Før kampen: Southampton – Newcastle

Oppdatert: 28. March 2014

Newcastle reiser sørover for å feste grepet om åttendeplassen.

Lørdag 29. mars

Premier League – St. Mary’s Stadium

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Andre Marriner

 

Mens sesongslutt nærmer seg med stormskritt er spenningen i Premier League ennå stor. Tittelkampen er langt fra avgjort, halvparten av lagene kan ennå rykke ned og kampen om Champions League-plassene er som vanlig tøff. For noen kan det kanskje bli i overkant spennende, men frykt ikke. Denne lørdagen gjester nemlig Newcastle St. Mary’s Stadium til en kamp blottet for spenning.

Kanskje er det å ta i litt, men det er ikke noe å legge skjul på at lørdagens kamp er blant de mindre betydningsfulle Newcastle har vært involvert i. Southampton ligger i øyeblikket på niendeplass og er med det vår største (og sannsynligvis eneste) utfordrer til den gjeve åttendeplassen. Noen tviholder fortsatt på håpet om en sjetteplass, og dermed en mulighet til å spille i Europaligaen neste år. Skal dette bli en realitet må vi passere fjorårets mester Manchester United, samt Tottenham eller Everton. Avstanden som må tettes er ti poeng.

For en ekte Newcastle-fan er uansett alle kamper spennende. Skal vi begynne å skåre igjen? Kan Pardews ferdigsonede stadionforbud få en innvirkning på laget? Har Rob Elliot fortsatt ligaens mest presise utspill? Dette er bare noen av spørsmålene vi snart skal få svar på.

Heller ikke mot Everton lyktes Newcastle i å finne veien til nettmaskene. Laget er svært avhengig av Loïc Rémy, og av de åtte kampene franskmannen har uteblitt, har vi bare skåret i én. Heldigvis har Southampton de siste ukene vaklet litt defensivt. Lagets keeper, Arthur Boruc, har hentet elleve baller ut av buret i løpet av de siste fem kampene.

Positivt for kampens spenning er det at spillerne har et verdensmesterskap å se frem til. Kanskje vil dette være en liten fordel for Southampton, da Rickie Lambert, Adam Lallana, Jay Rodriguez og Luke Shaw alle må prestere for å få en plass i den engelske troppen. Men også Newcastle har spillere som er sultne på å ta del i sommerens store fotballbegivenhet. Mike Williamson, Davide Santon og Moussa Sissoko er alle outsidere til en plass i sine respektive lands tropper. I tillegg har Vurnon Anita storspilt de siste ukene, og kan derfor ta opp kampen med blant andre Nigel de Jong, Kevin Strootman og Leroy Fer på den nederlandske midtbanen.

VM-aktuell?: Mike “Brazilliamson” har taklet seg inn i VM-diskusjonen denne sesongen.

 

Pardew på tribunen

Alan Pardew har som kjent sonet ferdig de tre kampene av sin straff som inkluderte et stadionforbud. Manageren kan derfor ta plass på en av St. Mary’s Stadiums tribuner. Tilliten fra supporterne har ikke vært på topp den siste tiden, og enkelte vil gå som langt som å si at karantenen var positiv for klubben. De tre siste kampene viser imidlertid at kvaliteten på spillet heller har falt et nivå. Om stadionreturen hadde 52-åringen selv følgende å si:

Jeg er glad fordi det gir meg tilgang på garderoben, hvilket er et sted jeg liker å operere i og et sted jeg liker å tro at jeg har en innflytelse på.

Videre var Pardew uenig i at kampen er lite betydningsfull, og la til følgende:

Southampton har hatt en fantastisk sesong, men vi er ennå over dem og der akter vi å bli værende.

Marriner dømmer kampen

Andre Marriner slapp, til tross for at han presterte å vise ut feil spiller i oppgjøret mellom Arsenal og Chelsea, unna en uke i Championship. Det betyr at han fortsatt får dømme Newcastle-kampen. Mange har reagert på dette, mens andre mener at en slik tabbe kan skje alle. Tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Frimpong er blant de som har reagert, men med en solid dose humor. Reaksjonen har Frimpong lagt ut på sin Instagramkonto, med teksten: “Fint, Andre Marriner dømmer Newcastle-kampen på lørdag. Raskt spørsmål Andre, hvem av disse er Moussa Sissoko?”

Spillerne på bildet er unektelig lett å ta feil av, og heter Mapou Yanga-Mbiwa, Moussa Sissoko, Papiss Cissé og Shola Ameobi.

 

Skadesituasjonen

Southampton sliter, i likhet med Newcastle, med en lang skadeliste. Nathaniel Clyne, Kelvin Davis og Maya Yoshida er alle uaktuelle grunnet skade. I tillegg er det knyttet usikkerhet til Morgan Schneiderlin, Victor Wanyama, Steven Davis og Jay Rodriguez.

For vår egen del er den franske duoen Mathieu Debuchy og Loïc Rémy ennå ute, hvilket har vist seg å være et enormt problem. Mapou Yanga-Mbiwa skal ha ros for sine defensive involveringer i tiden som Debuchys vikar, men offensivt har 24-åringen virkelig ingenting å bidra med. Davide Santon er etter alt å dømme klar til Southampton-kampen, og kanskje har Paul Dummetts prestasjoner gjort at italieneren går inn som høyreback.

Også Tim Krul er uaktuell til lørdagens kamp. Sisteskansen har hatt kneproblemer siden tirsdagens Everton-tap, og vil sannsynligvis utebli de kommende to ukene. Rob Elliot vil ta hans plass i buret. I likhet med Krul sliter også Ryan Taylor og Gabriel Obertan med kneskader, men dette er ingen nyhet.

 

Antatte startellevere

Southampton FC (4-2-3-1): Boruc; Shaw, Lovren, Fonte, Chambers; Cork, Ward-Prowse; Rodriguez, Ramírez, Lallana; Lambert

Newcastle United (4-2-3-1): Elliot; Dummett, Williamson, Coloccini, Santon; Tioté, Anita; Gouffran, Ben Arfa, Sissoko; Cissé

 

 

Twitter: @magnbraa, @NewUtd

You must be logged in to post a comment Login