Før kampen: Newcastle – Bournemouth

Oppdatert: 04. March 2016

Kampen mot nedrykk fortsetter for Newcastle. Men supporterne svikter ikke, på et nær utsolgt St. James’ Park.

Når: 5. mars kl. 16:00

Hvor: St. James’ Park

Dommer: Paul Tierney

Åtte poeng skiller lagene når kampen settes i gang i Newcastle lørdag ettermiddag. I en tett bunnstrid er det ingen tvil om at hvert poeng teller, men for et Newcastle på nedrykksplass er det ingen tvil om at poengene vil være gull verdt.

Midtukerunden endte med nok et bortetap for de svarte og hvite, som gjestet Stoke onsdag kveld. Med det forsvant håpet om en luke til Norwich og Sunderland, som fremdeles ligger a poeng med Newcastle, men med en kamp mer spilt.

Til tross for at supporterne har snudd ryggen stadig mer til McClaren i takt med lagets sviktende form, er det tydelig at det ikke er engasjementet som har forsvunnet. Lokalavisen The Chronicle melder fredag at det er tilnærmet utsolgt for billetter foran lørdagens oppgjør. Og manageren har vært tydelig på betydningen av å ha supporterskarens støtte i den vanskelige posisjonen.

– Vi trenger minst 50.000 til å møte opp på kampen. De kommer til å være svært viktige, sier McClaren før oppgjøret.

En av seks

I motsetning til den begredelige borteformen, har Newcastle ikke vært totalt fraværende i poengjakten på hjemmebane. Kun en av de siste seks hjemmekampene har endt med tap. Men det er lenge siden presset har vært så høyt på spillerne som før lørdagens oppgjør.

Bournemouth kommer på sin side fra en overbevisende 2-0-seier mot Southampton, og selv om de røde og hvite ikke stilte med toppet mannskap, var det ingen tvil om at overtaket lå hos hjemmelaget. Som om ikke det var nok – laget har ikke tapt en eneste av sine seks bortekamper i 2016. Newcastle skal med andre ord ikke ta lett på motstanderen, som jakter den beryktede 40-poengsgrensa som erfaringsmessig stort sett sikrer neste sesongs PL-kontrakt.

Ny kaptein

Coloccini måtte stå over kampen mot Stoke grunnet en skade midtstopperen pådro seg på La Manga. Det medførte at Shelvey fikk sin første PL-kamp med kapteinsbindet for Newcastle. Og nysigneringen blir trolig også tildelt samme rolle på lørdag, da argentineren ser ut til å være satt ut av skade fremdeles.

Townsend, Tiote og Cisse er alle fremdeles trolig ute med skade, men er ikke totalt utelukket før kampen. Det har heller ikke dukket opp noen nye skader, noe McClaren nok priser seg lykkelig over, etter nok en sesong med flust av overtidsjobbing for lagets fysioterapeuter.

Det vil være stor spenning blant fansen knyttet til valget av venstreving. Gouffran fikk overraskende nok sjansen fremfor både Perez og Aarons mot Stoke, noe som ikke tilførte laget noe nevneverdig. Det er likevel usikkert hvorvidt McClaren vil gjøre noen bytter på laget som holdt nullen til det gjenstod ti minutter av kampen.

Bournemouth kan bli nødt til å spille uten både norske King og Arter. I tillegg er Stanislas ute med hamstringproblemer. Startoppstillingene blir trolig derfor følgende.

Newcastle: Elliot; Janmaat, Lascelles, Taylor, Dummett; Colback, Shelvey; Sissoko, Wijnaldum, Gouffran; Mitrovic

Bournemouth: Boruc; Smith, Francis, Cook, Daniels; Ritchie, Surman, Gosling, Gradel; Afobe, Grabban

Uavgjort internt

Lagene har møttes sju ganger før lørdagens oppgjør i Newcastle. Det har endt med tre seiere til hvert av lagene, samt en poengdeling. Da lagene møttes i november var det likevel første gang siden 1990 at man møttes i ligasammenheng. Den gang endte det med borteseier, etter at Perez hadde sikret Newcastle 1-0. Det skal nevnes at målet kom etter Newcastles eneste skudd på mål i kampen.

Bournemouth har vunnet en og tapt en ligakamp på St. James’ Park. Sist gang endte det 3-0 til hjemmelaget. TAN krysser fingrene for samme resultat også denne gang.

 

You must be logged in to post a comment Login