Før kampen: Liverpool – Newcastle

Oppdatert: 11. September 2019

For lørdagens motstander går det meste på skinner for tiden, og det hjelper da lite at destinasjonen er en real marerittarena for The Magpies.

Dato: Lørdag 14. september
Kampstart: Kl. 13:30 på Anfield
Dommer: Andre Marriner

Lagene
Med skader i hopetall kom landslagspausen til rett tid for The Magpies. Det har imidlertid ikke skjedd store endringer på behandlingsrommet. Den eneste spilleren som skal være friskmeldt, er DeAndre Yedlin. Ifølge rapportene skal høyrebacken være aktuell for en plass i troppen. Med ingen kamptrening siden tidlig i april, er det imidlertid vanskelig å se at amerikaneren foretrekkes fremfor enten Javier Manquillo eller Emil Krafth.

Rapportene har ellers vært noe avvikende hva gjelder fremgangen til Andy Carroll. Imens det har vært skrevet at spissen kan være aktuell til lørdagens kamp mot gamleklubben, har andre meldt at et mer realistisk comeback skjer tidligst i begynnelsen av oktober. Carroll har ikke vært i aksjon siden slutten av februar, og det ville derfor ha vært usannsynlig at 30-åringen kunne bli å skue på gressmatten på Anfield. Spissen gjennomførte sin første økt med resten av laget på tirsdag, men deltok bare på halve økten. Bruce har uttalt at spissen er utilgjengelig til kampen mot Liverpool, og at 30-åringen må fortsette å «være tålmodig». Det indikerer at spissen heller ikke rekker kampen mot Brighton.

For øvrig er Florian Lejeune, Allan Saint-Maximin, Dwight Gayle og Matt Ritchie definitivt ute.

Martin Dubravka, Emil Krafth, Fabian Schar og Miguel Almiron har alle vært på oppdrag for sine respektive nasjoner. De to sistnevnte fant veien til nettmaskene. Det var Almirons første landslagsscoring, og hans første siden han ankom Tyneside for drøyt ni måneder siden. Imens Krafth kun fikk én halv omgang fordelt over to kamper, spilte Dubravka og Schar to hele kamper. Almiron fikk i overkant av 110 minutter på matten for Paraguay, fordelt over to kamper.

Rafael Benitez likte ofte å rullere på laget når det var landslagsopphold. TAN tror også at Bruce denne gangen ser seg tjent med å rokkere litt på laget. Muligens vil en uthvilt spansk høyreback bli å fortrekke i kampen mot gamleklubben, da Krafth har fått stor kampbelastning over en kort periode. Tilsvarende kan sies om Migu, som har spilt samtlige minutter i ligaen. I tillegg har 25-åringen hatt en betydelig reisebelastning den siste uken, og spilleren er ikke ventet tilbake på Tyneside før tidligst torsdag. Sannsynlighet er derfor stor for at vingen blir henvist til benken på lørdag. I så fall er det nærliggende at Bruce går tilbake til å bruke en trio sentralt på midtbanen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Schar Lascelles, Dummett – Manquillo, Hayden, Sean Longstaff, Shelvey, Willems – Joelinton, Atsu

Hos Liverpool mister Naby Keita, Nathaniel Clyne og Alisson Becker kampen. Det er i utgangspunktet dårlig nytt at både Mohamed Salah og Sadio Mane ikke har vært på landslagssamling med sine respektive landslag. Duoen bør derfor være uthvilt og pigge til lørdagens kamp.

Sannsynlig lagoppstilling: Adrian – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Wijnaldum, Milner – Salah, Firmino, Mane

Motstanderen
Liverpool troner øverst på tabellen, og er det eneste laget med full uttelling. The Reds har scoret hele tolv ganger og sluppet inn tre mål. Til sammenligning har Newcastle bare maktet tre scoringer og sluppet inn fem mål.

Kun ett poeng og seks plussmål var nok til å frarøve Liverpool sitt første Premier League-gull. Den store skuffelsen ble imidlertid fort nok glemt, da Jurgen Klopps fotballmaskineri kapret Champions League-tittelen.

Det er 21 seriekamper siden Liverpool tapte sist. Det var 3. januar i 1-2-tapet mot seriemesteren Manchester City. Det var klubbens eneste (!) ligatap forrige sesong. Sesongen 2017/18 endte med bare fem tap, for et Liverpool som da endte på 4.-plass – seks poeng bak Manchester United på andreplassen. Det er med andre ord et Liverpool-lag som knapt har tapt fotballkamper over de siste to sesongene.

Innbyrdes oppgjør
Anfield er en marerittarena for The Magpies. Forrige sesong endte det tilsvarende oppgjøret med et 0-4-tap, mens Newcastle tapte 2-3 på hjemmebane. I Premier League-æraen har Newcastle bare maktet to seiere på bortebane mot Liverpool, hvorav bare én av disse var en ligakamp. En må helt tilbake til 1993/94-sesongen, da Robert Lee og Andy Cole sikret seieren. Sist gang Newcastle tok poeng på arenaen var i 2015/16-sesongen, etter at Papiss Cisse og Jack Colback fant veien til nettmaskene. Det motsatte oppgjøret vant The Magpies 2-0, som for øvrig er sist gang Newcastle beseiret de røde fra Liverpool.

Siden Premier League ble opprettet har Newcastle vunnet elleve kamper, spilt ti uavgjorte og tapt 27 ganger i ligaen mot Liverpool. Hele 20 av totalt 24 ligakamper har endt med tap på Anfield, og The Magpies har bare maktet å kapre seks poeng på denne arenaen.

Om Liverpool skulle ta tre poeng på lørdag, vil det være klubbens tiende strake seier på hjemmebane.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login