Før kampen: The Saints

Oppdatert: 27. August 2021

Null seiere, tre forsøk. The Saints ankommer St. James’ Park med nysigneringen Adam Armstrong i spissen. Går det fjerde gangen?

Dato: Lørdag 28. oktober
Kampstart: Kl. 16.00 på St. James’ Park
Dommer: Paul Tierney

Lagene
Newcastle må definitivt klare seg uten Martin Dubravka og Jonjo Shelvey. Sistnevnte antas å være ute av spill til midten av neste måned, mens Dubravka er angivelig utilgjengelig de neste åtte ukene. Paul Dummett og Isaac Hayden har trent denne uken, og antas dermed å være tilgjengelige til kampen. Steve Bruce uttalte på fredagens pressekonferanse at Allan Saint-Maximin pådro seg en liten smell mot Burnley, men at han antok at franskmannen ville være klar til kampen.

Det er antatt at Karl Darlow fremdeles er utilgjengelig, grunnet ettervirkninger av Covid-19. Unggutten Elliot Anderson er heller ikke tilgjengelig. Matty Longstaff blir heller ikke å skue på Tyneside resten av sesongen, da 21-åringen nå har sluttet seg til skotske Aberdeen på lån.

Callum Wilson var savnet på topp mot Burnley, men er forhåpentligvis oppladet til lørdagens batalje. Federico Fernandez var heller ikke å skue i kamptroppen. Angivelig var bakgrunnen også at 32-åringen skulle få hvile til helgens kamp.

Bruce vil sannsynligvis fortsette med en forsvarstreer. Fernandez fremstår å være et av de første navnene på blokken, og frem til Jamaal Lascelles pådrar seg nye skader eller leverer flere dårlige opptredener på rad, vil angivelig de to være en del av trioen. Den tredje plassen står nok i realiteten mellom Ciaran Clark, Paul Dummett og Fabian Schar. Emil Krafth har blitt brukt overraskende mye i en midtstoppertrio, men det har sjeldent gått spesielt bra.

Plassen på høyreback-/høyrevingbackplassen synes å tilspisse seg. Etter alle solemerker å dømme vil Jacob Murphy få fornyet tillit denne helgen. Men hurtigtoget vil nok merke at Javier Manquillo begynner å bli kampklar igjen. Dessverre har høyrebacken av uante grunner vært fraværende i størsteparten av sesongoppkjøringen. Spanjolen hadde ifølge rapportene en god kamp mot Burnley, og vil angivelig heretter gi sårt trengt konkurranse om plassen høyreflanken.

Sannsynlig lagoppstilling: Woodman – Fernandez, Lascelles, Schar – Hayden – Murphy, Willock, Sean Longstaff, Ritchie – Wilson, Saint-Maximin

Southampton må klare seg uten Stuart Armstrong, Sam McQueen og William Smallbone.

Sannsynlig lagoppstilling: McCarthy – Livramento, Stephens, Salisu, Perraud – Walcott, Romeu, Ward-Prowse, Djenepo – Adams, Adam Armstrong

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har et solid overtak på lørdagens gjester på eget gress. Fasiten er fire seiere på rappen, mens den femte kampen endte 2-2 i vår seneste nedrykkssesong. Forrige sesong endte det 3-2 på St. James’ Park. Miguel Almiron scoret to ganger, mens Joe Willock åpnet ballet. Det var for øvrig sistnevntes første kamp for klubben. En interessant detalj er at Willock kun har ett ligamål for Arsenal. Den scoringen kom også mot The Saints.

Oppgjøret på St. James’ Park huskes kanskje aller best for den heltemodige innsatsen som ble nedlagt av The Mapgies. Newcastle måtte spille kampen med kun ti mann fra det 50. minuttet, etter at Jeff Hendrick fikk sitt andre gule kort i kampen. Kampen nådde sitt andre klimaks da Fabian Schar måtte forlate gressmatten i det 78. minuttet, på et tidspunkt da Steve Bruce hadde brukt opp sine tre bytter.

Southampton vant det motsatte oppgjøret 2-0 forrige sesong. Da var det den skotske duoen Che Adams og Stuart Armstrong som fant veien bak Karl Darlow i Newcastle-buret.

Lagene har møttes til dyst 40 ganger i Premier League. Motstanderne har vunnet 16 kamper hver, mens de resterende åtte har endt med poengdelinger. Newcastle har laget 65 mål på lørdagens gjester, mens de røde og hvite stripene har scoret 63 ganger. Det er med andre ord to lag som historisk har vært jevngode.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login