Før kampen: Watford

Oppdatert: 15. January 2022

Kampen er av enorm betydning. Newcastle kan ta et stort steg ut av sumpen med tre poeng mot Watford. Tilsvarende vil et tap øke avstanden opp til trygg grunn, selv med flere kamper spilt enn motstanderne.

Dato: Lørdag 15. januar 2022
Kampstart: 16.00 på St. James’ Park
Dommer: Paul Tierney

Oppgjørets time
Kampen er av enorm betydning for begge lagene. Om Newcastle skulle tape, vil luken opp til trygg grunn fort kunne bli veldig lang, mens triumf kan bety trygg grunn – iallfall for en stund. Newcastle er for øyeblikket på nest sisteplass, med to poeng opp til Watford, som befinner seg på 17.-plass. Imellom lagene befinner Burnley seg med like mange poeng som The Magpies, men med langt bedre målforskjell. Watford, og samtlige lag med unntak av Norwich, har langt gunstigere målforskjeller enn Newcastle. Samtidig har Burnley to kamper til gode på Newcastle, mens både Watford og Everton (19 poeng på 15.-plass) har spilt én ligakamp mindre. Det kan vise seg å være et smart trekk av Newcastle å svekke bunnrivalen Burnley ved å hente deres aller største målgarantist til klubben.

På den positive siden kan det meldes at Norwich fortsetter å tape fotballkamper. Kanarifuglene tapte midtukeoppgjøret mot West Ham 0-2, og har med det gjennomført 20 ligakamper. Dean Smiths mannskap vil enten havne fire poeng bak Newcastle eller seks poeng bak Watford, om ikke lørdagens batalje skulle ende med poengdeling.

Når det gjelder lørdagens motstander er lagene relativt like hva gjelder scoringer både i motstanderens og i eget nett. Newcastle scorer likevel færre ganger og slipper inn flere mål, selv om det er ikke er tale om de store forskjellene. Et særtrekk ved The Hornest er at laget scorer enten
ingen eller ett mål, eller så havner minst tre baller i mostanderens nett. Kun mot Leicester (4-2) ble det to fulltreffere på det nyopprykkede laget.

Hjemme mot Manchester United vant laget hele 4-1, borte mot Everton ble det 2-5-seier, borte mot Norwich ble det 1-3 og hjemme mot Aston Villa endte det 3-2. Det er klubbens fire seiere. På disse fire oppgjørene ble hele 15 av lagets 22 ligascoringer ble scoret. Så langt vinner altså bare Watford ligakamper hvor de har scoret minst tre ganger. Hele åtte ganger har Watford gått målløse av banen i Premier League. Til sammenligning har Newcastle ikke funnet veien til nettmaskene fem ganger i ligaen. Kun én gang har laget scoret mer enn to mål i én og samme kamp: 3-3 hjemme mot Brentford.

Da Watford gjestet Newcastle sist, endte det med poengdeling. Det motsatte oppgjøret vant gjestene. Dette var i 2019/20-sesongen, som endte med nedrykk for The Hornets. Den foregående sesongen vant Newcastle hjemmoppgjøret, mens bortekampen endte 1-1. På de siste ni dystene mellom lagene i Premier League, kan Newcastle kun vise til denne ene seieren. Av de åtte resterende, har Watford fått fem trepoengere.

Lagene
Inn portene har Chris Wood kommet denne uken. Og med en krise på topp, kunne timingen vanskelig vært bedre. Spissen kommer fra Burnley, som i likhet med Newcastle og Watford har slitt fælt i denne sesongen. Det har også gått utover lagets produksjon og uttelling foran mål, noe newzealenderen også har fått kjenne på. Wood har startet de samtlige 17 ligakampene, hvor han har notert seg for tre scoringer. På 153 kamper på det øverste nivået i England, står 30-åringen med 50 fulltreffere. Det gir et målsnitt på omtrent ett mål per tredje kamp. Til sammenligning står Callum Wilson med 59 nettkjenninger på 167 Premier League-kamper. Noe som gir et ganske likt målsnitt. Det er ventet at kraftspissen starter oppgjøret. Ellers må det ventes at Kieran Trippier gjør sin ligadebut for Newcastle mot Watford.

På skadefronten befinner Isaac Hayden, Callum Wilson og Federico Fernandez seg, som alle er uaktuelle til kampen. Ellers er Javier Manquillo utilgjengelig som følge av suspensjon. Det er usikkerhet rundt tilgjengeligheten til Martin Dubravka, Freddie Woodman, Ciaran Clark og Karl Darlow. Jamaal Lascelles og Jamal Lewis skal begge være tilgjengelige igjen. Eddie Howe har imidlertid antydet at sistnevnte og Paul Dummett kan måtte nøye seg med en startplass på benken.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka (Gillespie) – Trippier, Lascelles, Schar, Ritchie –
Willock, Shelvey, Joelinton – Fraser, Wood, Saint-Maximin

Gjestene må definitivt klare seg uten Nicolas Nkoulou, Peter Etebo, William Troost-Ekong, Adam Masina, Imran Louza og stjernen Ismaila Sarr, mens Christian Kabasele, Ben Foster og Kiko Femina har vært usikre i forkant av oppgjøret. Det er ventet at brennhete Emmanuel Dennis er tilgjengelig igjen, etter å ha blitt byttet ut i lagets forrige ligakamp og utelatt fra FA-cuptapet mot Leicester forrige helg.

Sannsynlig lagoppstilling: Foster (Bachmann) – Femina, Cathcart, Sierralta, Kamara – Sissoko, Kucka, Tufan – Joao Pedro, Dennis, King

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login