Før kampen: Watford

Oppdatert: 30. August 2019

Det blir et realt bunnoppgjør, men Newcastle kan virkelig klatre på tabellen om en ny trepoenger skulle bli fasiten.

Dato: Lørdag 31. august
Kampstart: Kl. 16.00 på St. James’ Park
Dommer: Graham Scott

Motstanderen
The Hornets avrundet forrige sesongen med en finale i FA-cupen, hvor de rett nok ble smadret 6-0 av suverene Manchester City. En 11.-plass på tabellen var ellers et symbol på en god sesong. Den startet svært lovende, med fire seiere på de fire første kampene. Watford avundet sesongen med 50 poeng og en målforskjell på 52-59. Til sammenligning endte Newcastle på en 13.-plass og med en målforskjell på 42-48. Det gir en klar indikasjon på at Newcastle er mer solide bakover på banen, imens Watford scorer flere mål.

Lørdagens gjester har imidlertid hatt en formidabel formsvikt som strekker seg over til siste halvdel av forrige sesong. Watford har kapret null poeng så langt, og er dermed det eneste laget som ikke har tatt poeng. Kun ett mål er scoret og syv er sluppet i serieinnledningen. Brighton (0-3), Everton (1-0) og West ham (1-3) er fasiten for Javi Garcia og hans mannskap. På sine siste 13 ligakamper står The Hornets med ni tap og bare tre seiere, hvor av de seks siste har endt med tap.

Imens Newcastle måtte måle krefter mot solide Leicester i ligacupen på onsdag, vant Watford komfortabelt 3-0 mot League One-klubben Coventry. Som kjent måtte Newcastle se seg beseiret etter straffesparkkonkurranse mot de lyseblå revene. Gjestene har fått hvilt kropp og sinn en dag lenger, da deres kampen ble gjennomført på tirsdag.

Etter seieren over Tottenham befinner Newcastle seg på 19.-plass, men The Magpies kan i teorien klatre helt opp til en tredjeplass om Watford skulle bli senket nok en gang.

Lagene
Tilstanden i behandlingsrommet er for øyeblikket ikke særlig god. Etter seieren mot Tottenham var rapporten at flere hadde pådratt seg mindre skader og ubehag. Mot Leicester ble enda flere skadet. Det er derfor godt nytt at det blir et avbrudd i ligaen den kommende uken.

På fredagens pressekonferanse kunne Steve Bruce meddele at Matt Ritchie blir utilgjengelig de neste to månedene. Skotten fikk hard medfart i en duell med Leicester-spiller Hamza Choudhury, hvor sistnevnte – ifølge rapportene – la inn en god søknad om en annen farge på kortet. Også Allan Saint-Maximin, som bare holdt 17 minutter mot Spurs, er ute av spill i minst tre uker. Attpåtil er Emil Krafth og Jetro Willems, som begge startet kampen mot Leicester, usikre til kampen på grunn av muskelskader. Miguel Almiron er også usikker som følge av problemer med en ankel, og paraguayaneren var derfor ikke å finne i troppen til oppgjøret mot Leicester. Joelinton måtte også stå over kampen mot Leicester på grunn av lysketrøbbel, men brasilianeren ble ikke nevnt på pressekonferansen. Det er derfor ventet at spissen blir klar til lørdagens oppgjør.

På den gledelige siden kunne Bruce meddele at Andy Carroll stadig nærmer seg et comeback, men at Dwight Gayle fremdeles får behandling for sine skadeproblemer. DeAndre Yedlin, som ikke har spilt for Newcastle siden forrige sesong, har denne uken begynt å trene med resten av gjengen. Florian Lejeune er fremdeles utilgjengelig.

Vi tror at Steve Bruce fortsetter med en femmer bak, da dette fungerte godt mot både Tottenham og Leicester. Ifølge rapportene hadde vikarene Federico Fernandez og Ciaran Clark en god dag på jobben i midtforsvaret mot Leicester. Likevel er det vanskelig å se at det blir gjort rokkeringer i midtforsvaret fra Tottenham-kampen. De store spørsmålstegnene gjelder backene. Ritchie er som nevnt ikke disponibel, og både Krafth og Willems sliter med muskulaturen. Sannsynligvis vil Krafth settes på benken, da svensken allerede har to kamper i tanken på under en uke. Om Willems ikke skulle rekke kampen, så er det nærliggende at man skyver Paul Dummett ut på venstrebacken i en firer bak. Eventuelt at Dummett blir offensiv venstreback, og at Fernandez trer inn i en midtstopper trio.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Schar, Lascelles, Dummett, Willems – Almiron, Hayden, S. Longstaff, Atsu – Joelinton

Hos Watford mister spissen og kapteinen Troy Deeney kampen. Og det er det. Nysigneringene Danny Welback og Ismaila Sarr startet begge i den sorte og gule drakten for første gang på tirsdag, og er dermed tilgjengelige mot Newcastle.

Sannsynlig lagoppstilling: Foster – Janmaat, Cathcart, Kabasele, Holebas – Hughes, Capoue, Doucoure – Sarr, Gray, Deulofeu

Innbyrdes oppgjør
Tilsvarende oppgjør vant Newcastle 1-0 forrige sesong, etter en scoring av Ayoze Perez. Det motsatte oppgjøret endte 1-1, hvor Salomon Rondon stod for scoringen. I Premier League-æraen har Newcastle møtt Watford syv ganger på eget gress, hvor fem har endt med seier og to har endt med tap.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login