Før kampen: Tottenham

Oppdatert: 22. April 2023

Morgendagens kamp mot Tottenham er viktig for oss, da de er vår største utfordrer i kampen om den siste Champions League-plassen vi for øyeblikket innehar. Vi har allerede bevist at vi kan slå dem i London, og med tre poeng i morgen vil vi øke våre sjanser for å spille Champions League neste sesong.

Dato: 23. April 2023

Kampstart: Kl. 15.00 St. James’ Park

Dommere: David Coote (Hoved), Simon Bennett & Timothy Wood (Linje), John Brooks (Fjerde). Neil Swarbrick (VAR), Richard West (VAR assistant).

Newcastle United

Til tross for en brutal kamp mot Aston Villa forrige helg, så er kampen om Champions League-spill neste sesong ikke over for oss. Vi har en god posisjon med fjerdeplass og en tre-poengs luke ned til Tottenham, med en kamp mindre spilt. Selv om vi slapp inn tre mål mot Villa, har vi fortsatt sluppet inn færrest mål og innehar den tredje beste målforskjellen totalt. Og hjemme på St. James’ Park har vi blitt solide, kun Liverpool har klart å vinne der, og vårt poengsnitt på hjemmebane er hele 2,07 poeng per kamp. Vi går inn i kampen mot Tottenham med selvtillit og håper på å fortsette vår gode form og ta tre viktige poeng på vei mot Champions League neste sesong.

Vi er lite skadeplaget inn mot kampen, Allan Saint-Maximin er fortsatt ute og Eddie Howe kunne fortelle at skaden har tatt litt lengre tid enn det han meldte før Aston Villa kampen. Emil Krafth som ble nødt til å operere tidlig i sesongen, er snart tilbake på trening, men det er usannsynlig at vil bli spilleklar før sesongen er over.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Miguel Almirón – Alexander Isak – Joelinton

Tottenham

Tottenham har hatt en turbulent sesong under Antonio Contes ledelse, og nå som italieneren har forlatt klubben, er det assistenttreneren Cristian Stellini som har fått midlertidig ansvar. Laget ligger for øyeblikket på femteplass i Premier League-tabellen, tre poeng bak oss med en kamp mer spilt. I cupene har har resultatene vært ujevne og de røk tidlig i Carabao- og FA-cupen, mens de ble slått ut av AC Milan i åttendedelsfinale i Champions League. Nå har de kun ligaen å fokusere på, men under Stellinis ledelse har det vært en viss ujevnhet i prestasjonene deres. De klarte en heldig seier mot Brighton, poengdeling mot Everton og et tap mot Bournemouth på hjemmebane. Det er også verdt å merke seg at Tottenham står uten seier på de siste seks bortekampene og har sluppet inn mål i hver kamp de siste fem gangene.

Tottenham vil trolig savne noen viktige spillere i morgendagens kamp mot oss. Lucas Moura må sone sin siste kamp etter det røde kortet mot Everton, mens både Ryan Sessegnon og Emerson Royal sliter med skader. Sessegnon er fortsatt i rehabilitering, mens Royal gjennomgikk en operasjon i slutten av mars. Rodrigo Bentancur er ute for resten av sesongen, og Yves Bissouma sliter med en ankelskade. Ben Davies har kommet tilbake fra skade, men Stellini var ikke sikker på om waliseren skal ut i dyst. Noe mer positivt for Spurs-fansen er at Clement Lenglet er friskmeldt etter en betennelse og forventes å starte morgendagens kamp.

Sannsynlig lagoppstilling (3-4-3)

Hugo Lloris

Cristian Romero – Eric Dier – Clément Lenglet

Pedro Porro – Oliver Skipp – Pierre-Emile Højbjerg – Ivan Perisic

Arnaut Danjuma – Harry Kane – Heung-Min Son

Historikk mot TOT i PL:
Seier: 23
Uavgjort: 8
Tap: 24
Totalt: 55
Siste fem oppgjør i PL:  
Tottenham 1-2 Newcastle 23.10.22
Tottenham 5-1 Newcastle 03.04.22
Newcastle 2-3 Tottenham 17.10.21
Newcastle 2-2 Tottenham 04.04.21
Tottenham 1-1 Newcastle 27.09.20

 

You must be logged in to post a comment Login