Før kampen: Brighton

Oppdatert: 18. October 2018

Newcastle jakter sin første seier for sesongen når Brighton ankommer Tyneside.

Dato: Lørdag 20. oktober
Kampstart: Kl. 16:00 på St. James’ Park
Dommer: Andre Marriner

Grunn til å håpe
Newcastle har den dårligste hjemmeformen i ligaen, noe som ikke er så rart når klubben står oppført med lutfattige to poeng på åtte kamper. Men Newcastle faktisk til gode å ta ett eneste poeng på hjemmebane. På tilsvarende tidspunkt da klubben rykket ned sist, hadde Newcastle tre poeng etter tre uavgjorte kamper. Bare én gang tidligere har Newcastle tapt fem hjemmekamper på rad i Premier League, noe som faktisk var tilfellet forrige sesong. Den kjipe rekorden vil bli utlignet dersom det skulle bli tap mot Brighton på lørdag.

Kun Cardiff har hatt en dårligere start på sesongen, hvor det bare er målforskjellen som skiller lagene. Heldigvis for Newcastles del er de ti (!) kommende kampene mot motstand som man bør ha grunn til å håpe vil gi poenguttelling. Om ikke The Magpies slår tilbake i tiden frem til jul, så begynner det kommende året virkelig å se mørkt ut for dem som har et hjerte i fargene sort og hvitt. Første hinder er altså Brighton, som befinner seg på 13. plass, med to seiere og to poengdelinger.

At det er Brighton som gjester St. James’ Park på lørdag, og ikke noen andre, kan kanskje være en god ting. The Seagulls sliter vanligvis på bortebane, og har ikke vunnet én kamp hjemmefra på de 18 siste i ligaen. Forrige sesong vant Hughton og hans Albion bare to (!) bortekamper. Noe annet å notere seg er at Chris Hughton bare har beseiret Newcastle én gang som manager. Den trepoengeren kom da Newcastle gjestet Falmer Stadium forrige sesong. Så langt denne sesongen har lørdagens motstander bare maktet å score to ganger på fremmed gress. Scoringene kom i 2-2-kampen mot Southampton. Til sammenligning ble det bare ti scoringer på bortebane for Albion forrige sesong, som var det laveste antallet i ligaen. Brighton ankommer imidlertid Tyneside med selvtillit, etter 1-0-seieren over West Ham sist.

Tilsvarende oppgjør endte 0-0 forrige sesong, mens Newcastle tapte bortekampen 1-0. Sesongen før, i Championship, vant Newcastle begge oppgjørene mot The Seagulls (2-0 og 1-2).

Lagene
Florian Lejuene mister garantert kampen. Det gjør også Salomon Rondon og Ciaran Clark. Begge sliter med lysken, men det er ventet at iallfall Rondon er disponibel neste helg. Paul Dummett, Yoshinori Muto og Kenedy har den siste tiden hatt litt problemer med muskulaturen, men trioen er heldigvis friskmeldt. For øvrig skal Jamie Sterry være utilgjengelig.

Skal man tro The Chronicle, så kommer ikke Ki Sung-yueng til å være i kamptroppen. Ei heller med det første. Journalisten Chris Waught hevder at Benitez ikke er fornøyd med spillerens forflytningsevne på banen. Ifølge Waught jobbes det med å forbedre den delen av 29-åringens repertoar. Slik gjøres ikke over natten, så det blir nok en stund før Ki får vist fansen hva han er god for.

Grunnet landslagspausen, og at enkelte har tilbragt lengre opphold med nasjonen sin, kan det være at Benitez ser seg tjent med å rokkere noe på laget. Den ypperste kandidaten vil i så fall være at Javier Manquillo stepper inn for Yedlin. Det er også en mulighet for at spanjolen får fornyet tillit på venstrebacken, om ikke Dummett rekker kampen.

Forventet Newcastle-lag (4-4-2): Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lascelles, Dummett – Ritchie, Diame, Shelvey, Kenedy – Muto, Perez

Midtbanespilleren Davy Propper mister kampen mot The Magpies, mens Pascal Gross, Dale Stephens og Gaetan Bong er usikre. Det er imidlertid ventet at midtbaneduoen Gross og Stephens blir klare til dyst. Deres solide målvakt Mathew Ryan har også vært usikker til kampen.

Forventet Brighton-lag (4-2-3-1): Ryan – Bruno, Duffy, Dunk, Bernardo – Stephens, Kayal – Knockaert, Gross, March – Murray

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login