Før kampen: Newcastle – Leicester

Oppdatert: 17. October 2014

Årets første ligaseier er fremdeles ikke sikret. Lørdag venter Leicester på St James’ Park.

Dato: Lørdag 18. oktober
Kampstart: Kl. 16.00 på St. James’ Park
Dommer: Martin Atkinson

Alan Pardew og hans mannskap tar imot Leicester på St. James’ Park, da det er duket for åttende runde av årets Premier League-sesong. Newcastle står med fattige fire poeng etter sju kamper, og har til gode å komme seirende ut av en Premier League-kamp denne sesongen. Våre trofaste supportere funderer hvorvidt – og håper at – vår første trepoenger vil være et faktum når dommer Martin Atkinson gir fløyten sin et siste blås for kampen.

Selv etter et sterkt resultat borte mot Swansea, er Pardew utvilsomt fremdeles i hardt vær. Et uvær som Newcastle-treneren også må regne med å oppleve til tross for om Skjærene skulle kapre alle poengene mot Leicester. Newcastle har riktignok vist glimt av god lagmoral den siste tiden, og har til slutt kommet à jour i kampene mot Hull og Swansea etter at det meste har sett bortimot håpløst ut. Det er imidlertid ingen tvil om at Newcastles første trepoenger må komme så raskt som mulig, slik at ikke Championship-nervene får feste i spillergruppen og blant supporterne. Det gjenstår også å se hvor tålmodig Mike Ashley viser seg å være med Pardew, dersom poengene også uteblir mot Leicester på hjemmebane.

Det må antas at Leicester gjester Newcastle med selvtillit. Det ble riktignok bare ett poeng hjemme mot Burnley i forrige runde, men laget som toppet Championship forrige sesong har spilt uavgjort mot Arsenal og tatt alle poengene mot Manchester United i inneværende sesong. Mot de røde djevlene noterte Revene hele fem fulltreffere, og snudde kampen totalt etter at United hadde en tilsynelatende komfortabel tomålsledelse. Leicester har slått godt fra seg hittil i Premier League. Revene ligger for øyeblikket på en respektabel og småpen tolvte plass.

Som alltid når det har vært landslagspause i klubbfotballen, er det frykt for at klubbens nøkkelspillere blir sendt hjem med skader som gjør dem utilgjengelig for kamper for deres tilhørende klubblag. Uten spilletid på sine respektive landslag, måtte walisiske Dummett og hollenderne Krul og Janmaat kaste inn håndkleet etter kortvarige landslagsopphold, grunnet pådratte skader. Det er antatt at Dummett og Janmaats skader er såkalte precautions (sagt på godt norsk). Det var imidlertid større usikker rundt alvorlighetsgraden hva angår Kruls albueskade. For ganske nøyaktig to år siden – også på landslagssamling for Nederland – pådro Krul seg også en albueskade; en skade som holdt ham ute av spill i flere uker. Det så lenge ut til at irske Rob Elliot måtte vokte Newcastle-buret mot Leicester, men offisielle nyheter fra nufc.co.uk meldte onsdag ettermiddag at Kruls skade ikke var så alvorlig som først antatt. På torsdagens pressekonferanse i anledning Leicester-kampen kom dessuten Pardew med gledelige nyheter for fansen: Krul, Janmaat og Dummett er alle friskmeldte til lørdagens kamp.

Fredag formiddag meldte den lokale nettavisen ChronicleLive at Emmanuel Rivière dessverre mister helgens kamp grunnet en uspesifisert skade pådratt på treningsfeltet. Dessuten meldes det at Samuel Ameobi visstnok skal være et usikkert ledd til møtet med Leicester. Newcastle må for øvrig fortsatt klare seg uten langtidsskadede Curtis Good, Davide Santon, og Siem de Jong. Ellers er stjerneskuddet Rolando Aarons fremdeles ute med skade.

Ryan Taylor – frisparkspesialisten som har vært ute av spill i over to (!) år – har derimot fått to kamper for reservelaget den siste tiden. Han skal derfor være tilgjengelig for spill, men det er lett å forstå at Pardew vil være forsiktig med å matche ham fremover. Rykter fra Nordøst-England formidler imidlertid at Ryan Taylor overraskende nok kan bli tildelt en plass på benken allerede mot Leicester – noe som i så fall ville vært svært forbausende.

Det er også et lite spørsmålstegn rundt Cissés og Tiotés fysiske tilstand forut for Leicester-kampen. Dem begge har fått to nye kamper på få dager under landslagspausen, og våre stjernespillere spilte kamp så sent som onsdag. Som kjent er det ikke lenge siden senegalesiske Cissé kom tilbake på banen etter å ha tilbragt lang tid på sidelinjen etter en alvorlig kneskade. Pardew bør derfor passe på at spillerne ikke kjøres for hardt. Det synes imidlertid klart at dem begge blir å finne i lørdagens startoppstilling. Cissé og Tioté har vist svært god form denne sesongen, og spillernes egenskaper trengs sårt mot et hardtarbeidende Leicester.

Skadesituasjonen i Leicester ser derimot langt lysere ut sammenlignet med Skjærenes. Revene vil sannsynligvis bare være uten veteran Matthew Upson, da det er ventet at stjernespiller Esteban Cambiasso vil rekke kampen.

Newcastle bør se opp for Leicester-spiss Leonardo Ulloa. Den argentinske angriperen har allerede notert seg med fem fulltreffere på bare fem kamper for de lyseblå – noe som kvalifiserer til andre plass på toppscorerlisten. Newcastle på sin side synes å ha fått i gang Papiss Cissé, som har scoret fire mål på kun tre kamper. Mot Swansea ble det to mål på senegaleseren. Med sine fire scoringer har den målkåte nieren scoret mer enn halvparten av Newcastles fattige sju mål. Forhåpentligvis kan Cissé denne sesongen bevise at hans vanvittige scoringsform i 11/12-sesongen ikke bare var et engangstilfelle i Newcastle-drakten. Mål er noe Newcastle sårt trenger.

Både Kasper Schmeichel og Tim Krul har for sine respektive klubber måtte plukke ut tolv og fjorten baller av nettet så langt; det ligger således til rette for en målrik fotballkamp. Kanskje – og forhåpentligvis – er det Pardews senegalesiske reddende engel som blir tungen på vektskålen når Leicester entrer St. James’ Park. Vi trenger sårt full pott mot Leicester. Etter Leicester-kampen går vi inn i en tøff og hektisk periode. Da venter motstanderne Tottenham (borte), Manchester City (cup-kamp – borte) og Liverpool (hjemme) på rekke og rad.

Det blir interessant å se Pardews laguttak til kampen mot Leicester, og hvilken formasjon de sort-hvite vil bekle. Keeperplass og forsvarsfireren blir sannsynligvis den samme som mot Swansea. Bankers på midtbanen er Tioté og Sissoko. Alan Pardew har allerede bekreftet at Obertan får fornyet tillit mot Leicester. Ikke umulig er det at også Sammy Ameobi har spilt seg inn i startelleveren til Pardew, men som tidligere konstatert er Ameobi usikker til kampen. Både hurtigtoget Obertan og storvokste Sammy har begge vist strålende form den siste tiden. Mot Swansea noterte begge hver deres målgivendepasning, og det var lillebror Ameobi som produserte et nærmest ferdigscoret mål, da han på fantastisk vis serverte Cissé på sølvfat i sluttminuttene på Liberty Stadium, en scoring som berget ett poeng for NUFC. Noe som hvertfall bør være sikkert, er at Cissé blir å finne på topp fra start. Men senegaleseren tåler nok neppe nitti minutter, noe som kan gi spisser som Armstrong, Perez og kanskje til og med bortgjemte Ferreyra, noe spilletid i Rivières skadefravær.

Det må til slutt nevnes at Newcastle har et vanvittig overtak på Leicester på St. James’ Park, statistisk sett. På de siste tjue hjemmekampene har Skjærene bare tapt to kamper mot de lyseblå Revene.

Vi ønsker Newcastle lykke til mot Leicester, og krysser fingrene for at The Magpies ror i land sesongens første PL-seier!

You must be logged in to post a comment Login