Før kampen: Southampton

Oppdatert: 07. December 2019

Det ligger an til å bli en bra fotballkamp når to formlag skal i aksjon på St. James’ Park søndag ettermiddag.

Dato: Søndag 8. desember
Kampstart: Kl. 15:00 på St. James’ Park
Dommer: David Coote

Motstanderen
Southampton har hatt en tøff start på sesongen. Det har imidlertid løsnet noe for de røde og hvite stripene fra Sørøst-England. På de siste to kampene står laget med en dobbel trepoenger. I disse kampene ble både Norwich og Watford beseiret 2-1. I den foregående kampen endte det 2-2 mot Arsenal. Det er imidlertid bare seks kamper siden Southampton ble nedsablet hele 0-9 på hjemmebane mot formsterke Leicester. Det er kanskje heller ikke så overraskende at det er nettopp Southampton som har sluppet inn flest mål i ligaen med 33 baklengsmål. Kun Watford har en dårligere målforskjell enn The Saints (minus 21 mot minus 16).

Før ligarunden sparkes i gang befinner Southampton seg på 17.-plass. Til sammenligning har Newcastle rykket opp på 11.-plass, og kan i teorien befinne seg på en 6.-plass når Premier League-runden er omme, dersom det skulle ende med seier på søndag.

Danny Ings er en het mann om dagen. Den tidligere Liverpool- og Burnley-spissen står med ti fulltreffere denne sesongen, hvorav åtte av disse er i ligaen. Ings åtte ligascoringer utgjør hele 47 prosent av lagets 17 scoringer. Engelskmannen står med syv scoringer på de siste ni kampene, hvor han samtidig har scoret fire på de siste fire kampene.

Lagene
Newcastle må igjen klare seg uten Jamaal Lascelles og Matt Ritchie. Det er uvisst om DeAndre Yedlin og Allan Saint-Maximin er disponible. Yedlin ble utelatt fra forrige kamptropp, og det er ikke klart hva som var grunnen til det. Muligens ble amerikaneren utelatt utelukkende for å bli restituert, men det er altså uklart om 26-åringen faktisk kan spille på søndag. Når det gjelder den franske kantspilleren, så ble han byttet ut på tampen av kampen mot Sheffield United. Steve Bruce uttalte etter kampen at vingen i lengre tid har spilt med en vond ankel, og at man måtte se om spilleren ble klar til søndagens forestilling. Det er ikke usannsynlig at både Yedlin og Saint-Maximin får (noe) hvile mot Southampton. Newcastle-treneren har selv gitt utrykk for at hele troppen skal brukes i løpet av det hektiske desemberprogrammet. Av samme grunn er det antatt at Andy Carroll får en benkrolle mot Southampton, til tross for en svært god kamp sist.

Javier Manquillo har vært veldig god denne sesongen, og spesielt etter sin gjeninntreden i startelleveren. Ettersom Yedlin har skadeproblemer, burde derfor trenerens valg på høyrebacken gi seg selv. Lejeune er disponibel, men Bruce har gitt uttrykk for at han ikke vil forhaste seg med å gi franskmannen sitt comeback. Dette som følge av de langvarige skadene som franskmannen har hatt. Konkurransen på midtstopperplass gjør nok at det vil gå noe tid før 28-åringen befinner seg i startelleveren igjen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Fernandez, Clark, Dummett, Willems – Almiron, Shelvey, Sean Longstaff, Atsu – Joelinton

Southampton må klare seg uten midtbanespilleren Stuart Armstrong, mens det er usikkert om vingen Sofiane Boufal rekker kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: McCarthy – Cedric Soares, Stephens, Bednarek, Bertand – Djenepo, Ward-Prowse, Højbjerg, Redmond – Ings, Long

Innbyrdes oppgjør
Newcastle kan vise til en svært god statistikk hjemme mot Southampton. På 19 Premier League-sammenkomster mellom lagene på St. James’ Park, har tolv endt med seier. Kun tre ganger har Southampton beseiret The Magpies på bortebane i Premier League. Forrige sesong sikret Ayoze Perez hjemmeseieren, med sine tre scoringer. Den foregående sesongen endte det tilsvarende oppgjøret 3-0, etter scoringer av Ritchie og Kenedy (2).

Forrige sesong endte borteoppgjøret 0-0.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login