Før kampen: Manchester United

Oppdatert: 11. September 2021

Lørdagens overskrifter er nok allerede skisserte når én av verdens desidert beste fotballspillere på nytt skal ikle seg i djevelens farger. Comebacket faller på gjestenes 1000. Premier League-kamp.

Dato: Lørdag 11. september
Kampstart: Kl. 16.00 på Old Trafford
Dommer: Anthony Taylor

Status
Lagene som møtes til dyst på Old Trafford har hatt to helt forskjellige åpninger på sesongen. Det gjelder både sportslig sett og sett hen til aktiviteten på overgangsmarkedet. Med signeringen av Joe Willock er situasjonen i spillertroppen nærmest helt lik den samme som på tampen av forrige sesong. Eneste forskjell i Newcastle-leieren er i grunn at Andy Carroll har forlatt klubben. The Magpies har derfor tilsynelatende nedgradert seg selv, sammenlignet med forrige sesong. Til sammenligning har Manchester United hentet fotballens store sønn, Cristiano Ronaldo, og to andre verdensstjerner i Raphael Varane og Jadon Sancho.

Manchester United har innledet sesongen sterkt, og er ubeseiret. Status er 5-1- og 0-1-seiere mot henholdsvis Leeds og Wolverhampton. Southampton, som Newcastle spilte 2-2 mot sist, klarte å holde de røde djevlene til 1-1 på eget gress.

Lagene
Newcastle har i oppkjøringen til denne kampen hatt en uavklart skadesituasjon. Av desidert størst betydning er det at svært viktige Callum Wilson har slitt med en kjenning i hamstringen. Spissen måtte av banen kort tid etter å ha notert seg for sesongens andre scoring mot Southampton sist. Spilleren er bekreftet utilgjengelig til kampen, og mister sannsynligvis flere av de påfølgende kampene. Martin Dubravka er også utilgjengelig i det lengre perspektivet.

Det var antatt at Miguel Almiron måtte stå over kampen som følge av en sanksjon fra FIFA. Grunnen til det var at Premier League hindret spillere fra å slutte seg til landslagopphold i destinasjoner i såkalte røde koronasoner, noe FIFA altså likte dårlig. Steve Bruce kunne imidlertid meddele at paraguayaneren var klarert for kampen.

Videre er Isaac Hayden og Karl Darlow friskmeldt til kampen. Det er også antatt at Paul Dummett er disponibel igjen. Kampen går dessverre uten Jonjo Shelvey, som ikke har vært i aksjon siden ligapremieren. Ryan Fraser er også utilgjengelig. Skotten ble observert på krykker med fotstøtte etter sitt opphold med landslaget. Bruce meddelte på fredagens pressekonferanse at skaden ikke er så alvorlig som man kunne få inntrykk av.

Unggutten Elliot Anderson (18) skal igjen være disponibel, etter et lengre skadeopphold. En annen unggutt, Joe White, som fyller 19 år neste måned, skal ifølge Bruce også være aktuell for en plass i kamptroppen. Spilleren opptrer vanligvis sentralt på midtbanen – gjerne i en offensiv rolle. Det er heller ikke helt utenkelig at 19 år gamle Santiago Munoz blir å skue på innbytterbenken som følge av Wilsons fravær.

Foruten Ryan Fraser, har Emil Krafth, Jeff Hendrick, Jamal Lewis og Fabian Schar tilbragt landslagspausen med sine respektive nasjoner. Spesielt gode opplever kan tilskrives Krafth og Lewis: Førstnevnte ble far til en sønn og bekledde høyrebacken i 2-1-seieren over Spania, mens Lewis bidro til to seiere og én poengdeling for Nord-Irland.

Når det gjelder laguttaket blir det interessant å se om Freddie Woodman får fornyet tillit, eller om Darlow kastes til djevlene nå som han skal være disponibel igjen. Ellers er det store spørsmålet hvem som erstatter Wilson på topp. Det kan være at Bruce tyr til en formasjonsendring av den grunn, og for å strenge av mot det som kommer til å være et svært offensivt hjemmelag. Verken Joelinton eller Dwight Gayle er navn som naturligvis erstatter spissen. En mulighet blir at enten Almiron eller Joe Willock flyttes lenger opp i banen, for å assistere selvskrevne Allan Saint-Maximin.

Det er også store spørsmålstegn rundt hvem som skal bekle midtstoppertrioen. Federico Fernandez er selvskreven, mens Jamaal Lascelles’ siste opptredener i en optimal verden ville ført til en plass på benken. En mulighet er at Hayden flyttes ned i midtstopperleddet på bekostning av lagkapteinen eller tredjemannen.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Fernandez, Lascelles, Dummett – Murphy, Sean Longstaff, Hayden, Almiron, Ritchie – Willock, Saint-Maximin

Vertene må ifølge lokalavisen Manchester Evening News klare seg uten Marcus Rashford, Edison Cavani, Dean Henderson, Fred, Phil Jones, Alex Telles og Scott McTominay.

Sannsynlig lagoppstilling: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – Matic, Pogba – Greenwood, Fernandes, Sancho – Ronaldo

Innbyrdes oppgjør
Da lagene møttes på Old Trafford forrige sesong endte det 3-1 i favør vertene. Allan Saint-Maximin scoret målet for The Magpies. Newcastle har kun vunnet én gang på Drømmens Teater siden etableringen av Premier League. Det var i 2013/14-sesongen, da Yohan Cabaye sikret seieren med kampens eneste scoring. En tøff oppgave venter gutta fra Nordøst-England.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login