Før kampen: Burnley

Oppdatert: 13. December 2019

Formlaget Newcastle møter et Burnley-lag som har variert stort i prestasjonene. Det ligger an til å bli flere utskiftninger på laget, som følge av en uventet stor skadesituasjon.

Dato: Lørdag 14. desember
Kampstart: Kl. 16:00 på Turf Moor
Dommer: Tim Robinson

Et realt formlag
Det er ingen tvil om Newcastle er i dytten om dagen. Resultatmessig skinner det på Tyneside om dagen. I tillegg kan man skue en ny evne under Bruce; evnen til å komme tilbake etter at motstanderen har tatt ledelsen. Det er mange år siden Newcastle kunne skimte seg med et slikt kjennetegn. Watford (1-1), Bournemouth (2-1), Manchester City (2-2) og Southampton (2-1) tok alle ledelsen mot Newcastle. Disse kampene utgjør 40 prosent av alle de ti kampene som Newcastle har tatt poeng i denne sesongen. Totalt utgjør disse kampene én fjerdedel av sesongen så langt.

Newcastle står med kun ett tap på sine siste syv kamper, hvor fire av disse kampene har endt med seier. Det må nevnes at denne perioden inkluderer et sterkt 2-2-resultat mot selveste Manchester City. Steve Bruce smiler nok også av at Newcastle er det tredje beste formlaget i ligaen, om man tar i betraktning de siste seks ligakampene. Kun Leicester og Liverpool har tatt flere poeng enn The Magpies i denne perioden.

Utfallet av enkeltkamper kan for Newcastles del nærmest bety enten Europa League-plassering eller nedrykk. Med seier mot Burnley, kan Newcastle i teorien klatre helt opp på en femteplass. Mens tap kan bety at man befinner seg bare fire poeng over streken. Jonjo Shelvey har den siste tiden snakket svært varmt om klubben og Bruce, og at han håper å forlenge kontrakten sin med klubben. Newcastles toppscorer uttalte også at han ønsker seg Europa League-spill med Newcastle – og det allerede neste sesong!

Lagene
Jamaal Lascelles og Matt Ritchie mister definitivt kampen. Det er også uvisst om DeAndre Yedlin er tilgjengelig, som ikke ble nevnt på fredagens pressekonferanse. Amerikaneren har mistet de tre siste kampene som følge av en hofteskade. Det er uansett ventet at Javier Manuillo får fornyet tillit, etter gode prestasjoner.

Ciaran Clark måtte erstattes av Fabian Schar i pausen mot Southampton sist. Ifølge Steve Bruce var det en kjenning i leggen som var årsaken til at 30-åringen ble tatt av banen. Det var derfor ventet at iren mister kampen, og at Newcastle-treneren ikke tar noen sjanser med spilleren. Det gjorde Bruce imidlertid med Allan Saint-Maximin, noe han etter kampen bittert angret på. Som TAN meldte før kampen mot Southampton, var det ventet at franskmannen ville få hvile. Dette fordi at spilleren har slitt med skader siden han ankom Tyneside, i tillegg til å ha sett ut til å ha kjent ubehag på tampen av kampene. Ifølge Sky Sports er Saint-Maximin ute i en måneds tid, og mister derfor det hektiske – og viktige – juleprogrammet. Franskmannen har vært en ekstremt viktig brikke for The Magpies den siste tiden, og vil bli sårt savnet. Bruce bekreftet at både Saint-Maxmin og Clark mister kampen. Det er uvisst hvor alvorlig skaden til sistnevnte er. Bruce meddelte også at Florian Lejeune ville være med i kamptroppen som møter Burnley.

Christian Atsu får en sjelden mulighet til å overbevise over en lengre tid i Saint-Maximins skadefravær. Ghaneseren var god tidligere denne sesongen, og står oppført med tre assists til tross for få sjanser. Med også Ritchie ute, kan man ikke se bort ifra at Joelinton og Yoshinori Muto (!) også blir testet på kanten på tampen av kampene. De få gangene japaneren fikk sjansen under Benitez, var som oftest på kanten. Joelinton er også vant med å operere på kanten, noe han gjorde både i Hoffenheim og Rapid Wien. Bruce uttalte på pressekonferansen at det kunne være en idé å bruke spilleren på vingen fremover.

På pressekonferansen ble det også meddelt at Ki er skadet, i tillegg til at Shelvey og Miguel Almiron sliter med noe ubehag. Om det ikke var nok, så ble det også rapportert senere på fredagen at også Jetro Willems er usikker til kampen. Det ligger derfor an til å bli flere uventede endringer på laget.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Schar, Fernandez, Dummett – Manquillo, Shelvey, Hayden, Willems – Joelinton, Carroll, Atsu

Burnley kan sannsynligvis ønske viktige Ashley Barnes velkommen tilbake i troppen som møter Newcastle. Spissen er sammen med Chris Wood lagets toppscorer med seks mål hver. Tilsvarende er nevnte Wood og Ashley Westwood og ventet å bli klare til kampen. Tidligere Sunderland-spiller Phil Bardsley er usikker til kampen, er det er sannsynlig at høyrebacken blir tilgjengelig. Burnley må imidlertid klare seg uten forsvarsduoen Charlie Taylor og Kevin Long. Islandske Johann Berg Gudmundsson mister også kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters – Hendrick, Cork, Westwood, McNeil – Barnes, Wood

Motstanderen
Burnley kom ned igjen på jorden – og i bunnen av tabellen – forrige sesong. Etter et fotballeventyr den foregående sesongen, som gav en 7.-plass og muligheten til å kvalifisere seg til Europa League, kjempet Burnley nærmest fra start til slutt om å fornye kontrakten på det øverste nivået forrige sesong. Klubben endte til slutt på en 15.-plass – kun seks poeng over streken.

Denne sesongen har klubben variert veldig i prestasjonene. For øyeblikket er nok ikke selvtilliten til Burnley på topp, etter å ha blitt slaktet av henholdsvis Manchester City (1-4) og Tottenham (5-0) på rappen. Tap ble det også mot Crystal Palace (0-2), så Sean Dyche og hans menn står uten poeng på de tre siste kampene. På hjemmebane har Burnley vunnet fire og tapt like mange kamper denne sesongen. Etter 16 kamper er 13.-plass og 18 poeng fasiten for Burnley.

Innbyrdes oppgjør
Newcastle vant begge oppgjørene mot Burnley forrige sesong, og står kun med ett tap på de siste seks kampene mot søndagens motstander. Tapet kom på Turf Moor i 17/18-sesongen, da The Clarets fikk en knepen 1-0-seier.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login