Før kampen: Leeds

Oppdatert: 16. September 2021

To lag i krise møtes til dyst fredag kveld.

Dato: Fredag 17. september
Kampstart: Kl. 21.00 på St. James’ Park
Dommer: Mike Dean

Motstanderen
Leeds har i likhet med Newcastle startet sesongen langt under pari. Kun to poeng ett poeng og to plasser skillene lagene før den femte serierunden. Begge lagene har også en negativ målforskjell på minus 7, og har også til gode å vinne en ligakamp denne sesongen. Leeds kan vise til to poengdelinger; hjemme mot Everton (2-2) og borte mot Burnley (1-1). Ellers ble det 5-1-tap mot Manchester United i seriepremieren og 0-3-tap mot Liverpool på Elland Road sist.

Leeds har ikke vært helt til å kjenne sammenlignet med den svært solide sesongen Marcelo Bielsa og gjengen hans leverte sist. Forrige sesong endte på niendeplass – hele fjorten poeng over Newcastle på tolvteplass. Sesongen ble avrundet med fire trepoengere på rad. Forrige sesong var også kjennetegnet av høyintensitet fotball, noe som resulterte i mange scoringer (62) og relativt mange baller i eget nett (54). Allerede nå står Leeds med 12 baller i eget nett, og kun fire fulltreffere. En annen interessant statistikk er at fredagens gjester er det laget som har slått flest pasninger til motstanderlaget på egen banehalvdel – 129 ganger.

Lagene
Callum Wilson blir ikke klar til kampen, Det er ventet at spissen blir indisponibel iallfall ut denne måneden. Paul Dummett, Martin Dubravka og Jonjo Shelvey er også utilgjengelige. Ellers er det godt nytt at Ciaran Clark, Joe Willock og Javier Manquillo er klarert klare til kampen, etter å ha slitt med diverse ubehag etter Manchester-kampen. Ryan Fraser har også trent denne uken, og er disponibel til kampen.

Det er ventet at Karl Darlow erstatter 24 år gamle Freddie Woodman i målet. Sistnevnte har fått et svært ublidt møte med Premier League, hvor det har blitt tolv baklengsmål på bare fire kamper. Tallet inkluderer riktignok mål etter fire straffestraffespark.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Fernandez, Lascelles, Schar – Manquillo, Hayden, Longstaff, Willock, Ritchie – Saint-Maximin, Almiron

Leeds må klare seg uten midtstopperen Pascal Struijk, som ble utvist i kampen mot Liverpool. Klubben anket det røde kortet, men fikk ikke medhold av FA-panelet. Den gamle må også klare seg uten viktige Robin Koch og spanjolen Diego Llorente i midtforsvaret. Sistnevnte måtte kaste inn håndkleet i kampen mot Liverpool, og ble erstattet av nevnte Struijk. Luke Ayling vil antakelig vikariere i trioens fravær.

Ellers er midtbanemannen Adam Forshaw indisponibel.

Sannsynlig lagoppstilling: Meslier – Dallas, Ayling, Cooper, Firpo – Phillips, Klich – James, Raphael Raphinha, Harrison – Bamford

Innbyrdes oppgjør
Newcastle tapte det tilsvarende oppgjøret forrige sesong. Da scoret Miguel Almiron skjærenes mål i 1-2-tapet. På Elland Road tapte Newcastle hele 5-2. Det var etter at Jeff Hendrick hadde sendt The Magpies i føringen, mens Ciaran Clark senere utlignet til 2-2.

Lagene har møttes 12 ganger på St. James’ Park i Premier League. Det har resultert i fem seiere til The Magpies, fire tap og tre poengdelinger. Da lagene møttes i Championship i 16/17-sesongen, endte det 1-1 i Newcastle, mens gjestene vant 0-2 i Leeds.

Uavhengig av divisjon og turnering har lagene møttes til dyst 96 ganger. Det har endt i 39 seiere til hvert av lagene, mens de resterende 18 har resultert i poengdelinger.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login