Før kampen: Tottenham – Newcastle

Oppdatert: 25. October 2014

Sist NUFC gjestet White Hart Lane ble Krul matchvinner i 1-0-seieren etter en enorm forestilling. Den hollandske målvakten blir definitivt viktig denne gangen også.

Dato: Søndag 26. oktober
Kampstart: Kl. 14:30 på White Hart Line
Dommer: Anthony Taylor

Det ligger an til å bli en god, spennende og underholdende fotballkamp når Newcastle gjester Tottenham Hotspur og White Hart Lane i niende runde av Premier League, søndag formiddag. Kampen blir den første av tre tøffe kamper på bare syv dager for NUFC. Etter kampen venter City på bortebane i cupen påfølgende onsdag, mens det tette og hektiske kampprogrammet toppes med hjemmekamp mot Liverpool lørdag 1. november.

Gabriel Obertan, som nyter tillit om dagen, sikret – som kjent – sesongens første ligaseier hjemme mot Leicester i forrige runde, med kampens eneste fulltreffer. Når Newcastle tilsynelatende må sies å være inne i en god periode – med fire poeng på de siste to kampene – er det ventet at vertene er kraftig revansjesugne. I forrige runde gikk nemlig Spurs på en ordentlig stjernesmell i bortemøtet med Manchester City. Agüero og City holdt lekestue med gjestene, og Tottenham gikk på et 4-1-tap, da Agüero puttet alle målene for City. Det ble imidlertid en opptur for Tottenham i torsdagens målkalas mot greske Asteras Tripolis i Europa League, da London-klubben beseiret grekerne 5-1. Keeper Hugo Lloris ble utvist på tampen av kampen, men franskmannen vil ikke måtte sone karantenen i Premier League; noe som betyr at keeperen vil være tilgjengelig for spill mot Newcastle.

Ellers må det konstateres at Tottenham rett og slett har underprestert hittil i sesongen. På de siste seks PL-kampene står laget med fattige fem poeng. Til sammenligning har Newcastle plukket seks poeng på like mange kamper. Tottenham innledet Premier League-sesongen godt med full pott på sine to første kamper, mot henholdsvis West-Ham borte (0-1) og QPR hjemme (4-0). Siden har det gått nedover for Spurs, og laget fra London har siden slitt med å plukke poeng i sine respektive kamper. Tottenham ligger med sine elleve poeng for øyeblikket på en noe skuffende niende plass, men laget har imidlertid kun tre poeng opp til West-Ham på fjerde plass. Newcastle på sin er fremdeles innehaver av en meget skuffende 18. plass. Om The Magpies derimot skulle overraske på bortebane mot Tottenham, vil NUFC med en sterk trepoenger sannsynligvis klatre en god del plasser på tabellen – deriblant passere nabo Sunderland, som fortsatte den dårlige trenden med 0-2-tap mot Arsenal lørdag.

Newcastle vil gjeste hovedstaden med gode opplevelser fra fjorårets Premier League-sammenkomst på White Hart Lane. Den gang stakk Newcastle av med alle tre poengene, etter en vanvittig heltemodig forestilling levert Krul. Nederlenderen fikk sitt å jobbe med, men vartet opp med en rekke redninger av andre dimensjoner, og klarte utrolig nok å holde buret rent – nærmest på egen hånd. Kampen endte 1-0 til Skjærene, etter scoring fra datidens lånervervelse Loic Remy. Det omvendte oppgjøret endte imidlertid 4-0 til Spurs.

Det er stor usikkerhet rundt Newcastles skadesituasjon før møtet med Tottenham. Det meldes at Papiss Cissé visstnok ikke skal ha trent med laget siden torsdag, og at han således er en potensiell usikker helt før møtet med Spurs. Det er tale om en liten kneskade, men heldigvis ikke en slik skade som holdt ham ute av spill i sluttfasen av fjorårssesongen og starten på inneværende sesong. I tillegg til senegaleseren er også Tioté – som måtte kaste inn håndkleet ikke lenge før kampstart mot Leicester –, Dummett, Williamson, Ameobi og Riviere usikre menn før søndagens sammenkomst. Det er ventet at samtlige må gjennomgå fysiske tester på søndag. Pardew har indikert at de største usikkerhetsmomentene er knyttet til våre to gode afrikanere og Riviere, mens det er ventet at Dummett, Williamson og Ameobi vil være tilgjengelig for dyst søndag formiddag.

Det som hvertfall er sikkert, er at de Jong, Santon, Good, Campbell og Aarons mister søndagens kamp. Det rapporteres imidlertid at stjerneskuddet Aarons forhåpentligvis vil være aktuell for kampen mot LFC neste lørdag. De øvrige nevnte vil det ta lengre tid før dem blir å finne i aksjon.

En gledelig nyhet er at Ryan Taylor er inkludert i troppen, og han vil bli å finne på White Hart Lane søndag formiddag. Det ligger an til at frisparkspesialisten – som riktignok scoret på frispark i aksjon for reservelaget denne uken – vil bli tildelt en plass på benken. Om den uheldige engelskmannen skulle få noe tid på matten, vil det i så fall bli hans første kamp for førstelaget siden 1-0-seieren hjemme mot Astromitos, som ble avholdt 30. august 2012 (!).

Tottenham på sin side har ikke like mange skader og usikkerhetsmomenter i leiren å stri med. Kyle Walker er skadet, mens Nabil Bentaleb og Kyle Naughton er usikre. Ellers har forsvarsspilleren Federico Fazio karantene som følge av marsjordren han fikk borte mot City.

Det vil bli en tøff prøvelse for Newcastle på søndag, men det vil tvert imot bli noen enkel kamp for londonerne. Moussa Sissoko uttalte i anledning Tottenham-kampen at Newcastle-spillerne vil gjeste London proppet full av selvtillit, etter at sesongens første ligaseier ble et faktum etter 1-0 hjemme mot Leicester. Sissoko og co. reiser til Tottenham i tro om at sesongens andre ligaseier kan være nær.

En essensiell duell i kampen vil nok være på midtbanen, og det kan fort vise seg at involveringene der blir svært avgjørende for kamputfallet. Det er nemlig midtbanen til Tottenham som har vært lagets sterkeste ledd denne sesongen. Tottenham har en bauta i Capoue, men franskmannen havner nok litt i skyggen av Tottenhams mer offensive kaliber som Lamela, Eriksen og Chadli står for. Trioen har vist gode takter og levert varene denne sesongen for Tottenham. Lamela scoret to i torsdagens Europa League-kamp, deriblant en fantastisk rabonascoring. Eriksen står for viktig kreativitet i laget, og kan smelle inn baller fra store avstander om han aner muligheten. Dansken har også scoret i vertenes to siste Premier League-oppgjør. Chadli hadde en svært skuffende fjorårssesong for Spurs, men har denne sesongen bemerket seg med fire scoringer i PL. Om Newcastle klarer å stoppe disse karene, vil muligens utfallet av kampen ikke bli så aller verst sett med Newcastle-øyne.

Forhåpentligvis vil Newcastles fremste kriger i Tioté bli klar for å temme den offensive trioen på motstanderens lag. Ivorianeren er en spiller Newcastle absolutt er avhengig av i en slik tøff bortekamp. Vi krysser også fingrene for at Cissé friskmeldes til kampen. Senegaleseren som nylig ble kåret til månedens spiller i klubben for september, er en av få spillere det lukter mål av med Newcastle-drakt. Om de usikre leddene blir klar for dyst, er det ventet at Newcastle kommer til å stille med tilnærmet likt lag som beseiret Leicester forrige lørdag. Den eneste påregnelige utskiftningen vil være at Tioté erstatter Anita som kriger på midtbanen. Det er også ventet at S. Taylor får fornyet tillit på bekostning av en mulig friskmeldt Williamson, etter at Newcastle-veteranen leverte en solid opptreden forrige lørdag.

Vi ønsker Newcastle lykke til mot Tottenham, og håper Krul er like god denne gangen på White Hart Lane.

You must be logged in to post a comment Login