Før kampen: Aston Villa

Oppdatert: 28. October 2022

Fire seiere på de siste fem kampene, det er godt å være Newcastle supporter for tiden. Formsterke Newcastle tar imot Aston Villa i morgen på St. James Park. Newcastle går inn i kampen som favoritter til å ta tre poeng.

Dato: 29. Oktober 2022

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommer: Paul Tierney

Newcastle United

Det svinger bra i Nordøst-England om dagen. Newcastle er oppe på en fjerde plass og fjonger seg med de store gutta. Kampen om en europaplass i 2023 ser lysere og lysere ut i dette tempoet. Eddie Howe og Newcastle er ubeseiret på syv kamper og har ikke tapt på St. James Park siden april. Forsvaret har vært imponerende i år, kun ti mål imot på 12 kamper og har sluppet inn færrest mål i hele ligaen. Etter 12 kamper står laget med fem seiere, seks uavgjort og kun ett tap. Forrige sesong lå Newcastle på siste plass etter 12 spilte kamper med beskjedne seks poeng, mot denne sesongens 21 poeng. En enorm presentasjon av spillergruppen og ikke minst Eddie Howe og hans støtteapparat.

Karl Darlow, Matt Ritchie og Emil Krafth er fortsatt utilgjengelige. Alexander Isak blir heller ikke noe å se før VM start, men det er fremgang på behandlingen hans. Elliot Anderson var ikke en del av troppen mot Tottenham grunnet en liten smell, men Howe bekreftet i dag at han er klar og vil være en del av kamptroppen. Den største nyheten på skadelisten er at det er en sjanse for at Allan Saint Maximin vil være en del av kamptroppen. Vi krysser fingrene!

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Aston Villa

Aston Villa fansen har hatt mindre å juble for denne sesongen. Med svake resultater lå klubben på 17.plass etter 11 spilte kamper. Steven Gerrard sin tid i klubben er over og Aaron Danks (assistent under Gerrard) har fått det midlertidige ansvaret, det resulterte i en opptur forrige helg med 4-0 seier over Brentford. Danks sitt midlertidige ansvar går raskt mot slutten da Unai Emery er presentert som ny hovedtrener, eneste som mangler før alt er i boks er arbeidstillatelse. Så Aaron Danks vil lede laget på sidelinjen mot the magpies i morgen. Før kampen ligger Birmingham-klubben på en 15. plass med 12 poeng.

Storsigneringene Diego Carlos og Boubacar Kamara er ute med langtidsskader for Aston Villa. Svensken Ludwig Augustinsson ble skadet i starten av oktober, men er ikke friskmeldt til i morgen. Den gode nyheten for Villa er at Venstrebacken Lucas Digne er klarert og vil ta en del av kamptroppen i morgen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-2-3-1)

Emiliano Martinez

Matty Cash – Ezri Konsa – Tyrone Mings – Ashley Young

Leander Dendoncker – Douglas Luiz

Ollie Watkins – Emiliano Buendia – Leon Bailey

Danny Ings

Innbyrdes oppgjør

I Premier League historien har det vært totalt 50 oppgjør mellom klubbene. Newcastle kommer best ut av statistikken med 23 seiere mot Aston Villa sine 11 seiere og 16 oppgjør har endt med poeng deling. Samme oppgjør forrige sesong endte med 3 poeng til Newcastle da de vant 1-0 etter frispark scoring fra Kieran Trippier.

You must be logged in to post a comment Login