Før kampen: Watford – Newcastle

Oppdatert: 09. January 2016

– Vi stiller det sterkeste mannskapet mulig, sier Steve McClaren før lagets vanskelige FA-cup kamp mot Watford lørdag. Klubben har lovet at cuper skal satses på denne sesongen, men første hinder på vei mot Wembley er et sterkt Watford-lag som har imponert så langt i Premier League. Les TAN sitt preview her.

Dato: Lørdag 9. januar

Kampstart: 16:00 på Vicarage Road

Dommer: Roger East

FA Cup 

Ingenting hadde vel smakt bedre for oss Newcastle-supportere enn en cupfinale på Wembley i mai. Før sesongen uttalte styret at målet for denne sesongen var en 8. plass og satsing på cupene, men etter halvspilt sesong ligger laget under nedrykksstreken og har allerede røket ut av ligacupen etter et ytterst pinlig tap mot Sheffield Wednesday. Lørdagens kamp er altså Newcastle sin siste mulighet til noen form for suksess denne sesongen (forutsatt at mirakler ikke skjer i Premier League resten av sesongen).

Newcastle har mildt sagt gjort en elendig innsats i FA-cupen de siste årene. Vi har røket ut i 3. runde, altså den runden Premier League-lagene begynner med, i 6 av de 9 siste årene. De andre 3 gangene har vi røket ut i 4. runde, og man må ti år tilbake for å vinne sist Newcastle kom lengre enn 4. runde. Da røk vi 0-1 mot Chelsea i den 6. runden av FA-cupen. Både i 97/98 og 98/99-sesongene spilte Newcastle finaler, men tapte begge mot henholdsvis Arsenal og Man Utd.

Under Alan Pardew fikk klubben heftig kritikk av supporterne for å stille med et svakt mannskap i cupene, noe man rent objektiv sett kan bekrefte at de gjorde. I fjor røk vi ut mot Leicester, og i de siste årene har vi blitt slått ut av Cardiff, Brighton x 2 og lille Stevenage. På papiret ser det ut som at en bortekamp mot Watford er noe av det sterkeste laget vi har møtt såpass tidlig i cuprundene de siste årene.

Laget

McClaren sier før kampen at han tar FA-cupen veldig seriøst, og at de skal stille med et så sterkt mannskap så mulig. Samtidig hinter han frempå at juleperioden var hard for noen av spillerne, der han stilte med så å si samme startelleveren gjennom hele den intense fotballhøytiden. Han sier at laget var voldsomt skuffet etter kampen på Emirates forrige helg, der Newcastle tidvis herjet med Arsenal, men måtte likevel måtte reise nordover igjen uten poeng.

Av lagnyheter ser det ut som vår sentrale midtbane er usikker etter det harde juleprogrammet. Anita ser ut som han må stå over etter smellen han fikk mot WBA, mens også Colback ser ut til å miste kampen. I tillegg er Papiss Cisse og Williamson definitivt ute, mens det kan ser ut som at Aarons og kanskje Riviere blir å finne benken igjen. Mulige spillere som kan få prøvd seg i startoppstillingen er Siem De Jong, Kevin Mbabu og Florian Thauvin.

Forventet lagoppstilling: Elliott – Janmaat, Mbemba, Coloccini, Mbabu – Sissoko, De Jong, Tiote, Thauvin – Wijnaldum – Mitrovic

Watford

Nyopprykkede Watford har imponert stort i årets sesong, som er full av overraskelser (bortsett fra at Sunderland er kjedelig og elendig). Laget til spanske Quique Flores ligger på en flott 9. plass, mye takket være den giftige spissduoen i Troy Deeney og ex-Lyn spiller Odion Ighalo. Sistnevnte har scoret jevn og trutt i hele fjoråret, og står for flest mål i det engelske ligasystemet i kalenderåret 2015.  I inneværende sesong har han 14 mål på 20 kamper, og kan skape mye problemer for et til tider fryktelig Newcastle-forsvar.

Det gjorde han nemlig i september, da han scoret begge målene til Watford da de vant 2-1 på St. James’ Park. Det ryktes likevel at Flores kan tenke seg å hvile stjernespissen, og det kan duke for en debut for sommersigneringen Obbi Oulare. Lagene har utenom det ikke møtt hverandre siden 2009/10-sesongen da begge lagene spilte i Championship. Da vant Newcastle begge kampene, henholdsvis 2-1 (Coloccini, Carroll) og 2-0 (Løvenkrands, Pancrate). Watford har ikke vunnet siden før julaften, men spilte uavgjort borte mot Chelsea før de så tapte to hjemmekamper knepent mot Man City og Tottenham.

TAN er som vanlig i god tro optimister før kampen, og spår en 2-0 seier (Thauvin, Mitrovic) til Newcastle United!

Howay the lads!!

 

You must be logged in to post a comment Login