Før kampen: Norwich

Oppdatert: 26. August 2019

Man skal ikke undervurdere nyopprykkede Norwich. Men kanarifuglene har for øyeblikket store utfordringer bakover på banen. Da hjelper det imidlertid å ha en målkåt finne på topp. 

Dato: Lørdag 17. august
Kampstart: Kl. 16:00 på Carrow Road
Dommer: Stuart Attwell

Lagene
Jonjo Shelvey ble byttet ut etter snaue 54 minutter mot Arsenal. Grunnen var at han kjente noe ubehag. Det ble kostbart. Mye av rytmen til The Magpies forsvant da 27-åringen ble byttet ut til fordel for Jetro Willems. Det er derfor godt nytt at Shelvey er friskmeldt før møtet med Norwich. Willems virket panisk da han ble byttet inn, og det fremstod som at nederlenderen ikke forstod hvilken posisjon han skulle opptre i. Venstrebacken var direkte involvert da Arsenal kontret inn kampens eneste mål, bare få minutter etter innhoppet. På fredagens pressekonferanse tok Bruce deler av skylden, da det ble klart at han først gav Willems beskjed om overta playmakerrollen til Shelvey. Like etterpå ombestemte Bruce seg, noe som resulterte i et posisjonsbytte med Matt Ritchie.

Verken Ki eller Matty Longstaff fikk plass på benken sist. Grunnen skal ha vært at både Paul Dummett og Jamaal Lascelles hadde slitt med kjenninger i oppladningen til seriepremieren. Dermed valgte Bruce å sette både Ciaran Clark og Federico Fernandez på benken. Ettersom duoen gjennomførte kampen er det ventet at det ikke er nødvendig å stille med fem midtstoppere i den kommende kamptroppen.

Florian Lejeune, Andy Carroll, Dwight Gayle og DeAndre Yedlin er fremdeles utilgjengelige. Christian Atsu, som ikke var å finne på benken sist, skal ha pådratt seg et skadet kne. Bruce bekreftet på fredagens pressekonferanse at ingen av de nevnte rekker kampen. Det ble da også klart at Allan Saint-Maximin skal ha pådratt seg en mindre skade, og er derfor usikker til kampen. Torsdag ble også Elias Søresen utlånt til League Two-klubben Carlisle, slik at det bare er Joelinton og Yoshinori Muto som er disponible blant førstelagets rene spisser. For øvrig har også Kelland Watts blitt utlånt til Stevenage – en annen League Two-klubb.

Steve Bruce har utelukkende operert i en 5-3-2-formasjon siden han tok over roret. Newcastle så stabile ut mot Arsenal, og det kan derfor ikke overraske om 58-åringen inntil videre holder fast ved denne formasjonen. Saint-Maximin hadde imidlertid et godt innhopp sist, og står dermed overfor et luksusproblem om vingen skulle riste av seg ubehaget som han har pådratt seg. Han setter neppe Miguel Almiron eller Joelinton på benken, og må nok derfor ty til en formasjonsendring for å få plass til den talentfulle franskmannen. Mot et Norwich som for tiden har store defensive problemer og har sine klare styrker i det offensive spillet, kan det være et lurt taktisk grep å stille med en treer på topp. I så fall ryker nok en av enten Jonjo Shelvey eller Sean Longstaff. Sistnevnte hadde en svak kamp sist, og er kanskje den som blir henvist til benken om vi står overfor en formasjonsendring. Ettersom Saint-Maximin er usikker, synes nok Bruce det tryggeste uansett er å holde fast ved sin tilsynelatende foretrukne formasjon.

Sannsynlig Newcastle-lag: Dubravka – Schar, Lascelles, Dummett – Manquillo, Longstaff, Shelvey, Hayden, Ritchie – Joelinton, Almiron

Norwich må igjen klare seg uten sitt førstevalg på stopperplass, da den den høyreiste tyskeren Cristoph Zimmermann definitivt kampen. Timm Klose, et annet fyrtårn med tyske aner, rekker heller ikke kampen. Luis Thompson og Onel Hernandez Mayea mister også kampen som følge av skader, noe også nysigneringen Josip Drmic gjør. Kenny McLean, som var i startelleveren mot Liverpool, ble av Daniel Farke karakterisert som «veldig usikker» til lørdagens kamp. Talentfulle Adam Idah er også usikker.

Alexander Tettey har vært utilgjengelig en stund, men har blitt friskmeldt til kampen. Nysigneringen Ibrahim Amadou, som signerte på tampen av overgangsvinduet, var ikke med i troppen mot Liverpool. Spilleren som ble signert fra Sevilla vil imidlertid være disponibel mot Newcastle.

Sannsynlig Norwich-lag: Krul – Aaarons, Hanley, Godfrey, Lewis – Trybull, Amadou – Cantwell, Stiepermann, Buendia – Pukki

Motstanderen
Til tross for et 4-1-tap mot Liverpool, viste Norwich svært lovende takter i serieåpningen. Særlig overbevisende kanarifuglene i sitt offensive spill mot Liverpool, til tross for et tøft resultat. Målscorer Pukki var frempå flere ganger for de gule, og viste at han kan by på trøbbel selv mot de beste. Finnen ble toppscorer i Championship forrige sesong med 29 fulltreffere, og noterte seg i tillegg med ti målgivende pasninger. Ingen av scoringene var fra krittmerket, noe som er svært imponerende. Mye kan være gjort om Newcastle-forsvaret klarer å temme 29-åringen på lørdag.

Norwich tronet øverst i Championship forrige sesong, og endte til slutt på 94 poeng. Det er samme sum som Newcastle endte på sist de spilte Championship-fotball. For å sammenligne de to lagenes prestasjoner ytterligere, endte Newcastle med målforskjell 85-40 mot Norwich sine 93-57. I 16/17 sesongen endte Norwich på 8.-plass og scoret 85 mål (like mange som Newcastle). Norwich slapp imidlertid inn 69 mål denne sesongen, noe som var blant de aller dårligste i ligaen. Disse tallene indikerer at Norwich er et klart bedre offensivt enn defensivt lag. Det kan passe Newcastle bra.

Innbyrdes oppgjør
Sist gang langene møttes var i Championship. De to kampene endte med fire poeng til Newcastle, med sifrene 4-3 og 2-2. Fordelt på disse to kampene hadde Jacob Murphy to scoringer og én assist mot Newcastle.

Norwich har ikke tapt hjemme mot Newcastle i Premier League i løpet av de siste seks oppgjørene (4-2-0). Sist gang lagene møttes i denne divisjonen ble det 3-2 i favør Norwich. Det motsatte oppgjøret vant Newcastle 6-2.

Newcastle har ikke vunnet sesongens første bortekamp på de siste seks forsøkene. De to foregående sesongene har det også vært mot nyopprykkede lag. Forrige sesong endte det med 0-0 mot Cardiff, mens det sesongen før endte med 0-2-tap mot Huddersfield.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login