Før kampen: Leeds

Oppdatert: 21. January 2022

Det er krisetilstander i Newcastle, mens det plutselig ser lyst ut for den gamle storheten fra Leeds. Alvorets time står atter en gang på tur for The Magpies.

Dato: Lørdag 22. januar 2022
Kampstart: Kl. 16:00 på Elland Road
Dommer: Chris Kavanagh

Lagene
Newcastle må igjen klare seg uten Callum Wilson, Federico Fernandez og Isaac Hayden. Javier Manquillo er disponibel til bataljen etter å sone for fem gule kort sist. Ciaran Clark har vært utilgjengelig de siste kampene som følge av sykdom, og det antas at iren også mister denne kampen. Matt Ritchie skal være usikker, som følge av en smell i kneet.

Dwight Gayle var ikke å skue i kamptroppen mot Watford. Det antas at grunnen var en kjenning av noe slag. Spissen har blitt observert på treningsfeltet denne uken, og antas derfor å få én av plassene på benken.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Trippier, Lascelles, Schar, Dummett – Shelvey, Willock, Joelinton – Fraser, Wood, Saint-Maximin

I Leeds-leieren er viktige Kalvin Phillips ute med skade, noe som også er tilfellet for midtbanekollegaene Jamie Shackleton og Adam Forshaw. Forsvarerne Liam Cooper og Hector Firpo og spissene Patrick Bamford og Sam Greenwood går også glipp av oppgjøret.

Midtstopperen Diego Llorente er igjen disponibel, etter å ha sonet for fem gule kort. Den unge offensive duoen Joe Geldhart og Tyler Roberts har ristet av seg deres respektive skadeproblemer, og er klar til kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Meslier – Dallas, Llorente, Struijk, Ayling – Koch, Klich – Raphael, James, Harrison – Roberts

Innbyrdes oppgjør
Forrige sesong endte det tilsvarende oppgjøret hele 2-5 til vertene. Newcastles mål ble scoret av den irske duoen Clark og Jeff Hendrick. Oppgjøret på St. James’ Park endte da også med nederlag for Newcastles del; 1-2. Miguel Almiron noterte seg for Newcastles scoring.

Da Leeds gjestet St. James’ Park i september endte det 1-1. Lagenes største profiler, Allan Saint-Maximin og Raphinha, scoret målene.

Klubbene har møttes til dyst ved 25 ganger i Premier League. Det har resultert i elleve seiere til Newcastle, mens de resterende 14 oppgjørene har endt like mange ganger med tap som uavgjort.

Motstanderen
Lørdagens motstander har vunnet sine to siste ligakamper. Borte sist vant den gamle storheten 2-3 mot West Ham, mens det foregående oppgjøret endte med 3-1-seier over Burnley. Uttellingen foran motstanderens mål har denne sesongen vært av det skuffende slaget for Leeds, som på 20 kamper kun har scoret 24 ganger. De to siste kampene utgjør dermed en betydelig andel av lagets scoringer i målprotokollen. Disse seierne har også medført et stort byks ut av den fæle bunnstriden.
Med 22 poeng på 20 kamper er det nå elleve poeng ned til Norwich på 18.-plass, som ellers har spilt én kamp mer enn de hvite før ligarunden sparkes i gang. Det som også har kjennetegnet Bielsas mannskap, er habiliteten til forsvaret. Likevel har lørdagens motstander sluppet inn færre mål enn Newcastle (39 mot 43).

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login