Før kampen: Southampton FC

Oppdatert: 05. November 2022

Ny bortekamp, denne gangen på sørkysten. Southampton tar imot et høyt-flyvende Newcastle lag på St. Marys Stadium. Southampton står med en seier på 8 kamper mens gjestene er ubeseiret på like mange kamper. Alt ligger til rette for en morsom bortetur for Nufc-supporterne!

Dato: 6. November 2022

Kampstart: Kl. 15.00 St. Mary’s Stadium

Dommer: Stuart Attwell

Newcastle United

Eddie Howe og Newcastle fortsetter å imponere i ligaen. Med kun ett tap etter 13 spilte kamper ligger de på en fjerdeplass. Ubeseiret på de siste åtte kampene med 5 seiere og 3 uavgjort. Newcastle innehar fortsatt den beste defensive statistikken, med kun 10 mål imot og delt førsteplass på rene bur. Det offensive spillet har blitt bedre og mer klinisk, 24 mål etter 13 spilte kamper og er det fjerde mest scorende laget.

I går kom nominasjonene til de individuelle prisene for oktober. Av de åtte spillerne nominert for månedens spiller, er tre av de newcastlespillere. Kieran Trippier, Bruno Guimarães og Miguel Almirón har alle gjort seg fortjent til det og vi håper en av de vil få utdelt prisen. Eddie Howe ble nominert til månedens manager sammen med Mikel Arteta og Pep Guardiola. Og til slutt ble Miguel Almirón også nominert til månedens mål. En oktober måned som er vært å huske!

Alexander Isak, Karl Darlow, Matt Ritchie, Emil Krafth og Paul Dummett er fortsatt utilgjengelige for Eddie Howe. Joelinton pådro seg ett gult kort forrige kamp mot Aston Villa, det var hans femte denne sesongen og er suspendert denne runden. Callum Wilson har hatt feber i løpet av uken, men skal være fit for fight. Kjenningen Fabian Schär fikk i låret forrige kamp var ikke alvorlig, og han skal også være klar for kamp.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Jacob Murphy

Southampton FC

Southampton har ikke imponert stort denne sesongen utenom en seier mot Chelsea og uavgjort mot ligaleder Arsenal. Klubben ligger på en svak 17. plass og er kun et poeng over den første nedrykksplassen. Fasiten er tre seiere, tre uavgjort og syv tap. Med svak uttelling foran måk har laget kun scoret 11 totalt og sluppet inn 20. Ralph Hasenhuttl og Southampton er inne i en svak periode da laget kun har en seier på de åtte siste og hele 5 tap.

Skadelisten er ikke lang for Southampton og Armel Bella-Kotchap er friskmeldt for kamp i morgen. Southampton vil uansett være uten de to sidebackene sine Valentino Livramento og Kyle Walker-Peters som har vært de klare førstevalgene for Ralph Hasenhuttl.

Sannsynlig lagoppstilling (3-5-2)

Gavin Bazunu

Armel Bella-Kotchap – Duje Caleta-Car – Mohammed Salisu

Mohammed Elyounoussi – James Ward-Prowse – Ainsley Maitland-Niles – Stuart Armstrong – Romain Perraud

Joe Aribo – Che Adams

Innbyrdes oppgjør

Det har væt spilt 42 kamper mellom lagene i Premier League. Newcastle har trukket det lengste strået 17 ganger og gått seirende ut. Southampton står med 16 seiere og ni kamper har endt med poengdeling. De ti siste oppgjørene mellom lagene har Southampton kun vunnet en gang. Det samme oppgjøret i fjorårets sesong endte med en seier til Newcastle på sørkysten. Første scoring kom fra hjemmelagets Stuart Armstrong før Chris Wood utlignet og Bruno Guimarães avgjorde kampen på magisk vis. Det endte 1-2 til Newcastle på St. Mary’s Stadium.

You must be logged in to post a comment Login