Før kampen: Tottenham

Oppdatert: 26. August 2019

To kamper. To tap. En foreløpig 18.-plass. Oddsen er ikke på The Magpies’ side før møtet mot solide Tottenham Hotspur. Men forrige sesong gikk det elleve kamper før sesongens første trepoenger var sikret.

Dato: Søndag 25. august
Kampstart: Kl. 17.30 på Tottenham Hotspur Stadium
Dommer: Mike Dean

Motstanderen
Forrige sesong endte på en sterk fjerdeplass for søndagens motstander. Denne sesongen har Tottenham også startet godt, og står med fire poeng etter to kamper spilt. Sesongen ble innledet med en 3-1-seier mot Aston Villa. Det ble fulgt opp med en knallsterk poengdeling mot suverene Manchester City. I 2-2-oppgjøret var det kantspillerne Erik Lamela og Lucas Moura som fant veien til nettmaskene for London-klubben. Til tross for et svært godt resultat, ble Tottenham til tider rundspilt av de lyseblå fra Manchester. For de hvite fra London er fasiten følgelig 5-3 i målforskjell. Newcastle har til sammenligning sifrene 1-4 i målforskjell.

Lagmoralen har blitt satt på prøve i Tottenham den siste tiden. Midtstopper Toby Alderweirelds kontrakt utløper ved sesongslutt, og har i lang tid nektet å skrive under på en ny avtale med klubben. Det samme er tilfellet med Christian Eriksen, som fremdeles skal håpe på å forlate London til fordel for Madrid, Barcelona eller Torino før inneværende måned er omme. Likevel er duoen tilsynelatende inne i varmen igjen – begge gjennomførte kampen mot Manchester City sist. Ny i rekken, blant sentrale spillere som lager røre i klubben om dagen, er forsvarskjempen Jan Vertonghen. Ifølge rapporter skal belgieren ha havnet i konflikt med Mauricio Pochettino, etter å ha gitt tydelig beskjed om hva han syntes etter å ha blitt utelatt fra troppen til seriepremieren mot Aston Villa. Belgieren ble etter det plassert på benken mot Manchester City sist. Attpåtil ble Danny Rose utelatt fra Spurs sin treningsleir i sommer, da venstrebacken ble oppfordret til å finne seg en ny klubb. Likevel synes ikke disse episodene å ha virket særlig inn på lagets prestasjoner.

Lagene
Bruce skal ha vært illsint etter den svært dårlige prestasjonen mot Norwich, og beordret mannskapet sitt til å stille på søndagstrening dagen derpå. Forhåpentligvis vil man se et mer sammensatt lag og bedre prestasjoner mot vesentlig sterkere Tottenham.

Newcastle må igjen klare seg uten Dwight Gayle, Andy Carroll, Florian Lejeune og Christian Atsu. Sistnevnte skal imidlertid være nærme å gjøre sitt comeback på fotballbanen. Imens Gayle antas å være minst to uker unna, er både Carroll og Lejeune ytterligere minst én måned ute av spill.

På den gledelige siden har både Allan Saint-Maximin og Joelinton blitt friskmeldt til kampen. Franskmannen trente torsdag på egenhånd for å bli klar til kampen, til tross for at laget hadde treningsfri.

På fredagens pressekonferanse uttalte Steve Bruce at det var for tidlig å benytte formasjon. Det er en indikasjon på at Newcastle-treneren fremdeles har troen på at 5-3-2-formasjonen vil gi resultater med tiden. Etter alle solemerker å dømme vil man derfor se laget bekle denne taktiske oppstillingen på søndag.

Når det gjelder det nærmere laguttaket, så må det påpekes at Emil Krafth hadde en debut langt under pari. Svensken var direkte involvert i to av scoringene til Teemu Pukki, da han var altfor passiv i presset. I tillegg brente høyrebacken en stor sjanse i første omgang. Det vil overraske veldig om svensken blir å finne i startoppstillingen på søndag. Ki tok heller ikke vare på muligheten han fikk mot Norwich, og må nok igjen ta til takke med benken. Grunnet sannsynligvis ingen endringer i formasjonen, i tillegg til at spilleren har slitt med en skade denne uken, blir nok ikke Saint-Maximin å se i startelleveren på søndag.

Newcastle møter Leicester i cupen førstkommende onsdag, men det er tvilsomt at dette vil virke inn på laguttaket til Steve Bruce. Dette til tross for at han var tidlig ute med å si at det ville satses på cupene under hans ledelse.

Sannsynlig Newcastle-lag: Dubravka – Maquillo, Schar, Lascelles, Dummett, Ritchie – Longstaff, Hayden, Shelvey – Almiron, Joelinton

Tottenham kan for sin del ønske Heung-min Son tilbake i aksjon. Sørkoreaneren har mistet sesongen hittil på grunn av en suspensjon. En annen sentral spiller, venstrebacken Ben Davies, er tilgjengelig igjen etter å ha tilbragt forrige kamp på benken.

Nysigneringene Ryan Sessegnon og Tanguy Ndombele mister kampen som følge av skader. Det gjør også Juan Foyth. Dele Alli vil måtte gjennomgå fysiske tester i forkant av kampen, men starter nok uansett neppe kampen av den grunn. Angriperen Georges-Kevin Nkoudou har denne uken forlatt klubben til fordel for Besiktas. Midtbanemonsteret Victor Wanyama, er ute i kulden, og blir neppe å se i startoppstillingen. Også han ligger an til å forlate klubben før det europeiske overgangsvinduet stenger. Nyervervelsen Giovani Lo Celso har kun fem minutter på banen denne sesongen, og det er vanskelig å se at argentineren starter mot Newcastle.

Sannsynlig Tottenham-lag: Lloris – Walker-Peters, Alderweireld, Sanchez, Davies – Sissoko, Winks – Lucas, Eriksen, Son – Kane

Innbyrdes oppgjør
Utrolig nok har Newcastle solide tall å vise til mot Tottenham. Newcastle har beseiret søndagens motstander 21 ganger i Premier League, og har bare slått Aston Villa (22) flere ganger. Tottenham er også den klubben The Magpies har scoret flest ganger mot i Premier League (73). De siste årene har det riktignok vært en del tøffere mot Spurs. De to seneste oppgjørene på bortebane har endt med 0-1-tap. Men de tre foregående ligakampene på White Hart Lane, endte med Newcastle-seiere. Tottenham vant begge oppgjørene mot Newcastle forrige sesong. Det var også tilfellet den foregående sesongen.

Oppgjørene mot Tottenham ender så godt som aldri med poengdeling. En må helt tilbake til 1999 for å finne sist det endte uavgjort mellom klubbene. De siste 18 borteoppgjørene mot Spurs har endt med 13 tap og åtte seiere.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login