Før kampen: Watford

Oppdatert: 02. November 2018

 

Det er lite klubbene har til felles så langt denne sesongen. Kan Newcastle endelig få sesongens første seier mot formsterke Watford?

Dato: Lørdag 3. november
Kampstart: Kl. 16:00 på St. James’ Park
Dommer: Craig Pawson

Sol og måne
Utad gir Benitez uttrykk for at han er fornøyd med lagets prestasjoner på banen, selv om han selvsagt ikke er fornøyd med uttellingen. Spanjolen har flere ganger uttalt at han synes laget spiller bra, og at det skapes nok av målsjanser. Det har imidlertid kun blitt seks mål på ti kamper, noe som er skrekkelig. I motsatt ende, hvor det har blitt 14 baklengs, er imidlertid akseptabelt. Poengfangsten, som utgjør makabre tre poeng, og fraværet av en eneste seier, utgjør klubbens verste ligastart i Premier League noensinne. Til sammenligning hadde Newcastle under Pardews ledelse i 14/15-sesongen karret til seg fire poeng på syv kamper, hvorav ingen seiere. I den åttende runden kom imidlertid seieren mot Leicester på St. James’ Park. For å sammenligne ytterligere hadde Newcastle seks poeng på tilsvarende antall kamper i sesonginnledningen under McClarens ledelse i 15/16-sesongen.

Oppladningen til kampen har imidlertid vært bra, spesielt med tanke på at nyheten om at Lascelles har skrevet under på en ny langtidskontrakt kom torsdag formiddag.

Foruten Bournemouth (som for øvrig er motstander neste helg), bør det være enighet om at Watford er det laget som har imponert mest denne sesongen. Lørdagens motstander befinner seg på en knallsterk 7.-plass, og er faktisk bare tre poeng unna Arsenal, som innehar fjerdeplassen. Watford er inne i sin beste form på 35 år, ifølge The Chronicle. Klubben kan ta sin tredje strake seier, etter å ha beseiret Wolverhampton (0-2) og Huddersfield (3-0). I tillegg til å vise teft foran mål denne sesongen, har også Watford gjort steg i motsatt ende. Klubben står med målforskjellen 16-12.

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har tapt de siste to hjemmekampene mot Watford. Forrige sesong ble det 0-3-tap på hjemmebane, mens motsatt oppgjør også endte med tap (2-1). For øvrig er statistikken mot Watford god på hjemmebane – historisk sett. Newcastle har imidlertid vært svært svake mot Watford de siste årene. Javi Garcias menn kan nemlig ta sin sjette strake seier mot The Magpies. Sist seier kom i Championship, 2009/10-sesongen, på bortebane, da Coloccini og Carroll noterte seg i 2-1-seieren. Newcastle vant også da hjemmeoppgjøret, takket være scoringer av den legendariske duoen Lovenkrands og Pancrate.

Bytte på topp?
Florian Lejeune og Jamie Sterry er fremdeles utilgjengelige, men førstnevnte kommer stadig nærmere et comeback. Ciaran Clark mistet forrige kamp grunnet skade. Midtstopperen har ristet av seg skaden, men iren er nå utilgjengelig på grunn av sykdom. Samtidig har Ayoze Perez, som har hatt flere svake kamper den siste tiden, pådratt seg en liten skade. Spanjolen er derfor usikker til kampen, men det er ventet at han blir klar. Selv om Perez skulle rekke kampen, bør det derfor ikke overraske om det er Rondon og Muto som foretrekkes på topp mot Watford.

Forventet Newcastle-lag: Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lascelles, Dummett – Ritchie, Diame, Shelvey, Kenedy – Muto, Rondon

Hos Watford mister sannsynligvis nøkkelspiller Troy Deeney kampen, grunnet trøbbel med en hamstring. Tidligere Newcastle-spiller Daryl Janmaat, forsvarspiller Sebastian Prodl og midtbanespiller Tom Cleverly rekker ikke kampen. Det gjør imidlertid 23 år gamle Nathaniel Chalobah, som nylig fikk sin A-landslagsdebut for England.

Forventet Watford-lag: Foster – Kiko Fermina, Kabasele, Cathcart, Masina – Doucore, Capoue, Hughes – Deulofeu, Success, Pereyra

TAN har valgt å piffe opp stemningen ved å spå at sesongens første seier kommer nå på lørdag! Her lukter det en sen 1-0-scoring av en leken Kenedy!

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login