcastle beviste for alvor at de er like ustabile som supporterne frykter, da det endte med poengdeling på St. James’ Park i forrige serierunde.

Lørdag gjester Everton, som ligger kun ett poeng bak byrival Liverpool, Newcastle. Det betyr tøff motstand for et hjemmelag som fremdeles kjemper for å få en luke til nedrykksstriden.

Fire strake tap

Newcastle har likevel grunn til å stille til kamp med god tro på seier. Toffees har ikke vunnet på fire kamper, og tapte mot overraskelseslaget Leicester i forrige runde.

Hjemmelaget skal likevel være klar over at Lukaku er i form, og vil sette forsvaret på prøve i jakten på nye poeng for Everton. Spissen er den første på Everton som har scoret i åtte strake kamper siden 1954. Scorer han mot Newcastle, vil han tangere rekorden med ni på rad fra 1927.

Ny skade

Nok en sesong har endt opp med et skademareritt for Newcastle, som har toppet statistikken i ligaen for spillere som er ute med problemer. Aarons og Cissé er usikre til kampen lørdag. Sistnevnte etter å ha pådratt seg skade i forrige kamp. Også midtstopper Lascelles er usikker grunnet problemer med hamstringen.

Tapet av Cisse kan statistisk vise seg å være tungt. Spissen har scoret i alle sine tre PL-oppgjør på Boxing Day.

I tillegg er Williamson, Rivière, Taylor, Haïdara, Obertan, Krul og Good uaktuelle til lørdagens kamp.

For bortelaget er situasjonen også utfordrende. McCarthy og Naismith blir trolig ikke klare, mens Jagielka, Hibbert, Pienaar, Oviedo og Browning definitivt er ute.

Dermed ender lagene trolig med følgende startellever:

Newcastle: Elliot; Janmaat, Mbemba, Coloccini, Dummett; Sissoko, Anita, Colback, Wijnaldum; Perez; Mitrovic

Everton: Howard; Coleman, Stones, Funes-Mori, Baines; Cleverley, Barry; Deulofeu, Barkley, Kone; Lukaku

Tallenes tale

Everton har vunnet fem og tapt bare en av sine syv siste ligamøter med Newcastle, men måtte se seg slått i forrige sesong på St. James’ Park.

Det mest positive hjemmelaget tar med seg ut på matta, er likevel at de har vunnet hele 12 Premier League-hjemmekamper mot Everton. Kun Aston Villa (14) har blitt slått flere ganger på St. James’ Park.

Likevel er det bortelaget som har hatt mest å juble for de siste sesongene. De siste sju møtene har endt med Everton-seier fem ganger, og Newcastle-seier kun én.

 

 

You must be logged in to post a comment Login