Før kampen: Stoke – Newcastle

Oppdatert: 02. March 2016

Det er 18 dager siden Newcastle tapte 1-5 for Chelsea, og tiden har blitt brukt på treningsfeltet i La Manga, mens de andre lagene i bunnen fortsetter å tape. Flere spillere er også returnert fra skade. Les TAN sitt preview her!

Dato: Onsdag 2. mars

Kampstart: 20:45 på Britannia Stadium

Dommer: Neil Swarbrick

Hvordan reagerer spillerne på pausen?

18 dager uten en offisiell kamp midt i sesongen er mildt sagt uvanlig i Premier League, og med 12 kamper igjen handler alt om hvordan spillerne reagerer på dette. Og hvilken bedre arena er det ikke for spillerne å vise at de er klar for å kjempe om plassen, enn på en kald og våt kveld i Stoke?

Newcastle har visst nok trent veldig hardt på treningsleiren i La Manga hvor de slo Lillestrøm 2-1, og McClaren har fått løst litt av de store skadeproblemene i troppen da opptil 6 spillere skal være tilbake fra skader, og til kampen mot Stoke kan igjen Mitrovic, Mbemba, Anita, Colback og De Jong være tilbake, mens kaptein Coloccini mest sannsynlig er klar til dyst for helgens oppgjør mot Bournemouth.

På grunn av ligacupfinalen forrige helg ble kampen mot Manchester City utsatt, og vil mest sannsynlig spilles i april. Og den kampen blir, når den spilles, nærmest en bonus da våre nedrykksrivaler Sunderland, Norwich, Aston Villa og Swansea alle tapte i helgen. De tre førstnevnte spilte alle i går kveld også, hvor kun Sunderland fikk med seg poeng mot Crystal Palace, mens Swansea spiller borte mot Arsenal samtidig som Newcastle spiller.

Status på bunnen av tabellen før onsdagens kamp er altså usedvanlig jevn. Newcastle ligger på en 19. plass med 24 poeng – like mange som Norwich og Mackems, men med 2 kamper mindre spilt. Greier Newcastle å vinne mot Stoke, samtidig som Swansea taper, rykker vi altså opp på 27 poeng sammen med waliserne – og har Man City-kampen til gode.

Lagene

Newcastle sin bortestatistikk er ikke mindre enn et lite mareritt å se på. De siste 20 bortekampene er tallene 2 seire, 2 uavgjorte og hele 16 tap – med en målforskjell på 9 – 48 (!). Det blir altså lettere sagt enn gjort mot et Stoke-lag som har vunnet 4 av sine siste 5 hjemme mot Newcastle, har vunnet 2 kamper på rad, og med en giftig Arnautovic som har scoret 6 ganger på sine siste 8 kamper på Britannia.

Før kampen snakker McClaren om at laget er frustrerende å jobbe med, ettersom de går fra å være fantastiske til bunnivået vi så i tapet mot Chelsea, og han sier at laget har snakket mye om dagens realitet og at fra nå av så handler det om å vinne kamper.

We’ve talked a lot about character, fight and attitude and realising the situation we are in before it’s too late.” 

Selv om flere spillere er tilbake i trening er det usikkerhet om forsvarsspillerne rekker kampen. Fordel Newcastle er det hvert fall at forsvarskjempen Shawcross er ute for Stoke, som er en viktig mann for Mark Hughes, mens det ser ut som hvert fall Coloccini må stå over for Newcastle sin del. Det virker usikkert vet som spiller i forsvar for Newcastle, da både Dummett og Mbemba skal nettopp ha kommet tilbake i trening.

Sannsynlig lagoppstilling: Elliott – Janmaat, Taylor, Mbemba, Colback – Saivet, Shelvey – Sissoko, Wijnaldum, Townsend – Ayoze Perez

Kampen

Hjemmemøtet med Stoke endte 0-0 etter en fantastisk kamp av Stoke-keeper Butland, som stod som en vegg mot de sedvanlige impotente spissene til hjemmelaget. En nøkkel for å plukke 3 poeng på Britannia Stadium blir å stoppe de giftige angrepsspillerne til Mark Hughes, henholdsvis Arnautovic, Bojan og Shaqiri, mens det offensive spillet på bortebane for Newcastle sin del har vært preget av at Gini Wijnaldum faller helt ut av kampene uten hjemmefordelen på mektige St. James’ Park.

Onsdag kveld må noen score mål, og det er en kamp om hvem som skal være Newcastles redningsmann foran mål i de resterende viktige 12 kampene. Med Papiss Cisse tilbake fra skade, og Doumbia forhåpentligvis snart i kampform, så ligger det press på de unge publikumsfavorittene Mitrovic og Ayoze Perez. De 4 påfølgende kampene er superviktige mot Bournemouth, serieleder Leicester, erkerival Sunderland og Norwich – og spissene våre er nok alle interessert i å vise seg frem for å kjempe seg til en startplass i Tyne Wear-derbyet.

TAN er evige optimister og tipper en 2-1 seier på Britannia etter scoringer av Wijnaldum og Ayoze Perez.

Howay the lads!

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login