Før kampen: Tottenham – Newcastle

Oppdatert: 12. December 2015

Endelig fikk Toon Army et lyspunkt i en ellers trist og mørk høst, da Newcastle leverte varene og slo Liverpool 2-0 på St. James’ Park forrige helg. Nå er det Spurs som venter i nord-London, som har imponert i høst med et ungt, britisk-dominert lag som har levert varene under ledelse av Mauricio Pochettino. 

Dato: Søndag 12. desember

Kampstart: 17:00 på White Hart Lane

Dommer: Roger East

Newcastle ligger på en stygg 18. plass før helgens runde, men kan med en seier på WHL klatre helt opp på en 14. plass om alle resultatene går vår vei. Faktisk har Newcastle gått seirende ut av dette møtet to sesonger på rad, og de fleste husker vel Tim Kruls fantastiske kamp da vi vant 1-0 i 2013, og i fjorårets oppgjør snudde Alan Pardews mannskap kampen da vi vant 2-1 etter Ayoze Perez sitt første mål for klubben.

Samtidig har ikke Spurs tapt siden i august, og er i tillegg ubeseiret på hjemmebane med 4-4-0, mens McClaren sitt lag har ligaen dårligste bortestatistikk. Spurs har ikke tapt i Premier League på 14 kamper som er deres beste form på 30 år, og det er en positiv atmosfære i nord-London om dagen. Det samme kan nok ikke sies om stemningen i Newcastle, men seieren mot Liverpool forrige helg var positiv – og Coloccini & co har faktisk holdt nullen i 3 av lagets siste 5 kamper. I tillegg var det på denne tiden i fjor at Newcastle stoppet Chelseas rekke av ubeseirede kamper, kan de gjøre det igjen på White Hart Lane?

Lagene:

Det er ingen nye skader i troppen til Newcastle fra forrige helg, og det er ikke forventet at det vil bli så mange endringer i laget som slo Liverpool. Lascelles, Tiote og Aarons er ute med skader, men det spekuleres i at trioen kan bli klar for spill før juleprogrammet begynner for fullt. Samtidig er det ikke utenkelig at Ayoze, Mitrovic eller kanskje Thauvin kan være aktuelle for denne kampen.

Forventet Newcastle XI: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini, Dummett – Sissoko, Anita, Colback, Wijnaldum – De Jong – Cisse

Det er kanskje spissplassen det er mest usikkerhet rundt. Cisse imponerte ikke stort forrige helg, og dette er kanskje en kamp hvor Mitrovic passer best mot et imponerende Spurs-forsvar. Eller skal Ayoze Perez slippes løs mot laget han scoret sitt første mål mot, som også rapporteres å være interessert i den unge spanjolen?

Spurs derimot hvilte en del av førstelagsspillerne sine i 4-1 seieren over Monaco nå på torsdag, hvor blant annet Erik Lamela scoret hat trick, og Spurs endte opp som gruppevinner. Heller ikke Spurs har så mange skader, og det forventes at det samme laget som spilte 1-1 mot WBA forrige helg får tillit igjen. Dier fikk seg en smell mot Monaco, men er forventet klar, i tillegg kan det være at Dembele må stå over grunnet sykdom.

Forventet Spurs XI: Lloris – Walker, Alderweireld, Verthongen, Rose – Dier, Alli – Lamela, Eriksen, Son – Kane

Man kan aldri bli klok på Newcastle, og McClaren har uttalt at det er voldsomt frustrerende at laget spiller mye dårligere enn det de egentlig kan. Faktisk har den tidligere forsvarskjempen Steve Howey vært ute å kritisert spillerne for å kun spille bra når laget spiller TV-kamper, da sesongens 3 seiere kun har kommet i TV-sendte kamper – henholdsvis mot Bournemouth, Norwich og Liverpool. I tillegg har Sissoko vært ute og sagt at han ikke er spilt sitt beste så langt denne sesongen, men understreker at han vil gjøre alt for å forberede situasjonen til Newcastle.

Spennende blir det uansett. TAN er som alltid naive optimister og spår en 3-2 seier til Newcastle! (Sissoko x 2, Perez).

Howay!

You must be logged in to post a comment Login