Før kampen: Watford

Oppdatert: 10. July 2020

Watford kommer til å kjempe med nebb og klør når Newcastle ankommer Vicarage Road. Med 5-0 i bagasjen må man kunne forvente at Steve Bruce kommanderer guttene sine til iherdig innsats.

Dato: 11. juli 2020
Kampstart: Kl. 13.30 på Vicarage Road
Dommer: Craig Pawson

Motstanderen
Watford lever trygt inntil videre, men det kan fort snu dersom Bournemouth eller Aston Villa skulle vinne denne ligarunden. Watford har henholdsvis tre og fire poeng ned til rivalene, og kan også vise til bedre målforskjell. The Hornets tok et steg i riktig retning etter å ha beseiret bunnkollega Norwich 2-1 i forrige serierunde, og vil med stor sannsynlighet beholde plassen dersom en trepoenger plukkes på lørdag og dersom rivalene under taper sine kamper. Forut for den kampen stod laget med kun ett poeng på sine fire kamper etter koronaavbrekket.

Til tross for en svak sesong med dårlig poengfangst og hele 53 innslupne mål, har Watford holdt buret rent ni ganger, mens syv av disse har kommet på eget gress. Til sammenligning har Newcastle sluppet inn 50 mål og holdt nullen ved ti anledninger. Kun Norwich (26) og Crystal Palace (30) har scoret færre ganger enn Watford (31). Til sammenligning har Newcastle notert seg for 35 scoringer, hvor hele ti (!) av disse har kommet etter koronaavbrekket.

Lagene
Watford må klare seg uten den tidligere Newcastle-backen Daryl Janmaat, som ikke har vært i aksjon siden november. Angrepsspillerne Gerard Deulofeu og Isaac Success mister også kampen for de gule og sorte.

Sannsynlig lagoppstilling: Foster – Femina, Kabasele, Dawson, Masina – Capoue, Hughes, Doucouré – Sarr, Deeney, Welbeck

Det er ventet at Jamaal Lascelles rekker kampen. Midtstopperkjempen måtte stå over onsdagens fadese mot Manchester City på grunn av en vond ankel, men vil gjennomgå en fysisk test før kampen. Allan Saint-Maximin fikk for sin del etterlengtet hvile mot Manchester City, noe også Miguel Almiron fikk. Duoen er derfor tilgjengelig til lørdagens kamp.

Isaac Hayden, Ciaran Clark og Sean Longstaff er utilgjengelige. Det er ventet at trioen har gjort sitt for den inneværende sesongen. Utilgjengelig til kampen er også Andy Carroll og Florian Lejeune, mens Emil Krafth er usikker.

Det er mulig at Matthew Longstaff får sin første kamp fra start siden cupkampen mot Oxford United i begynnelsen av februar. Samtidig bør det være god grunn til å gi Nabil Bentaleb, samt Valentino Lazaro og Danny Rose, mest mulig spilletid på de gjenstående fire kampene.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Lascelles, Fernandez, Rose – Shelvey, Bentaleb – Lazaro, Almiron, Saint-Maximin – Gayle

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har faktisk til gode å beseire de sorte og gule på bortebane i Premier League. I Premier League-æraen har klubbene møttes til dyst ved ni anledninger i Watford. Fasiten der er fire tap, tre poengdelinger og to seiere. Seierne kom henholdsvis i Championship (09/10-sesongen) og i ligacupen (etter straffer). I løpet av samme periode har det blitt åtte oppgjør mellom lagene på St. James’ Park. Der er fasiten fem seiere, to tap og ett uavgjort resultat.

Forrige sesong endte borteoppgjøret 1-1, etter en scoring av Salomon Rondon. Det motsatte oppgjøret endte da med en 1-0-seier til The Magpies, etter en scoring av Ayoze Perez. Forrige sesong møttes også lagene i FA-cupens fjerde runde, noe som endte med avansement til Watford.

Da Watford gjestet St. James’ Park i august, endte oppgjøret 1-1. Målene ble da scoret av Fabian Schar og Will Hughes.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login