Før kampen: Tottenham

Oppdatert: 14. July 2020

Tottenham ankommer St. James’ Park med klare ambisjoner, hvor kun seier er godt nok. Det store spørsmålet er om Newcastle-spillerne er i feriemodus over hele linja, noe som langt på vei var tilfellet mot Mancester City og i andreomgangen mot Watford sist.

Dato: Onsdag 15. juli
Kampstart: Kl. 19:00 på St. James’ Park
Dommer: David Coote

Lagene
Newcastle må definitivt klare seg uten Ciaran Clark, Sean Longstaff, Isaac Hayden og Danny Rose. Sistnevnte er utilgjengelig på grunn av utlånsavtalen med Tottenham. På tirsdagens pressekonferanse meddelte Steve Bruce at Jamaal Lascelles sannsynligvis også mister kampen. Kapteinen ble tatt av banen like før full tid mot Watford sist. I forkant av lørdagens kamp uttalte Bruce at det er mulig at Florian Lejeune ville bli tilgjengelig i løpet av inneværende uke. Det er uvisst om franskmannen er i 59-åringens planer til onsdagens affære. Det er uansett høyst usannsynlig at midtstopperen blir å se fra start. Det er antatt at Andy Carroll også mister kampen, som følge av en kjenning i lysken.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Krafth, Schar, Fernandez, Manquillo – Bentaleb, Shelvey – Lazaro, Almiron, Saint-Maximin – Gayle

Tottenham må definitivt klare seg uten suspenderte Eric Dier og skadde Juan Foyth. På tirsdagens pressekonferanse fortalte Jose Mourinho at den kreative midtbaneduoen Tanguy Ndombele og Dele Alli sannsynligvis går glipp av oppgjøret mot The Mapgies. Ellers er det uvisst om Serge Aurier kommer til å spille på onsdag. Grunnen er at storebroren ble skutt og i Frankrike mandag morgen. Mourinho gjorde det klart at det ville vært helt opp til spilleren selv å avgjøre om han ble med til Tyneside.

Sannsynlig lagoppstilling: Lloris – Aurier (Tanganga), Alderweireld, Sanchez, Davies – Sissoko, Winks, Lo Celso – Bergwijn, Kane, Son

Motstanderen
Jose Mourinho og mennene hans ankommer St. James’ Park med en god følelse, etter at Arsenal ble beseiret 2-1 på søndag. Resultatet var svært viktig i den hete konkurransen om å få spille i Europa neste sesong. Seieren betydde at Spurs passerte The Gunners og klatret opp på åttendeplass med 52 poeng. I teorien kan Spurs fremdeles klatre opp på den viktige femteplass som gir kvalik til Champions League, før ligaen avrundes om knappe tre serierunder. Selv om det er svært urealistisk vil sesongen London-klubben være langt under pari, om ikke det spilles i Europas gjeveste turnering for klubblag neste sesong. Det er fort gjort å glemme at onsdagens motstander faktisk spilte fjorårets Champions League-finale. Savnet av Christian Eriksen er enormt hos de hvite, noe som nok også til en viss grad kan sies om Kieran Trippier, samt en Danny Rose i toppform.

Det var en stor smell i trynet for Jose Mourinho at det mandag ble klart at Manchester City får delta i Champions League de to kommende sesongene. Med det er mulighetene for spill i Europa neste sesong ytterligere innsnevret. Med Europa i sikte vil alt annet enn tre poeng mot Newcastle vil være en stor katastrofe for onsdagens gjester.

Etter koronaavbrekket har Tottenham tre seiere (West Ham, Everton og Arsenal), to poengdelinger (Manchester United og Bournemouth) og ett tap (Sheffield United).

For øvrig er det verdt å nevne at Jose Mourinho ankommer Tyneside uten en eneste ligaseier på St. James’ Park. På syv forsøk med Chelsea og Manchester United har sølvreven tapt fire, mens tre oppgjør har endt med poengdelinger. For øvrig er Tottenham uten seier på sine fire siste bortekamper. Spurs står kun med tre (!) borteseiere denne sesongen, og det er utvilsomt der skoen har trykket denne sesongen. På eget gress har Tottenham vunnet elleve ganger og kun tapt tre kamper.

Innbyrdes oppgjør
Da lagene møttes på Tottenham Hotspur Stadium i tredje serierunde endte det med en knepen 0-1-seier, etter en sjelden scoring av Joelinton. Hele 32 ligaoppgjør senere står brasilianeren nå med kun to ligascoringer.

Dersom man ser bort ifra de siste fem sesongene, har Newcastle en svært god hjemmestatistikk mot Spurs. Forrige sesong endte det med 1-2-tap, mens resultattavlen lyste 0-2 den foregående sesongen. I nedrykkssesongen endte det med en svært overbevisende 5-1-seier i serieavslutningen, mens de to foregående endte med to tap. Newcastle tapte også borteoppgjøret mot Tottenham forrige sesong.

I Premier League-æraen har klubbene møtt hverandre 27 ganger på Tyneside. Kun åtte av disse har endt med tap, hvorav fire av disse har kommet i løpet av de fem siste sesongene. Tretten av kampene har endt med seier til The Magpies, hvorav to av disse har vært avansementer i FA-cupen.

I Premier League har Newcastle vunnet totalt 22 ganger mot Spurs, og onsdagens gjester er med det favorittmotstanderen til The Magpies. Skjærene har nemlig ikke slått noen andre flere ganger i det gjeveste selskapet. Newcastle har kun beseiret Aston Villa det samme antallet ganger.

En må helt tilbake til 1999 for å finne sist gang det endte med poengdeling mellom lagene.

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login