Southampton v Newcastle 4-0

Oppdatert: 29. March 2014

Newcastle tapte fullt fortjent etter en svak opptreden på St. Mary’s i ettermiddag da Southampton kjørte over tafatte Magpies.

Kampens første scoring kom i det 45. minutt da Lambert ble spilt igjennom alene med Elliot. Engelskmannen spilte uselvisk ballen på tvers, og der ventet Jay Rodriguez som med en eneste berøring overlistet Newcastles keeperreserve. 

Vertenes andre scoring kom i det 49. minutt da Lallana fant Rickie Lambert på bakerste stolpe, som hadde all verdens tid, der han stod umarkert og banket ballen i nettaket.

Overlegne Saints var i fyr og flamme, for i det 70. minutt taklet Cork ballen til Adam Lallana, og midtbaneeleganten fikk forsere uten press. Heller ingen i bakre rekker gjorde framstøt, og da var jobben enkel for Southampton-spilleren som klinket kula i Elliots venstre kryss fra rundt 18 meter.

Hjemmelaget var ikke ferdig for dagen. I det 89. minutt fikk Jay Rodriguez et gjennomspill som han tok godt vare på. Williamson rakk så vidt tilbake, men kunne ikke hindre Southampton-angriperen sitt andre mål for dagen. Spissen satte kronen på verket da han sendte i vei en markkryper fra kloss hold på hjørnet av femmeteren.

Rev i fillebiter
Newcastle viste ingen teft i angrep overhodet i den første omgangen. Statistikken leste null målsjanser, mens deres motstander hadde skapt fjorten! Forsvarsspillet var heller ikke noe å skryte av. Vertene kom til store scoringsmuligheter ved flere anledninger.

Yanga-Mbiwa fikk kjørt seg på høyresiden, og Ben Arfa markerte seg ikke. Southampton-spillerne rev de sorte og hvite nærmest i filler. Hvis turen fra nordøst var lang og satte sine spor, er det stor sannsynlighet for at den oppleves enda lengre når mannskapet returnerer hjem i kveld.

Den eneste spilleren som gjorde seg bemerket i positiv forstand, var Rob Elliot i Newcastle-buret. Flere ganger måtte han komme sine kolleger til unnsetning. Han viste at det bor noe i ham, og at Krul ikke kan føle seg alt for trygg. Fantastiske redninger hindret Saints større seiersmargin.

Elliot får skryt
Alan Pardew uttalte seg ikke negativt om enkeltspillere, men hevdet at det var et tilfelle av kollektivt havari som førte til de stygge sifrene.

Om det var kampen mot Everton som hadde etterlatt spillerne i dårlig forfatning, vites ikke. Pardew var uansett resignert til det faktum at vertene hadde mye mer energi.

“I forhold til energinivå hadde motstanderen mye mer giv i nesten alle ledd. Vi tapte slaget på alle områder”, svarte Pardew på spørsmål om kollektiv svikt.

Newcastle-sjefen var dessuten raskt ute med å unnskylde til fansen som hadde tatt den lange turen sørover i ettermiddag, og han passet også på å rose Rob Elliot.

“For alle våre fans som har reist ut hit, og som skal reise tilbake, det er bare ikke godt nok slik spillerne framstod i dag.”

Og på spørsmål fra reporter fra Sky Sports om Pardew hadde formidlet nettopp den beskjeden til sine spillerne, svarte Newcastle-treneren:

“Ja, vi har snakket med dem, og vi fortalte at vi har mye å gjøre i tiden framover.”

Pardew la til avslutningsvis om Elliot: “Han hadde alt for mye å gjøre. Når du kommer hit og gir bort rom til spillere av den kvalitet som Southampton besitter, vil du havne i vansker. Og vi havnet kontinuerlig i trøbbel fra start til slutt.”

You must be logged in to post a comment Login