Før kampen: Manchester City

Oppdatert: 07. July 2020

En tøff bortekamp venter The Magpies, som etter alt å dømme må overliste de lyseblå fra Manchester uten en fransk tryllekunstner. Det er ventet flere rokkeringer på laget som spilte 2-2 mot West Ham sist. 

Dato: Onsdag 8. juli
Kampstart: Kl. 19.00 på Etihad Stadium
Dommer: Andy Madley

Lagene
Like etter 2-2-kampen mot West Ham på søndag, hintet Steve Bruce om at Allan Saint-Maximin ikke kom til å spille mot Manchester City. Bakgrunnen er at franskmannen har spilt svært mye etter koronapausen, samt at vingen har slitt med skader etter at han signerte for The Magpies. På tirsdagens pressekonferanse uttalte Bruce videre at Miguel Almiron, Jamaal Lascelles og Andy Carroll er usikre til kampen, hvor særlig sistnevnte antas å være utilgjengelig til onsdagens affære.

Ellers meddelte 59-åringen at både Isaac Hayden og Sean Longstaff er skadet, og at duoen i verste fall kan gå glipp av alle de resterende oppgjørene. Tilsvarende skjebne kan Florian Lejeune og Ciaran Clark lide, som for tiden også sliter med skader.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Krafth, Schar, Fernandez, Rose – Shelvey, Bentaleb – Lazaro, Almiron, Ritchie – Gayle

Skadesituasjonen er langt bedre hos de lyseblå i Manchester. Der er det kun én herremann som er utilgjengelig for spill. Det er imidlertid ingen ringere enn Sergio Aguero, som har til vane å score mot The Magpies.

Sannsynlig lagoppstilling: Ederson – Cancelo, Garcia, Laporte, Mendy – De Bruyne, Gundogan, Bernardo Silva – Mahrez, Jesus, Foden

Motstanderen
Det er sannsynligvis et særdeles dårlig tidspunkt å møte Manchester City på. For det første har skader begynt å oppstå på nøkkelspillere. For det andre tapte stjernegalleriet mot Southampton på søndag, noe som selvsagt skal revansjeres mot The Magpies. De lyseblå var svært solide mot Southampton, men en Ederson på bærtur og et langskudd fra Che Adams var nok til å senke laget som ligger på andreplass. Forut for det kan Guardiola og hans menn vise på de siste fem ligakampene vise til tre storseiere mot Burnley (5-0), Arsenal (3-0) og Liverpool (4-0), og to tap mot Chelsea (2-1) og Manchester United (2-0).

Til tross for at seriegullet røk denne sesongen, skal det godt gjøres at Manchester City roter bort andreplassen. Med én kamp til gode er det kun to seiere på de gjenstående fem som kreves for å sikre sølvet. Selv om stjernegalleriet fra Manchester neppe er fornøyd med sølvtøy i serien, har klubben allerede vunnet ligacupen. For tur står også en potensiell kvartfinale i Champions League, hvor de lyseblå vant det første oppgjøret mot Real Madrid (1-2), samt en semifinale i FA-cupen. Sesongen kan med andre ord ende med storslått jubel i Manchester.

Innbyrdes oppgjør
Som de fleste andre lag har Newcastle svært dårlig poengfangst mot Manchester City. Slik var det også for bare noen få dager siden, da Pep Guardiolas menn overkjørte The Magpies i FA-cupens kvartfinale. De to foregående oppgjørene på St. James’ Park utgjør magre unntak; 2-2 tidligere denne sesongen og 2-1-seieren forrige sesong. Siden 2006 har Manchester City kun tapt to (!) ganger mot The Magpies og kun delt poengene ved fire anledninger. Forrige sesong endte ppgjøret på Etihad Stadium endte med en knepen 2-1-seier til vertene.

En må helt tilbake til 2004 for å finne sist Newcastle noterte seg for flere enn to scoringer mot de lyseblå. Den gang vant The Magpeis 4-3 på St. James’ Park. Siden da har de sorte og hvite kun ved tre (!) anledninger scoret mer enn ett mål mot onsdagens gjester. Det rommer hele 29 oppgjør.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login