Før kampen: Sunderland

Oppdatert: 05. January 2024

Det er snart åtte år siden sist, men i morgen er Tyne-wear derby tilbake. I den tredje runden i FA-cupen møter vi Sunderland på Stadium of Light.

Dato: 6. januar 2024

Kampstart: Kl. 13.45 Stadium of Light

Dommere: Craig Pawson (Hoved), Marc Perry & Steven Meredith (Linje), Andrew Madley (Fjerde). Ingen VAR.

Newcastle United

Vi er inne i vår svakeste periode hittil denne sesongen. Det tette kampprogrammet i høst og de utallige skadene virker å ha påvirket laget. Det har den siste tiden blitt satt spørsmålstegn rundt Eddie Howe’s fremtid, men ifølge de siste rapportene er det ikke noe press fra eierne og de har full tiltro til Howe og hans støtteapparat.

En derby-seier mot Sunderland kan være nøkkelen til å snu den negative trenden. På de siste åtte kampene står vi med kun en seier. På første nyttårsdag led vi et 4-2 tap på Anfield i en kamp hvor Liverpool kjørte oss hardt. Til tross for dominansen og den fortjente seieren skal det være sagt at de var heldige i flere kontroversielle avgjørelser som skadet oss.

I FA-cupen har vi gått til topps ved tre anledninger, men da må vi helt tilbake på 50-tallet. De siste tre årene har det endt i tidlig exit. Vi har røket ut i tredje runde mot Sheffield Wednesday (2023), Cambridge (2022) og Arsenal (2021), mens i 2020 kom vi oss lengre og endte i en kvartfinale mot Manchester City.

På skadefronten er det ikke mye nytt utenom at Callum Wilson er utilgjengelig og Kieran Trippier vil bli testet før kamp.

(Ingen sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB)

Sunderland

Vå kjøre nabo Sunderland har hittil denne sesongen levert helt greit, de ligger på en sjetteplass etter 26 runder i divisjonen under. Den gamle PL-klubben har opplevd turbulente tider siden nedrykket fra Premier League. Den første sesongen etter nedrykket endte i enda et katastrofalt nedrykk og klubben ble nødt til å spille på nivå tre. Det tok dem fire forsøk på retur til nivå to og de er nå i sin andre sesong i Championship og jakter en playoff plass.

På de siste fem kampene står de med syv av femten mulige poeng. De har vært preget av ujevne prestasjoner til tross for sjetteplassen. I ligaen står de med 10 tap, hvor fem av de har kommet på hjemmebane. Selv om alt ikke har gått på skinner så er de et lag som har mye ball i laget. De har tredje best ballinnhav (58 %) og er gode i antall berøringer i  motstanderens boks, nest flest. Dette har blant annet rnesulterert i mange hjørnespark, tredje flest. Selv med god offensiv statistikk, underpresterer de i antall scoringer. De står med 36 scoringer, men har en xG på 41,1.

De har også vært igjennom et managerbytte denne sesongen. Tony Mowbray som hadde vært der siden august 2022, ble nødt til å gå 4. desember. Det var et upopulært valg blant supporterne, men 26. desember tok tidligere Rangers-sjef Michael Beale over.

En spiller å ha øynene åpne for i morgen, er 23 år gamle Jack Clarke. Angrepspilleren står for en tredjedel av scoringene denne sesongen pluss to målgivende.

På skadelisten har de fem spillere. Niall Huggins er ute resten av sesongen, mens Dennis Cirkin, Jay Matete, Corry Evans og Bradley Dack er forventet tilbake i løpet av denne måneden. Det er usikkert om noen av de vil delta i morgendagens oppgjør.

(Ingen sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB)

Siste 10 møter:

Newcastle

1-1

Sunderland 20.03.2016 Premier League

Sunderland

3-0

Newcastle 25.10.2015 Premier League

Sunderland

1-0

Newcastle 05.04.2015 Premier League

Newcastle

0-1

Sunderland 21.12.2014 Premier League

Newcastle

0-3

Sunderland 01.02.2014 Premier League

Sunderland

2-1

Newcastle 27.10.2013 Premier League

Newcastle

0-3

Sunderland 14.04.2013 Premier League

Sunderland

1-1

Newcastle 21.10.2012 Premier League

Newcastle

1-1

Sunderland 04.03.2012 Premier League

Sunderland

0-1

Newcastle 20.08.2011 Premier League

 

You must be logged in to post a comment Login