Før kampen: Sheffield United

Oppdatert: 05. December 2019

Newcastle møter et av sesongens store overraskelser når de tar den relativt kort turen til Sheffield. Kun Leicester har sluppet inn færre mål enn torsdagens motstander, noe som ikke akkurat lover særlig godt for The Magpies.

Dato: Torsdag 5. desember
Kampstart: 20:30 på Bramall Lane
Dommer: Stuart Attwell

Motstanderen
Det er vel kun Leicester, som befinner seg på andreplass, som i større grad gjør seg fortjent til tittelen Sesongens overraskelseslag. Forrige runde imponerte Chris Wilders lag atter en gang, da de tok et sterkt poeng borte mot Wolverhampton. Imponerte gjorde de også i de to foregående kampene mot Manchester United (3-3) og Tottenham (1-1).

Sheffield United har imponert med trøkk i spillet sitt, hvor det kollektive presset kanskje har vært lagets ypperste varemerke så langt denne sesongen. Det er et lag uten de store stjernene, men det går hardt for seg når man møter The Blades. Sheffield United har også imponert stort bakover på banen, og det er kun (!) Leicester som har sluppet inn færre mål og holdt nullen flere ganger enn torsdagens motstander. Det er dårlig nytt for Newcastle, som med sine 13 fulltreffere er det laget som har omsatt nest færrest sjanser til scoringer.

Før torsdagens kamp befinner Sheffield United seg på en 9.-plass med 19 poeng, mens Newcastle innehar 13.-plassen med 16. poeng. Med seier vil Newcastle bestige tre plasser på tabellen.

Lagene
Jamaal Lascelles og Matt Ritchie mister definitivt kampen. Både Andy Carroll og DeAndre Yedlin gikk glipp av kampen mot Manchester City. Duoen har deltatt på trening med resten av laget denne uken, noe som tyder på at de i utgangspunktet blir klare til kampen. Grunnet det hektiske kampprogrammet er det uansett ventet at Steve Bruce ikke kommer til å ta noen sjanser med spillerne. Av den grunn er det spesielt vanskelig å se at Yedlin, som har slitt med en hofte, blir å finne i startelleveren mot The Blades. Javier Manquillo leverte en solid kamp mot selveste Raheem Sterling og Benjamin Mendy, og Bruce vil nok derfor ikke nøle med å gi 25-åringen fornyet tillitt mot Sheffield United.

Allan Saint-Maximin pådro seg en smell i kampen mot Manchester City, men det er antatt at franskmannen vil være disponibel til kampen. Også han ble observert på treningsfeltet med resten av laget tidligere i uken. En annen sak er imidlertid at det ikke er utenkelig at Bruce velger å sette franskmannen på benken. Vingen har vært mye skadeplaget siden han ankom klubben, og det tøffe kampprogrammet som venter kan bli i det heftigste laget for 22-åringen.

Bruce har indikert flere ganger at han vil rullere på laget i tiden fremover. Det må derfor antas at det vil skje visse utskiftninger på laget, hvor det kanskje er de mest skadeplagede spillerne som muligens blir ofret. Det er nok først og fremst Sean Longstaff, Fabian Schar, Christian Atsu og Dwight Gayle som er aktuelle for å komme inn på laget allerede mot Sheffield United. Når det gjelder Florian Lejeune, så indikerte Bruce på onsdagens pressekonferanse at han vil være tålmodig og forsiktig med den skadeutsatte 28-åringen

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Fernandez, Clark, Schar, Willems – Almiron, Shelvey, Hayden, Atsu – Gayle

Sheffield United har for sin del en helt skadefri spilletropp å velge blant.

Sannsynlig lagoppstilling: Henderson – Basham, Egan, O’Connell – Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens – Mousset, McBurnie

Innbyrdes oppgjør
Dette blir den første tellende kampen mellom lagene på ni år. Det var i Championship, og da vant Newcastle begge oppgjørene mot The Blades. Den foregående gangen lagene møttes til dyst var i Premier League i 2006/07-sesongen. Den gang vant Newcastle borteoppgjøret, mens Sheffield United tok alle tre poengene på St. James Park.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login