Før kampen: Nottingham Forest

Oppdatert: 25. December 2023

En av de beste dagene for fotballdagene er her, nemlig boxing day. Vi har gleden av å ta imot Nottingham Forest på andre juledag. I Premier League æraen har vi et godt tak på Forest. Av de ti oppgjørene har det endt i syv seiere og tre uavgjort.  

Dato: 26. desember 2023

Kampstart: Kl. 13.30 St. James’ Park

Dommere: Chris Kavanagh (Hoved), Simon Bennett & Dan Robathan (Linje), Darren Bond (Fjerde). Jarred Gillett (VAR), Darren Cann (VAR assistent). 

Newcastle United

Borteformen fortsetter å svikte og det ble et 1-0 tap borte mot Luton lillejulaften, men godt for oss er at vi spiller på hjemme på St. James’ Park på selveste boxing day. Vi er det nest best på hjemmebane i ligaen hvor vi har tatt 24 poeng av 27 mulig hittil.

Vi er solide på hjemmebane i høst, nå har vi syv strake hjemmeseiere. Sist dette var tilfelle er helt tilbake til september 2002. Av våre ni seiere denne sesongen har åtte av de kommet på hjemmebane og vi har enda til gode å spille uavgjort der. Vi er betydelig bedre hjemme, et målsnitt på 2,44 mens på bortebane ligger vi på 1,55. Bakover er det også betydelig forskjell, hjemme har vi kun sluppet inn fire mål som tilsvarer 0,44 og borte er snittet 2 mål imot.

Skadesituasjonen gir oss fortsatt hodebry. Kaptein Jamaal Lascelles pådro seg en skade mot Luton og vi har ni spillere på skadelisten. Omfanget av skaden til Lascelles er usikker og det er ikke noen opptaderinger på om han vil delta i morgen.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Tino Livramento

Lewis Miley – Bruno Guimarães – Sean Longstaff

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

Nottingham Forest

Nottingham Forest sliter denne sesongen. De befinner seg på en 17. plass kun to poeng over nedrykkssonen. Hittil står med tre seiere, fem uavgjort og ti tap. De er blant de som scorer minst og blant de som slipper inn mest inn. Det har sjeldent vært en suksessfull oppskrift.

De siste syv kampene har vært en utfordrende for Nottingham Forest, med seks tap og kun ett uavgjort resultat, oppnådd borte mot Wolves. Så har ikke laget smakt på seier siden starten av november, da de overraskende vant 2-0 mot høytflyvende Aston Villa.

Grunnet denne tunge perioden fikk Steve Cooper sparken 19. desember. Dagen etter var erstatteren klar, nemlig tidligere Wolves- og Tottenham-manager Nuno Espirito Santos som har fått i oppgave å endre kursen for Forest. Portugiseren har kun ledet laget i en kamp og det endte i et knepent hjemmetap mot Bournemouth.

En spiller å ha øynene åpne for er  23 år gamle Morgan Gibbs-White. Den offensive midtbanespilleren er lagets arkitekt og står bak de fleste sjansene til Nottingham. Han spiller sjeldent en dårlig kamp og har notert seg for ett mål og tre assist så langt.

Taiwo Awoniyi som er en av lagets toppscorere er ute med en langtidsskade, mens midtstopper Willy Boly pådro seg to gule kort mot Bournemouth og er derfor nødt til å stå over morgendagens kamp. Felipe, Ibrahim Sangare og Serge Aurier kjemper mot klokken for å bli spilleklar.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-2-3-1)

Matt Turner

Neco Williams – Moussa Niakhaté – Murillo – Harry Toffolo

Orel Mangala – Ryan Yates

Divock Origi – Morgan Gibbs-White – Anthony Elanga

Chris Wood

Historikk mot NFO i PL:
Seier: 7
Uavgjort: 3
Tap: 0
Totalt: 10

 

Siste oppgjør i PL:

Nott’m Forest

1-2

Newcastle 17.03.23

Newcastle

2-0

Nott’m Forest 06.08.22

Nott’m Forest

1-2

Newcastle 10.03.99

Newcastle

2-0

Nott’m Forest 26.09.98

Newcastle

5-0

Nott’m Forest 11.05.97

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Nott’m Forest

7.

Tabellplass

17.

9

Seier

3

2

Uavgjort

5

7

Tap

10

2

Gj.snitt mål per kamp

1.06

1.22

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.83

7

Rene bur

3

2.5

Gj.snitt sjanser per match

1.22

0-8 mot SHU

Største seier

2-0 mot AVA

4-1 mot TOT

Største tap

5-0 mot FUL

 

You must be logged in to post a comment Login