Før kampen: Fulham

Oppdatert: 27. January 2024

Etter to ukers pause, er vi klare for fotball igjen. Avansementet på Stadium of Light var overbevisende og i den fjerde runden trakk vi PL-kollega Fulham. Vi reiser vi til Craven Cottage hvor vi har gode minner fra forrige sesong.  

Dato: 27. januar 2024

Kampstart: Kl. 20.00 Craven Cottage

Dommere: Jarred Gillett (Hoved), Darren Cann & Mark Scholes (Linje), Oliver Langford (Fjerde). Tony Harrington (VAR), Robert Jones & Nick Hopton (VAR assistenter).

Newcastle United

Det ble en god forestilling mot rivalene våre i den tredje runden. 3-0 seieren på Stadium of Light var den første på lenge og ga håp om bedre tider. Selv om den påfølgende kampen endte i tap, kan vi ikke grave oss ned etter det som var en spennende kamp mot Manchester City. Vi ga dem såpass motstand at Pep Guardiola jublet unormalt mye etter vinnermålet fra Oscar Bobb.

FA-cupen er vårt siste håp for et trofé denne sesongen. Sist vi gikk til topps i turneringen var helt tilbake på 50-tallet. Neste hinder er Fulham, som vi har hatt et godt grep om de siste møtene. På de siste syv oppgjørene er vi ubeseiret, hvor vi har gått seirende ut fem av dem. Sist vi møtte Fulham var på St. James Park i desember, hvor vi vant 3-0, og sist vi besøkte Craven Cottage slo vi dem 1-4.

Skadesituasjonen er fortsatt et problem. Joelinton ble byttet tidlig mot Sunderland og har gjennomgått en operasjon, noe som betyr at brasilianeren tidligst vil være tilbake på slutten av sesongen. Ellers er det gode nyheter at Callum Wilson og Jacob Murphy er nære en retur, men om de vil bli involvert i morgen er usikkert.

(Ingen sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB)

Fulham

Premier League-kollega Fulham har styrt unna nedrykkskampen hittil. London-laget ligger på en komfortabel 13. plass i ligaen, åtte poeng over nedrykk. De er i likhet med oss betydelig bedre på hjemmebane enn borte, 75 prosent av poengene er nemlig hentet på Craven Cottage.

I tredje runde slo de Championship-laget Rotherham 1-0 på Craven Cottage. En scoring i første omgang fra Bobby Reid var nok for avansement.

Det som kan være en fordel for oss er at Fulham ikke har hatt mange dager med restitusjon, da de spilte på onsdag. De kom seg helt til semifinalene i ligacupen, men ble nødt til å se seg slått av ligaleder Liverpool, til tross for et 1-1 resultat i siste kamp.

De har imponert i sine siste fem kamper. Selv om det tallene viser to seiere, ett uavgjort og to tap, har de møtt bra motstand i Liverpool, Chelsea og Arsenal. Sistnevnte slo de 2-1 på hjemmebane.

Skadelisten er kort da de kun har Adama Traore ute med en hamstring skade, men er nødt til å klare seg uten Calvin Bassey, Alex Iwobi og Fode Ballo-Toure, som representerer landene sine i Afrikamesterskapet.

(Ingen sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB)

Siste fem oppgjør:

Newcastle

3-0

Fulham 16.12.2023 Premier League

Newcastle

1-0

Fulham 15.01.2023 Premier League

Fulham

1-4

Newcastle 01.10.2022 Premier League

Fulham

0-2

Newcastle 23.05.2021 Premier League

Newcastle

1-1

Fulham 19.12.2020 Premier League

 

You must be logged in to post a comment Login