Før kampen: Bournemouth

Oppdatert: 07. November 2019

Det har vært uvanlig stille fra Bournemouths angrepsmaskineri den siste tiden, noe som lover godt for et gjerrig hjemmelag.

Dato: Lørdag 9. november
Kampstart: Kl. 16:00 på St. James’ Park
Dommer: Martin Atkinson

Lagene
Ifølge lokalavisen The Chronicle, skal Florian Lejeune nå anses å være friskmeldt for spill på førstelaget. Franskmannen gjennomførte sin andre kamp for U23-laget på mandag, da han fikk én omgang på banen. Med en forsvarstrio i solid form, er det imidlertid vanskelig å se at Lejeune blir å finne i lørdagens kamptropp. Paul Dummett er også tilgjengelig, noe også muligens Fabian Schar blir. Med en landslagspause like rundt hjørnet er det mest nærliggende at verken Lejuene og Schar blir å se i aksjon på lørdag. Av samme grunn vil antagelig Matt Ritchie ikke bli å finne i startelleveren – om han skulle bli friskmeldt til kampen. I tillegg runger nok det berømte utsagnet «never change a winning team» i hodet på Steve Bruce under forberedelsene til kampen.

Sean Longstaff er utilgjengelig, da han soner sin andre av totalt tre kamper.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lascelles, Clark, Willems – Almiron, Shelvey, Hayden, Saint-Maximin – Joelinton

Bournemouth må klare seg uten råtassen Jefferson Lerma. Midtbanemannen må sone karantene etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort for sesongen. Totalt har colombianeren 17 gule kort på 42 kamper for The Cherries. Midtbanekollegaene David Brooks, Junior Stanislas og Andrew Surman er også utilgjengelige. Venstrebacken Charlie Daniels mister også kampen.

Dan Gosling har ikke spilt fotball denne sesongen, etter å ha gjennomgått en operasjon i sommer. Den tidligere Newcastle-spilleren skal imidlertid nærme seg sitt comeback på fotballbanen. Det er mulig at Gosling rekker kampen, men blir likevel – etter alle solemerker å dømme – ikke å se i startoppstillingen.

Sannsynlig lagoppstilling: Ramsdale – Smith, Ake, S. Cook, Rico – H. Wilson, L. Cook, Billing, Fraser – King, C. Wilson

Motstanderen
Bournemouth ankommer Tyneside proppet av selvtillit. Sist ble Manchester United beseiret 1-0. Klubben befinner seg for øvrig på en knallsterk 7.-plass med en målforskjell på det jevne. Til sammenligning ligger Newcastle på en 15.-plass med fire poeng opp til The Cherries, som har kapret 16 poeng. Eddie Howe har dirigert sine men til fire seiere og fire uavgjorte oppgjør. På de siste tre kampene har det blitt fire poeng, som inkluderer to 0-0-resutlater mot henholdsvis bunnlagene Watford og Norwich. I løpet av de siste syv i ligaen, har Bournemouth bare tapt ett oppgjør. Det var et knepent bortetap mot Arsenal, som vertene vant 1-0.

Gjestenes angrep har de siste sesongene vært lagets spydspiss. Men på de siste fire kampene har The Cherries bare omsatt én sjanse til scoring. Det lover for Newcastles del godt. The Magpies har bare sluppet inn tre mål på hjemmebane denne sesongen.

Innbyrdes oppgjør
Det tilsvarende oppgjøret endte med 2-1-seier forrige sesong, etter to fulltreffere av mektige Salomon Rondon. De to øvrige oppgjørene på St. James’ Park i Premier League-æraen har endt med tap. På bortebane har Newcastle kapret én seier og spilt seg til to poengdelinger mot Bournemouth. Sist sesong endte bortekampen 2-2 i en kamp hvor Joshua King leverte to scoringer. Salomon Rondon og Matt Ritchie omsatte sine sjanser til scoringer på overtid av henholdsvis første og andre omgang.

Om Newcastle skulle vinne lørdagens kamp, vil det være den beste starten klubben har hatt på det øverste nivået siden 2014/15-sesongen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login