Før kampen: Aston Villa

Oppdatert: 14. April 2023

Vi er klare for en tøff og utfordrende kamp mot Aston Villa. Villa er i kjempe form under Unai Emerys ledelse, men det er vi også. Vi står med tre strake borteseiere og er det tredje beste laget på bortebane denne sesongen.

Dato: 15. April 2023

Kampstart: Kl. 13.30 Villa Park

Dommere: John Brooks (Hoved), Matthew Wilkes & Mark Scholes (Linje), Graham Scott (Fjerde). Simon Hooper (VAR), Adrian Holmes (VAR assistent).

Newcastle United

Med fem seire på rad, er stemningen god i Newcastle-leiren. Med ni kamper igjen ser det lovende ut for oss å sikre en plass blant topp fire. Akkurat nå ligger vi på en tredjeplass, foran Manchester United på fjerde og Tottenham på femte. Vi har samme antall poeng som Manchester, men skiller oss på målforskjell, mens vi har en trepoengs ledelse over Tottenham og en kamp til gode. Forrige ukes seier mot Brentford var viktig i kampen om en plass i Champions League, og vi ble det andre laget denne sesongen som har vunnet på Gtech Community Stadium. Vi har allerede sikret oss 15 seire denne sesongen, noe vi ikke har klart siden 13/14-sesongen.

Allan Saint-Maximin var ikke med i troppen som vant over Brentford på grunn av en skade i låret. Det er rapportert at den lynraske vingen vil miste resten av sesongen, men Howe var optimistisk og mente at skaden ikke var alvorlig og at Saint-Maximin vil være tilbake veldig snart. En gladnyhet er at Miguel Almirón har trent denne uken og ligger foran tidskjemaet sitt. Det er en mulighet for at han vil være med i kamptroppen. Det er ikke mye nytt å rapportere om Emil Krafth.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Joelinton

Aston Villa

Stemningen er også rimelig bra i Aston Villa, etter en trå start med Steven Gerrard ble han byttet ut med Emery i november. Siden Emery overtok, har laget klatret til sjetteplass på tabellen og kjemper om en plass i Europa neste sesong. De har vært i en god form de siste syv kampene, hvor de kun har hatt ett uavgjort resultat, i en kamp mot West Ham på bortebane. I de siste tre hjemmekampene har de scoret seks mål og holdt rent bur hver gang. Selv om disse kampene var mot antatt svakere motstand er Villa-utgaven under Emerys ledelse et mye bedre lag enn laget som ble slått 4-0 på St. James’ Park i oktober.

Villa vil imidlertid møte noen utfordringer i møtet i morgen, da flere viktige spillere vil være ute med skader. Matty Cash, Boubacar Kamara, Philippe Coutinho og Jed Steer er alle på skadelisten og forventes ikke å spille. Leon Bailey ble byttet ut i forrige kamp på grunn av en hamstring-skade, og det er uklart om han vil være tilgjengelig for morgendagens kamp.

Sannsynlig lagoppstilling (4-4-2)

Emiliano Martinez

Ashley Young – Ezri Konsa – Tyrone Mings – Álex Moreno

Bertrand Traoré – John McGinn – Douglas Luiz – Jacob Ramsey

Emiliano Buendia – Ollie Watkins 

Historikk mot AVL i PL:
Seier: 24
Uavgjort: 16
Tap: 11
Totalt: 51
Siste fem oppgjør i PL:  
Newcastle 4-0 Aston Villa 29.10.22
Newcastle 1-0 Aston Villa 13.02.22
Aston Villa 2-0 Newcastle 21.08.21
Newcastle 1-1 Aston Villa 12.03.21
Aston Villa 2-0 Newcastle 23.01.21

 

You must be logged in to post a comment Login