Før kampen: Manchester United

Oppdatert: 26. December 2021

En ny vanskelig oppgave venter Eddie Howe og hans gutter på St. James’ Park. 

Dato: 27. desember 2021
Kampstart: Kl. 21.00 på St. James’ Park
Dommer: Craig Pawson

Motstanderen
Gjestene har fått en ufrivillig pause fra Premier League, som følge av et stort smitteutbrudd i klubben. Kampene mot Brighton og Brentford ble utsatt og må spilles på et senere tidspunkt. Ifølge midtbanemannen Nemanja Matic er spillerne svært motiverte for å trille kule igjen foran fansen.

I desember kom 63 år gamle Ralf Rangnick inn portene på Old Trafford, som erstatter for Ole Gunnar Solskjær. Den rutinerte fotballherren vil lede klubben ut sesongen, og deretter gå over i en ny rolle på Drømmenes Teater. Så langt er den midlertidige treneren ubeseiret som Red Devils-sjef. Tyskeren kan vise til to ligaseiere, mot henholdsvis Crystal Palace og Norwich. Begge oppgjørene ble vunnet med sifrene 1-0. I tillegg ble 1-1 i Mesterligaen mot Young Boys. Manchester United avanserte etter å ha sikret seg gruppeseieren i gruppe F. I februar venter en svært vanskelig oppgave mot Atletico Madrid i åttendedelsfinalen.

Med tre kamper til gode på ligaleder Manchester City, befinner Manchester United seg på syvendeplass. Tenker man seg til at de røde djevlene hadde fått maks uttelling på sine hengekamper, kunne Rangnicks mannskap ha overtatt Arsenals fjerdeplass. Med en andreplass forrige sesong og en rik tradisjon i kofferten, vil nok de fleste som heier på Manchester-klubben mene at sesongen har vært godt under pari.

De røde står med åtte seiere, tre poengdelinger og fem tap i ligaen. Målforskjellen er helt på det jevne med 26 scoringer og 24 baklengsmål på 16 oppgjør.

Innbyrdes oppgjør
Forrige sesong endte det tilsvarende oppgjøret 1-4, mens kampen på Old Trafford endte 3-1 til vertene. Manchester United har vunnet de fire siste kampene mot The Magpies. I 2019/20-sesongen vant imidlertid Newcastle oppgjøret på St. James’ Park, etter en flott scoring av lillebror Longstaff. Newcastle tok også en sjelden trepoenger mot Red Devils i 2017/18-sesong; da også en 1-0-seier på St. James’ Park. Newcastle har kun maktet å beseire mandagens motstander én gang på bortebane. Det var i 2013.

Lagene
Kampen kommer til å bli spilt uten at Federico Fernandez, Jamal Lewis, Paul Dummett og Isaac Hayden blir involvert. Sistnevnte er suspendert som følge av fem gule kort, mens de tre øvrige er skadde. Javier Manquillo og Emil Krafth har slitt med sykdom den siste tiden, og er derfor usikre til oppgjøret. Det er ellers antatt at kampen spilles uten Jonjo Shevey, som også gikk glipp av kampen mot Manchester City.

Callum Wilson og Manquillo vil miste det påfølgende oppgjøret mot Everton om de pådrar seg gule kort på mandag.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Schar, Lascelles, Clark – Manquillo (Murphy), Willock, Sean Longstaff, Ritchie – Joelinton, Wilson, Joelinton

Bortelaget må klare seg uten Paul Pogba, mens det er uklart om Anthony Martial er disponibel. Edison Cavani og Raphael Varane har vært utilgjengelige den siste tiden, men skal ifølge rapportene være inkludert i kamptroppen.

Sannsynlig lagoppstilling: De Gea – Dalot, Varane, Maguire, Telles – Fred, McTominay – Sancho, Fernandes, Rashford – Ronaldo

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login