Før kampen: Arsenal

Oppdatert: 06. May 2023

Dato: 7. Mai 2023

Kampstart: Kl. 17.30 St. James’ Park

Dommere: Chris Kavanagh (Hoved), Richard West & Nick Greenhalgh (Linje), Anthony Taylor (Fjerde). Michael Salisbury (VAR), Scott Ledger (VAR assistent).

Newcastle United

Vi er nå inne i siste Premier League-måned for 22/23-sesongen. Det gjenstår fem kamper eller “finaler”, og det ser lovende ut for spill i Europas gjeveste turnering neste sesong. Manchester United gikk på et bortetap i hengekampen mot Brighton torsdag, som betyr at vi innehar tredjeplassen. Seieren mot Southampton forrige søndag tok oss til 65 poeng, som er den samme poengsummen vi endte på i 2011/12-sesongen og kvalifiserte oss for Europa League. Vi har et godt forsprang i kampen om Champions League; Liverpool, som ligger på femteplass, er 6 poeng bak oss og har spilt en kamp mer før denne runden. (De spiller hjemme mot Brentford i dag og kan potensielt minke avstanden til tre poeng med to kamper mer spilt før vi spiller mot Arsenal i morgen). Det ble en fenomenal aprilmåned for oss, med 22 mål og seks av syv mulige seiere. Fortsetter vi denne formen i morgen, vil Arsenal få det tøft.

Vi er nesten fulltallige inn mot kampen i morgen, men to spillere som mest sannsynlig er ferdigspilt denne sesongen, er Emil Krafth og Jamaal Lascelles. Allan Saint-Maximin var tilbake på treningsfeltet denne uken og har vist gode takter. Det skal tas en beslutning nærmere kampen om han skal være en del av kamptroppen. Det samme gjelder Sean Longstaff, som måtte stå over Southampton-kampen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joe Willock – Bruno Guimarães – Joelinton

Jacob Murphy – Callum Wilson – Alexander Isak

Arsenal

Det så lenge bra ut for Arsenal i kampen om ligagullet, men etter svake resultater den siste tiden og tap mot Manchester City på Etihad, er det nå City som er favoritter til å ta PL-tittelen. Arsenal ligger fire poeng bak serielederen og er nødt til å ta tre poeng i morgen hvis de fortsatt vil være med i tittelkampen.

De står kun med en seier på de siste fem kampene og har ikke holdt buret rent på de siste åtte. Så det er tydelig at Arsenal ikke er i samme form som i januar da vi fikk med oss ett poeng fra Emirates, men London-laget kom tilbake på vinnersporet tirsdag da de slo Chelsea komfortabelt på hjemmebane.

Gjestene har ikke mange skadefravær, men Takehiro Tomiyasu og Mohammed Elneny er ute resten av sesongen. Den viktige stopperen William Saliba, er skadet. Den andre stopperen Gabriel ble nødt til å gå av i møte mot Chelsea med et lite problem, om han er klar eller ikke, vil avgjøres nærmere kampstart. Så jeg antar at han vil spille, ettersom det ikke virket alvorlig. Hvis han ikke blir klar, vil han nok bli erstattet av Rob Holding.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Aaron Ramsdale

Ben White – Jakub Kiwior – Gabriel – Oleksandr Zinchenko

Martin Ødegaard – Jorginho – Granit Xhaka

Bakayo Saka – Gabriel Jesus – Leandro Trossard

Historikk mot ARS i PL:
Seier: 11
Uavgjort: 11
Tap: 33
Totalt: 55
Siste fem oppgjør i PL:  
Arsenal 0-0 Newcastle 03.01.23
Newcastle 2-0 Arsenal 16.05.22
Arsenal 2-0 Newcastle 27.11.21
Newcastle 0-2 Arsenal 02.05.21
Arsenal 3-0 Newcastle 18.01.21

 

You must be logged in to post a comment Login