Før kampen: Everton

Oppdatert: 26. April 2023

Det er kamp igjen, og vi tar med oss storseieren fra søndag til Liverpool, hvor vi møter formsvake Everton. De ligger under streken og er desperate etter poeng, det blir nok en fysisk og tøff kamp som venter i morgen kveld.

Dato: 27. April 2023

Kampstart: Kl. 20.45 Goodison Park

Dommere: Andre Marriner (Hoved), Marc Perry & Nick Greenhalgh (Linje), Graham Scott (Fjerde). Chris Kavanagh (VAR), Sian Massey-Ellis (VAR assistant).

Newcastle United

Vi kommer rett fra et fotballsjokk, en av sesongens viktigste kamp endte i ren målfest og guttene slo tilbake etter det grufulle tapet mot Aston Villa. Vi befinner oss nå på tredjeplassen og utgangspunktet for Champions League neste sesong blir bare bedre og bedre. Villa som har femteplassen, er fem poeng bak og to kamper mer spilt enn oss.

Det ble kun ett baklengsmål i helgen, som betyr at vi fortsatt topper færrest mål imot.  Vi er ikke bare gode bakover, etter Tottenham kampen nådde Alexander Isak sitt tiende mål. Det betyr at vi for første gang i Premier League æraen har tre spillere som har scoret 10+ ligamål hver i samme sesong, Miguel Almirón og Callum Wilson er de to andre med 11 mål hver.

Det er fortsatt få skader i troppen som er veldig positivt inn mot sesongavslutningen. Allan Saint-Maximin er på bedringens vei, men kampen i morgen kommer for tidlig ifølge Eddie Howe. Fabian Schär ble byttet av i Tottenham kampen med en liten skade, og Howe kunne fortelle at de vil ta en avgjørelse nærmere inn mot kampen. Bruno Guimarães har slitt med ankelen i en periode, men fortsatt spilt. Det skal ikke være så alvorlig og vil mest sannsynlig være spilleklar i morgen også.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Joelinton

Everton

Everton befinner seg for øyeblikket i en vanskelig situasjon, de ligger på 18. plass og står med kun 28 poeng etter 32 kamper. De har slitt med å finne formen gjennom hele sesongen og dette kommer spesielt tydelig fram i mål scoret, de scorer minst i ligaen og antallet er 24.

I et forsøk på å snu trenden, tok Sean Dyche over som manager etter at Frank Lampard fikk sparken i slutten av januar. Til tross for dette har det ikke skjedd noen særlige mirakler, og Dyche står med tre seiere, fire uavgjort og fem tap i løpet av hans 12 kamper.

De står uten seier på de fem siste kampene hvor de kun har samlet tre fattige poeng, ikke helt optimalt i å unngå nedrykk.  Forrige kamp spilte Everton uavgjort 0-0 mot Crystal Palace på bortebane. Selv om ett poeng er kjærkomment, er mye som må forbedres om de vil styre unna et nedrykk.

Dyche må klare seg uten spillere som Ruben Vinagre, Andors Townsend, Seasmus Coleman og Mason Holgate som er suspendert for to gule kort mot Palace. Mens Holgate er suspendert er derimot Abdoulaye Doucoure tilbake fra suspensjon. Det store midtbane talentet Amadou Onana har slitt med en skade i det siste, men er kanskje tilbake i morgen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-5-1)

Jordan Pickford

Ben Godfrey – Micheal keane – James Tarkowski – Vitalii Mykolenko

Alex Iwobi – James Garner – Idrissa Gueye – Abdoulaye Doucouré – Dwight McNeil

Dominic Calvert-Lewin

Historikk mot EVE i PL:
Seier: 22
Uavgjort: 11
Tap: 22
Totalt: 55
Siste fem oppgjør i PL:  
Newcastle 1-0 Everton 19.10.22
Everton 1-0 Newcastle 17.03.22
Newcastle 3-1 Everton 08.02.22
Everton 0-2 Newcastle 30.01.21
Newcastle 2-1 Everton 01.11.20

 

You must be logged in to post a comment Login