Før kampen: Southampton

Oppdatert: 29. April 2023

Champions League neste sesong nærmer seg med stormskritt, det gjenstår kun «6 finaler» og i morgen tar vi imot tabelljumbo Southampton. Dette blir fjerde gangen vi møter de denne sesongen og enda en ny manager. 

Dato: 30. April 2023

Kampstart: Kl. 15.00 St. James’ Park

Dommere: Anthony Taylor (Hoved), Gary Beswick & Adam Nunn (Linje), Stuart Attwell (Fjerde). Robert Jones (VAR), Nick Hopton (VAR assistent).

Newcastle United

Vi fortsetter vår fantastiske sesong og er kun tre poeng unna det vi fikk i 2011/12-sesongen da vi kvalifiserte oss for Europa League. Per nå ligger vi på tredjeplass med 62 poeng. Det er bare seks kamper igjen, og vi er i en svært gunstig posisjon for å sikre oss en plass i den gjeveste Europaturneringen neste sesong. Ettersom vi har åtte poeng ledelse ned til femteplassen pluss en kamp til gode. Når det gjelder våre kamper mot Southampton denne sesongen, har vi vært ekstremt sterke. Vi vant bortekampen mot dem, og i tillegg vant vi begge semifinalekampene i Carabao Cupen. Medregnet semifinalene har vi nå en rekke på seks kamper uten tap mot Southampton. Selv om vi ikke har klart å holde rent bur i våre fem siste kamper, har vi likevel færrest innslupne mål så langt denne sesongen, og vi scorer mye mer enn vi slipper inn. Vi har scoret hele 23 mål i løpet av de åtte siste kampene og vunnet syv av dem.

Det er ikke mye nytt å melde om skader. Allan Saint-Maximin og Emil Krafth er fortsatt ikke tilgjengelige.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Joelinton

Southampton

Det er tungt å være Southampton-supporter om dagen. De ligger på 20. plass på tabellen med kun 24 poeng, og det er seks poeng opp til trygg grunn. Hittil har det vært tre forskjellige managere på benken. Ralph Hasenhüttl fikk fyken etter stortapet mot oss i november. Nathan Jones fikk så ansvaret, men ble nødt til å forlate klubben etter kun 14 kamper i februar. Nå er det Ruben Selles som har i oppdrag å holde Southampton i Premier League. Under alle de forskjellige managerne har de slitt med det defensive spillet og har ikke holdt nullen i de syv siste kampene. Samtidig har de slitt med å finne nettmaskene, noe som gjør det vanskelig å vinne kamper. De står nå uten seier i de siste åtte kampene. Hvis vi ser på perioden fra da vi møtte dem i Carabao Cup-semifinalen tilbake i januar til nå, har de kun to seiere. En interessant observasjon er imidlertid at Southampton har hatt større suksess på bortebane enn hjemmebane. Fire av deres seks seire har kommet på fremmed gress.

Hos Southampton er Armel Bella-Kotchap tilbake fra skade og forventes å starte morgendagens oppgjør. Mohammed Salisu og Juan Larios er utilgjengelige på grunn av skader, mens det er usikkert rundt Romain Perraud og Valentino Livramento. James Ward-Prowse ble byttet ut etter første omgang i forrige kamp på grunn av en sår hals. Det forventes at han vil være tilgjengelig i morgen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-4-2)

Gavin Bazunu

Ainsley Maitland-Niles – Jan Bednarek – Armel Bella-Kotchap – Kyle Walker-Peters

Stuart Armstrong – James Ward-Prowse – Romeo Lavia – Mohammed Elyounoussi

Che Adams – Carlos Alcaraz

Historikk mot SOU i PL:
Seier: 18
Uavgjort: 9
Tap: 16
Totalt: 43
Siste fem oppgjør i PL:  
Southampton 1-4 Newcastle 06.11.22
Southampton 1-2 Newcastle 10.03.22
Newcastle 2-2 Southampton 28.08.21
Newcastle 3-2 Southampton 06.02.21
Southampton 2-0 Newcastle 06.11.20

 

You must be logged in to post a comment Login